Lares Valley Trek & Machu Picchu: 4 dagen – 3 nachten

 • Bestemming: Cusco, Lares Valley, Machu Picchu
 • Looptijd: 4 dagen
 • Price per person: $620

Op basis van 4 personen.
Prijs voor 2 personen US $ 720 per persoon
Prijs voor 3 personen US $ 670 per persoon

Contact per Whatsapp


Omdat we de Lares Trek zelf bedienen, hebben we beschikbare vertrekdata voor het hele jaar. Inderdaad, als u liever lid wordt van een groep, hier onze bevestigde reserveringen voor vertrekdatum 2019:

Lares Trek is een van de beste opties om naar Machu Picchu te wandelen! De 4-daagse trektocht biedt je geweldige mogelijkheden om een authentiek beeld te krijgen van het dagelijkse leven en de cultuur van de lokale bevolking, om alpaca’s en lama’s te zien, en om te genieten van geweldige landschappen zoals de verbazingwekkende bergen en de prachtige Heilige Vallei van de Inca’s en de Lares-vallei. Je zult genieten van een bad in de natuurlijke warmwaterbronnen van Lares, en je zult versteld staan van de kleur van de natuurlijke lagunes gevormd door het smelten van de ijspik van de Andes Cordillera.

Reisprogramma

Dag 1

Cusco – Lares Hot Springs –  Huarcahuasi

Je avontuurlijke reis begint om 4:00 in Cusco, waar we je ophalen bij je hotel en beginnen aan onze weg door de Heilige Vallei van de Inca’s. We passeren de kleurrijke stad Calca en rijden dan naar de linkerkant van de vallei op een mooie, winderige weg, doorkruist door kristalheldere rivieren en watervallen tot aan de Lares-pas en de Lares-vallei in.

Als u onze eerste bestemming, de Lares-warmwaterbronnen, bereikt, kunt u uzelf onderdompelen in deze natuurlijke baden met temperaturen tot 45 ° C. Dat zal je ochtend zeker verfrissen! Gedurende deze tijd bereidt de bemanning u een voedingsontbijt voor dat u na het bad zult gebruiken.

Rond 9.30 uur beginnen we aan onze wandeling, waarbij we het pad in de richting van Huarcahuasi-stad nemen. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en passeert een prachtige kleine vallei met een speciale flora, die verandert volgens de beklimming tot het hoogste punt van de Lares-vallei. Onderweg zult u veel huisdieren ontdekken, evenals lama’s, alpaca’s en schapen, omgeven door landbouwgebieden met lokale gewassen. We zullen het Huarcahuasi-stadje rond het middaguur bereiken en even uitrusten voor onze lunch. Deze stad toont een geweldige mix van traditionele en moderne gebouwen, terwijl mensen nog steeds hun traditionele manier van kleding en hun kostuums behouden.

We zullen lunchen rond 13.00 uur en daarna de omgeving gaan verkennen met je gids. U bezoekt bijvoorbeeld een kristalheldere waterval die zich aan het einde van de stad bevindt. In de middag ervaart u de terugkeer van de lamamanders naar hun schuilplaatsen op de plaatselijke boerderijen. Je keert rond 18.00 uur terug naar de camping om thee te drinken voor het avondeten. We zullen de nacht doorbrengen op de camping in de achtertuin van een lokaal familieshuis. We zullen het diner met hen delen en een aantal verhalen over tradities en legendes uit de Andes horen.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner, snacks
Accommodatie: kamperen
Maximale hoogte: 4400 m./714476ft
Verre reisafstand:  10 km.
Geschatte looptijd: 5-6 uur

Dag 2

Huarcahuasi – Ipsaycocha Lagoon – Patacancha

We worden heel vroeg wakker op onze tweede dag om een heerlijk ontbijt te nemen en bereiden ons vervolgens voor op een geweldige wandeldag waar we het hoogste punt van de trek zullen bereiken (hoger dan de “Death Woman Pass” op de Classic Inca Trail naar Machu Picchu ).

We volgen eerst het langzaam oplopende pad van de stad Huarcahuasi. Vanuit het bovenste deel van de stad kunt u genieten van het uitzicht op de sneeuwpiek die de Lares-vallei vormt. Verderop wandelend, passeer je een kleine blauwe lagune, gekleurd door de mineralen van de Andes, waar je enkele lokale mensen water of zelfs bier in het midden van nergens zult verkopen. Dat klinkt misschien raar, maar het is echt leuk om lokale mensen te zien met hun prachtige kleding en in hun natuurlijke omgeving.

Na een paar uur wandelen bereiken we de hoogste pas (Ipsay Pass) op 4500 meter hoogte. Vanaf hier kunt u genieten van het laatste uitzicht over de Lares-vallei en de omliggende bergen, afdalend naar de Ipsaycocha-lagune, waar de bemanning ons tijdens de lunch zal opwachten. Je hebt wat vrije tijd om te genieten van een korte wandeling rond de lagune om de watervogels van de Andes te observeren, en soms zelfs roze Andes Flamingo’s.

