Salkantay trek naar Machu Picchu 5 dagen en 4 nachten

 • Bestemming: Cusco, Machu Picchu, Peru, Salkantay
 • Looptijd: 5 dagen
 • Price per person: $680

Op basis van 4 personen.
Prijs voor 2 personen US $ 780 per persoon
Prijs voor 3 personen US $ 730 per persoon

Contact per Whatsapp


Een nieuwe en geweldige trekking!!! Kom en bewandel Salkantay, de ´wilde tocht´. Bereik Machu Picchu op een andere en spectaculaire manier; trek 32 kilometer door valleien van de Andes, graslanden, besneeuwde bergtoppen, wolkenzeeën en stomende jungles!!

De beroemde Salkantay Trek werd recentelijk benoemd tot één van de beste treks van de wereld door het National Geographic Adventure Travel Magazine. Het is een trek die de stad van Cusco verbindt met Machu Picchu.

Reisprogramma

Dag 1

Cusco – Mollepata – Soraypampa

We zullen vanuit Cusco vertrekken tussen 4:30 en 5:00 uur in de ochtend. De bus zal ons meenemen naar het dorpje Mollepata (2900 meter boven de zeespiegel), waar we rond 8:15 aankomen voor ons ontbijt. Tijdens onze reis hebben we een mooi uitzicht op de betoverende Salkantay berg, andere gebergten die door sneeuw bedekt worden en de vallei van de Apurimac rivier. In Mollepata ontmoeten we ons ondersteunende team, die onze baggage op paarden en muildieren zal laden. Rond 9:00 uur beginnen we onze wandeling in de richting van Sayllapata, dat op 3200 meter boven de zeespiegel ligt. Rond 1:00 uur in de middag zullen we van een Peruaanse lunch genieten. Hierna zetten we onze wandeling voort in de richting van de Soraypampa dorpen, gelegen op 3850 meter boven de zeespiegel.

Rond 5:30 uur in de middag bereiken we onze camping waar ons diner en onze tenten al voor ons klaar staan.

Dag 2

Soraypampa – Salkantay bergpas –Huayracpunku – Chaullay

Vandaag neemt het avontuur ons mee door een wisseling van landschappen; van droge gebieden naar besneeuwde bergtoppen en tropische gebieden. Na ons ontbijt starten we met het meest zware deel van onze trek. We beginnen onze wandeling rond 7:00 in de ochtend naar Pampas Salkantay. Daarna volgen we de linkerkant van de besneeuwde toppen van Umantay, dat gelegen is naast de Apu Salkantay. In de middag bereiken we ons hoogste punt, gelegen op een hoogte van 4600 meter boven de zeespiegel. Hier kunnen we genieten van een adembenemend uitzicht over de bergen en de imponerende besneeuwde toppen van Salkantay, die met 6264 meter boven de zeespiegel het tweede hoogste punt zijn van de Cusco regio. Rond 1:00 uur in de middag krijgen we onze lunch in het Huayracmachay gebied. Vervolgens zullen we na een trek van ongeveer drie uur onze camping in Challway bereiken, die gelegen is op een hoogte van 2920 meter boven de zeespiegel. Rond 7:00 uur in de avond komen we bij van onze trek onder het genot van ons diner.

Dag 3

Chaullay – Collpapampa – La Playa – Santa Teresa

Rond 7:00 in de ochtend zullen we onze trek beginnen. We zullen er ongeveer zes uur over doen om Playa Sahuayaco te bereiken. Gedurende onze tocht passeren we het dorpje Collpapampa, ook wel “Forest Cloudy Brow” genaamd. Hier kunnen we watervallen, thermische warmwaterbronnen, fruit dragende bomen, gevarieerde flora en vogels zien. Met een beetje geluk kunnen we ook de “Cock of the Rocks” zien, een beroemde Peruaanse nationale vogel. Vanaf Playa Sahuayaco zetten we onze tocht voort naar onze camping, waar we zullen dineren. De camping is gelegen bij de warmwaterbronnen van Santa Teresa. Wanneer u hier gebruik van wilt  maken is het aanbevolen om badkleding mee te nemen.

