Free walking tour

Cusco is een van de meest indrukwekkende steden van de wereld, omgeven door de mysterie die zich diep in de stenen muren van de oude paleizen en tempels bevind.

Een unieke stad die je toegang bied tot de vroegere wereld van de Inka’s. Green Peru Adventures bied u graag een gratis wandel tour door de stad aan, met het idee de deur van de stad voor u te openen.

Onze manager heeft een groot deel van zijn leven aan reizen gespendeerd om te zoeken naar connecties tussen de eeuwen oude wereld en Cusco. Verassend genoeg vond hij een link in de Granieten constructie van de vroegere wereld.

Tegenwoordig is Roland Leonardo gevestigd in Cusco. Hij blijft zich verbazen over deze pracht stad en wil graag zijn kennis delen met anderen.

Zijn taalkundigheid zorgt ervoor dat hij een unieke maar logische verklaring kan geven voor de mysterie van deze stad.

Tijdens deze stad tour zullen we langs en door de hoofd plaatsen en straten lopen, waarbij je uitleg krijgt van de special architectuur en constructie en waarom juist die methodes gebruikt zijn.

We zullen starten vanaf het bekende ‘Plaza de Armas’ waar je uitleg krijgt over de waarde van deze centrale locatie. Dan lopen we door de Loreto straat, een van de meest originele straten van de oude tijd. Vervolgens zullen we bij een van de pracht paleizen aankomen. In Quechua (de locale taal) word deze plaats Kiricancha genoemd. Dat betekend ‘de gouden plaats’. Hier hebben we de tijd om even stil te staan bij ‘de tempel van de zon’, een van de meest perfecte constructies in heel Cusco.

Na deze tempel, slaan we een smal straatje in en kunnen we de constructie basis van de gebouwen van dichtbij zien. Dit alles geeft ons de kans om een inzicht te krijgen in hoe de het oude stadsleven was.
Na de Arequipa straat, zullen we een straathoek zien waar duidelijk uit op te maken is hoe die is gemaakt.

Daarna, na de Santa Catalina Ancha nemen we het linker pad dat uitkomt in het Inca Roca paleis, hier zullen we dé groene granieten muur zien. De stenen beschikken over 12,13 en soms 15 hoeken, afbeeldingen van dieren etc.

Uiteraard, word er tijdens de tour uitgebreide uitleg gegeven over alle symbolen, architecturen en geschiedenis die we tegenkomen. Als er vragen zijn, kunnen die ook altijd gesteld worden tijdens, of, achteraf in een gezellig koffie huisje die tevens bijdraagt aan verscheidene sociale projecten

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.