Later, neemt u het pad naar beneden ongeveer 3 uur naar de stad Patacancha, met een geweldig uitzicht over de vallei van Patacancha en de rivier met dezelfde naam terwijl u onze wandeling voortzet. Aan het einde van de dag komen we aan de kant van de camping aan waar onze bemanning ons verwelkomt met warme dranken en een heerlijk Peruviaans diner.

Geniet van de nacht onder de melkweg – een ervaring die je misschien maar één keer beleeft!

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner, snacks

Accommodatie: kamperen
Maximale hoogte: 4500 m./13134 ft.
Verre reisafstand: 16 km
Geschatte looptijden: 7-8 uur

Dag 3

Patacancha – Ollantaytambo – Aguas Calientes

We beginnen onze derde dag met een geweldig ontbijt en gaan daarna het voertuig binnen dat ons van Patacancha naar de archeologische vindplaats Pumamarca zal brengen. Deze site is een van de eerste bekende Inca-nederzettingen.
Na een bezoek aan de site van Pumamarca nemen we een snelle lunch en wandelen we vervolgens naar de Heilige Vallei van de Inca’s. Het pad dat we nemen maakt deel uit van de Original Inca Trail die ooit Ollantaytambo en Pumamarca met elkaar verbond. Tijdens deze korte wandeling hebben we de gelegenheid om een ​​van de eerste Inca-terrassen aan de ene kant van de Patacancha-vallei te bekijken. Aan het einde van dit pad nemen we het transport naar Ollantaytambo (de laatste levende Incastad) vanwaar we om 04:36 uur onze trein nemen naar Aguas Calientes.
In Aguas Calientes wordt u opgehaald bij het treinstation en naar uw hotel gebracht. Rust even uit in je hotelkamer en laad je camera en andere apparaten op zodat je de volgende dag ten volle kunt genieten van Machu Picchu! In de latere namiddag heb je wat vrije tijd om Aguas Calientes te verkennen en te genieten van een duik in de plaatselijke warmwaterbronnen (niet inbegrepen).

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner.
Accommodatie: Hostel Nieuwe dag Machu Picchu (stad Machu Picchu)
Maximale hoogte: 3900 m./12831ft
Afstand Gereisd: 12 km
Geschatte looptijd: 4 uur

Dag 4

Machu Picchu

U neemt uw ontbijt heel vroeg in de ochtend. Dan beginnen we aan onze laatste dag, klimmen we de heuvel op naar de beroemde Inca-citadel Machu Picchu, de verloren stad van de Inca’s. Vermijd de drukte, u zult een van de eerste bezoekers van de dag zijn. Je gids neemt je ongeveer 3 uur mee door de uitgestrekte ruïnes, waarbij je de historische betekenis ervan en plaats in het Inca-rijk uitgebreid uitlegt. Hierna heb je wat vrije tijd om rond te dwalen.
Machu Picchu is de bekendste van alle archeologische Incas-sites, omdat het wereldwijd wordt erkend! Experts geloven dat de citadel rond het midden van de 15e eeuw werd gebouwd door de Inca Pachacuteq en vervolgens werd herontdekt door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham in 1911.

De rondleiding door deze fascinerende plek zal een onvergetelijke ervaring zijn! Je bezoekt het centrale plein, de koninklijke vertrekken, de tempel van de drie ramen, de ronde torens, de heilige wijzerplaat en de begraafplaatsen.
Na de rondleiding bent u vrij om Huayna Picchu te beklimmen (de berg achter Machu Picchu), waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over het hele complex! Er zijn echter dagelijks slechts 400 toegangsbewijzen beschikbaar; daarom moet je ons van tevoren laten weten of je de wandeling wilt maken, zodat we je ticket kunnen reserveren tegen een meerprijs van US $ 15,00. Due Huayna Picchu is erg snel oversold, we bieden Machu Picchu Mountain als een tweede optionele beklimming. Het voordeel van deze wandeling is dat het minder druk zal zijn, maar niet minder mooi! De kosten voor deze wandeling bedragen ook USD 15,00 per persoon.

Met een van deze twee extra toegangskaarten om een van de bergen te bewandelen, kun je daarna een niet-begeleide wandeling maken naar Inti Punku, de SUN GATE, het traditionele einde van de Inca Trail (wandeling van 3 uur) of je kunt een bezoek brengen de prachtige Inca-brug (wandeling van 1 uur). Anders kun je gewoon ontspannen en genieten van de ontzagwekkende atmosfeer en adembenemende foto’s maken. Na de tijd in het heiligdom nemen we een van de frequente bussen terug naar Aguas Calientes voor een late lunch. Als je geen zin hebt om de bus te nemen, loop dan door de prachtige jungle die je in 45 minuten moet nemen.
In de late namiddag om 19.00 uur neem je de trein terug naar Ollantaytambo en vandaar het toeristentransport naar Cusco. Als u in de vroege namiddag terug wilt naar Cusco, laat het ons weten zodat we een vroege trein om 14.30 of 16.12 uur kunnen reserveren. De vroege trein kost + US $ 30.