Dag 4

Santa Teresa – Hidroelectric – Aguas Calientes

Na een heerlijk ontbijt zullen we onze wandeling beginnen rond 8:30 uur in de ochtend.
We beginnen onze trek naar het dorpje Colpani. Gedurende deze bergopwaartse wandeling passeren we plantages van koffie, bananen, passievrucht en we hebben een schitterend uitzicht over de vallei van Santa Teresa. We zetten onze tocht voort langs de Vilcanota rivier tot we Oroya (canopy brug) bereiken. Van hieruit hebben we de mogelijkheid om te wandelen naar Hidroelectrica of om een auto te nemen die ons hierheen brengt (ongeveer 25 minuten). Vanaf deze plek kunnen we de achterkant van het Machu Picchu heiligdom zien. Hier zullen we ook onze laatste lunch hebben met het ondersteunende personeel. Na de lunch zetten we onze wandeling voort tot we Aguas Calientes bereiken rond 4:30 uur in de middag. Daar brengen we onze laatste nacht door in een hostal.

Dag 5

Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes – Ollantaytambo – Cusco

Zeer vroeg in de ochtend zult u ons ontbijt tot u nemen. Vervolgens starten we onze laatste dag, waarop we naar de ingang klimmen van de beroemde Inca Citadel van Machu Picchu, ook wel de “Lost City of the Incas”. U zult één van de eerste bezoekers zijn die dag, om de menigten te vermijden. Uw meertalige gids zal u meenemen door de uitgestrekte ruïnes gedurende drie uur. Daarbij zal hij u uitgebreid vertellen over het historische belang en de plaats binnen het Inca Imperium. Hierna heeft u wat vrije tijd om zelf rond te wandelen. Machu Picchu is de meest bekende Inca ruïne en staat wereldwijd als zodanig bekend. Tegelijkertijd wordt het niet genoemd in de geschriften van de Spaanse veroveraars. Er wordt gedacht dat Machu Picchu geconstrueerd werd rond het midden van de 15e eeuw en dat het ´herontdekt´ werd door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham in 1911. De rondleiding in deze fascinerende plek is een onvergetelijke ervaring. Bezoek de hoofdstraat, de koninklijke vertrekken, de tempel van de drie ramen, de circulaire torens, de heilige zonnenschijf en begraafplaats. Na de excursie kunt u de berg “Huayna Picchu”  beklimmen, de berg achter Machu Picchu, van waaruit u een betoverend uitzicht heeft over het gehele complex! Per dag worden er echter slechts 400 mensen toegelaten, waardoor van te voren boeken noodzakelijk is. Bij het boeken van uw tour kunt u het beklimmen van Huayna Picchu er gelijk bij boeken met de additionele kosten van US$ 10 per persoon. Omdat Huayna Picchu snel is uitverkocht, bieden we Machu Picchu Mountain aan als tweede klimoptie. Het voordeel van deze berg is dat hij minder druk bezocht is, maar daarom niet minder mooi! De kosten voor Machu Picchu Mountain zijn US$10 per persoon.

Optionele wandelingen (zonder gids) zijn Inti Punko, de “Sun Gate”, wat het traditionele einde is van de Inca Trail (45 minuten) en de Inca Bridge (1 uur). U kunt natuurlijk ook gewoon ontspannen en genieten van de inspirerende atmosfeer. Na uw vrije tijd kunt u naar beneden wandelen naar Aguas Calientes voor een late lunch en voor een duik in de warmwaterbronnen (niet inbegrepen). In de namiddag neemt u de trein terug.

Er is een regelmatige busservice om bezoekers mee terug te nemen naar Aguas Calientes. Van hieruit kunt u de trein nemen naar Hidroelectrica of Ollantaytambo (afhankelijk van de beschikbaarheid van Peru Rail) en vervolgens een toeristenbus naar Cusco.