Maaltijden: ontbijt.

houd er rekening mee dat
 • De tijden die in deze reisbeschrijving worden aangehaald, zijn bij benadering. De looptijden zijn afhankelijk van de groep! De gids kan lunch- en kampeerplekken veranderen afhankelijk van de voortgang van de groep.
 • De gids kan zijn eigen voorkeur hebben voor welke route hij moet nemen – misschien niet komen exact overeen met de beschreven route.
 • Een extra nacht in Aguas Calientes kan eenvoudig worden geregeld als u dit van tevoren laat weten, zodat we de datum van uw treinticket voor de volgende dag kunnen wijzigen.
 • Volgens uw verzoek kunnen de kosten van het hotel afhangen.
Inbegrepen in de tour
 • Pre-departure oriëntatie op ons kantoor
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • Vervoer vanaf u hotel naar Lares, het beginpunt van de  trek
 • Persoonlijke tenten: met twee personen in een vier persoonstent, voor een groter gemak en de veiligheid van de backpacks
 • Een Engels sprekende professionele en officiële gids (twee gidsen voor groepen groter dan acht)
 • Chefkok en kookuitrusting
 • Accommodatie in Aguas Calientes, ook wel Machu Picchu dorp
 • Pakdieren (om tenten, levensmiddelen en kookuitrusting te dragen) – dag 1 tot 3
 • Pakdieren voor de persoonlijke bagage met een maximum van 5 kg per persoon (inclusief slaapmat en slaapzak) – dag 1 tot  3
 • Een paard op elke acht personen voor noodgevallen dag 1 tot 3
 • Maaltijden (4x ontbijt, 3x lunch, 3x diner,3x een tussendoortje in de ochtend, 3x thee –op de laatste dag is alleen het ontbijt inbegrepen).
 • Vegetarische menu´s of speciale dieëten kunnen worden aangevraagd bij het boeken zonder additionele kosten
 • Een katoenen tas voor elke persoon, om het gebruik van plastic zakken te vermijden die het milieu vervuilen
 • Gefilterd gekookt water vanaf de lunch op de eerste dag tot de derde dag
 • Biologisch afbreekbare handzeep
 • Biologisch afbreekbaar afwasmiddel, dat gebruikt wordt door het keukenpersoneel
 • Elke ochtend en avond heet water om te wassen / gekookt water om elke ochtend en nacht uw waterfles te vullen (en tijdens de lunch op verzoek)
 • EHBO-kit inclusief noodzuurstoffles
 • Toegangsticket Machu Picchu
 • Buskaartje van Machu Picchu naar Aguas Calientes (enkele reis)
 • Trainticket Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantyatambo (Expeditie Service)
 • Transfer van Ollantaytambo treinstation naar Cusco
Niet inbegrepen in de tour
 • Slaapzak (UC$ 20 wanneer u deze huurt in ons kantoor)
 • Energiegevende tussendoortjes, chocolade, gedroogd fruit
 • De bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu en terug (UC$ 10 enkele reis)
 • Lunch en diner op de laatste dag in Aguas Calientes
 • Toegang tot de warmwaterbronnenin Lares en in  Aguas Calientes
 • Optioneel kunt u de trein up-graden naar de Vistadome trein naar Cusco in plaats van de Backpackers trein (voor US$ 36 per persoon extra)
 • Fooi: ons personeel wordt goed betaald, dus voelt u zich vrij om wel of geen fooi te geven naar uw voorkeur.
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Dagrugzak
 • Slaapzak (deze kunt u eventueel bij ons huren)
 • Warme kleren voor variabele temperaturen, vooral tijdens de nachten kan het koud zijn
 • Zaklamp met extra batterijen
 • Camera en batterijen
 • Zonnenbescherming (zonnenbrandcreme, pet of hoed, zonnenbril)
 • Insectenwerend middel
 • Een regenjas of poncho
 • Toiletspullen
 • Badkleding en handdoek
 • Waterfles, waterzuiveringstabletten
 • Persoonlijke medische kit
 • Origineel paspoort
 • ISIC studentenkaart (wanneer van toepassing)
 • Extra geld voor souveniers, drankjes en fooi.
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort (voegt u alstublieft een scan/ kopie van uw paspoort toe)
 • Paspoort nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Scan / kopie van uw  studenten kaart (wanneer u over deze kaart beschikt betaalt u US$ 18 per persoon minder)
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Stuur een aanbetaling van 60% van de totale prijs van uw tour. (De rest van uw saldo is verschuldigd bij uw aankomst in Cusco) Betaling kan worden gedaan via * Western Union, PayPal, ABN AMRO Bank in Nederland of veilig en direct via onze website door uw gewenste tour te kiezen en te klikken op de knop BOEK NU .

Prijs per persoon US$ 620
(groepsprijs bij minimaal 4 personen)

Prijs voor 2 personen US$ 720 pp
Prijs voor 3 personen US$ 670 pp

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Beschikbare vertrekdata

Algemene verkoopsvoorwaarden

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.