Houd er rekening mee
 • De tijden die genoemd worden in dit programma zijn bij benadering. De tijd die nodig is voor het wandelen is afhankelijk van het tempo van de groep. Afhankelijk van de voortzetting van de groep kan de gids de plekken om te lunchen en kampeerplekken aanpassen. Ook heeft de gids soms een voorkeur voor een bepaalde route, waardoor de route iets af kan wijken van de exacte route zoals die hierboven beschreven wordt.
 • Een extra nacht in Aguas Calientes kan gemakkelijk geregeld worden wanneer u dit ons van te voren laat weten. We kunnen de datum van het treinticket gemakkelijk aanpassen naar een dag later. De prijs van uw hotel is afhankelijk van uw vraag.
 • De Salkantay trek (ook wel Salcantay trek) is de meest spectaculaire en gevarieerde hike rond Cusco. Als gevolg van de nieuwe beperkingen van de Inca Trail, staat de Salkantay trek op de tweede plaats van de meest populaire tours in de regio.
Inbegrepen in de tour
 • Instructies voor vertrek
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • Vervoer vanaf u hotel naar Mollepata, het beginpunt van de trek
 • Persoonlijke tenten: met twee personen in een vier persoonstent, voor een groter gemak en de veiligheid van de backpacks
 • Een Engels sprekende professionele en officiële gids (twee gidsen voor groepen groter dan acht)
 • Chefkok en kookuitrusting
 • Accommodatie in Aguas Calientes, ook wel Machu Picchu dorp
 • Pakdieren (om tenten, levensmiddelen en kookuitrusting te dragen) – dag 1 tot 5
 • Pakdieren voor de persoonlijke bagage met een maximum van 6 kg per persoon (inclusief slaapmat en slaapzak) – dag 1 tot 5
 • Een paard op elke acht personen voor noodgevallen – dag 1 tot 5
 • Maaltijden (4x ontbijt, 4x lunch, 4x diner, 4x een tussendoortje in de ochtend, 4x thee – op de eerste dag is het ontbijt niet inbegrepen, op de laatste dag is alleen het ontbijt begrepen). Vegetarische menu´s of speciale dieëten kunnen worden aangevraagd bij het boeken zonder additionele kosten
 • Een katoenen tas voor elke persoon, om het gebruik van plastic zakken te vermijden die het milieu vervuilen
 • Gefilterd gekookt water vanaf de lunch op de eerste dag tot de vijfde dag
 • Biologisch afbreekbare handzeep
 • Biologisch afbreekbaar afwasmiddel, dat gebruikt wordt door het keukenpersoneel
Overig
 • Elke ochtend en avond warm water om u mee te wassen / gekookt water om uw waterfles te vullen elke ochtend en avond en tijdens lunchtijd wanneer u hier op tijd om vraagt
 • EHBO-kit inclusief een zuurstoffles
 • Toegang tot Machu Picchu
 • Trein ticket van Aguas Calientes naar Ollantaytambo (Expedition Service)
 • Transfer van Ollantaytambo naar Cusco.
Niet inbegrepen in de tour
 • Slaapzak
 • Ontbijt op de eerste dag
 • De bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu en terug op dag vijf
 • Lunch en diner op de laatste dag in Aguas Calientes
 • Toegang tot de warmwaterbronnen in Santa Teresa en Aguas Calientes
 • Fooi: ons personeel wordt goed betaald, dus voelt u zich vrij om wel of geen fooi te geven naar uw voorkeur.
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Dagrugzak
 • Slaapzak (deze kunt u eventueel bij ons huren)
 • Warme kleren voor variabele temperaturen, vooral tijdens de nachten kan het koud zijn
 • Zaklamp met extra batterijen
 • Camera en batterijen
 • Zonnebescherming (zonnebrandcrème, pet of hoed, zonnebril)
 • Insectenwerend middel
 • Een regenjas of poncho
 • Toiletspullen
 • Badkleding en handdoek
 • Waterfles, waterzuiveringstabletten
 • Persoonlijke medische kit
 • Origineel paspoort
 • Studentenkaart (wanneer van toepassing)
 • Extra geld voor souveniers, drankjes en fooi.
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort (voegt u alstublieft een scan/ kopie van uw paspoort toe)
 • Paspoort nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Scan / kopie van uw  studenten kaart (wanneer u over deze kaart beschikt betaalt u  US US$ 18 per persoon minder)
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Stuur een aanbetaling van 60% van de totale prijs van uw tour. (De rest van uw saldo is verschuldigd bij uw aankomst in Cusco) Betaling kan worden gedaan via * Western Union, PayPal, ABN AMRO Bank in Nederland of veilig en direct via onze website door uw gewenste tour te kiezen en te klikken op de knop BOEK NU .

Prijs per persoon US$ 680 (groepsprijs)
Prijs gebaseerd op 4 personen

Persoonlijke service:

Prijs voor 2 personen US $ 780 per persoon
Prijs voor 3 personen US $ 730 per persoon

 

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Beschikbare vertrekdata

Algemene verkoopsvoorwaarden

 

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.