Colca Canyon Tour van Arequipa naar Puno 3 dagen / 2 nachten

 • Bestemming: Arequipa, Colca Canyon, Puno, Titicacameer
 • Looptijd: 3 dagen
 • Price per person: $260

Prijs is gebaseerd op twee personen.
Alleenstaande betaalt + US $ 40 per nacht

]
Contact per Whatsapp


Colca Canyon is de kloof van de Colca-rivier in het zuiden van Peru. Het ligt ongeveer 160 kilometer ten noordwesten van Arequipa. De Canyon is meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon in de Verenigde Staten met 4160 meter en wordt gepromoot als de “diepste kloof ter wereld”, hoewel de wanden van de Canyon niet zo verticaal zijn als die van de Grand Canyon.

De Colca-vallei is een kleurrijke Andesvallei met veel kleine steden gesticht tijdens de Spaanse koloniale tijd. Het wordt nog steeds bewoond door mensen van de Collaguas en de Cabanas-culturen die de voorouderlijke tradities onderhouden en de pre-Inca-terrassen blijven cultiveren.

De naam Colca verwijst naar kleine graanschuren van modder en steen, ingebouwd in de kliffen van de vallei en de kloof. Deze opslagplaatsen werden gebruikt tijdens de Inca en pre-Inca tijden om voedsel op te slaan zoals aardappelen, quinoa en andere gewassen uit de Andes. Ze werden ook gebruikt als tombes voor belangrijke mensen.

 

Reisprogramma

Dag 1

Een privé-bus haalt je rond 07:30 uur op bij je hotel. We nemen de weg naar Yura, richting de prachtige Colca-vallei. Je reist langs deze weg, die half geasfalteerd en half onafgewerkt zand is, gedurende 4 uur richting je eerste nachtbestemming. De 4-uur durende reis is niet direct en leidt ons door enkele van de belangrijkste plaatsen in de omgeving! De eerste stop is bij de nationale reserve van Agua Blanca en Salinas, een plaats waar u de beroemde vicuñas en de grote vulkanen van Arequipa kunt observeren.

Voordat we de Nationale Reserve van “Pampa Cañahuas” naderen, maken we een korte stop om de wilde Vicuña’s (een van de 4 soorten Amerikaanse kamelen) in hun natuurlijke habitat te observeren. Op dit punt zijn we ongeveer 3400 boven zeespiegel Verderop komen we bij de “Pata Wasi” (Pata = hoog, Wasi = thuis), een Andesgemeenschap aan de overkant van het reservaat.

We vervolgen onze reis naar onze derde halte, het restaurant El Chino. Hier kunt u de “stenen houten” formaties waarderen, de badkamers gebruiken en genieten van een cocathee die zeer goed is voor uw maag en de hoogte.

Vanaf hier passeren we “Tocra”, een hoogvlakte op 4500 meter, waar we migrerende vogels observeren bij prachtige meren en foto’s kunnen maken van de “Antiplano” met zijn Lama’s en Guanaco’s. Het hoogste punt van onze tour is “Pata Pampa” op 4820 meter, vanwaar we de vulkanen Ampato, Sabancaya, Hualca-Hualca, Misti (de bron van de Amazone-rivier) en de “Cordillera Chila” kunnen observeren. In de buurt van de stad Chivay, zullen we genieten van een spectaculair uitzicht op de veelkleurige terrassen van de Colca-vallei.

Na de lunch heeft u wat vrije tijd om de markt van Chivay te bezoeken voordat we u naar uw hotel brengen. In de middag bezoekt u de warmwaterbronnen, waar u een bad kunt nemen in een van de zwembaden met watertemperaturen van 35 tot 40 ° C en 80 ° C in de bron. Geniet van het warme natuurlijke water en de mooie buitenzwembaden, omringd door de enorme bergen en dan na zonsondergang, keer terug naar het hotel waar u uw diner kunt bestellen. (Als u na de lunch in het Colca Lodge Hotel wilt verblijven en wilt genieten van het warme zwembad, coördineer dan een ophaaltijd voor de tweede dag van de tour met uw gids!)

Accommodatie: Hotel Mamayacchi1

Dag 2

We ontbijten heel vroeg in de ochtend en vertrekken dan naar het beroemde uitkijkpunt “Cruz del Condor”. Bij aankomst heb je genoeg tijd om te genieten van het adembenemende uitzicht op de diepe Canyon en als het weer het toelaat om de majestueuze vlucht van de Condors te observeren.

Na een afgesproken tijd neemt onze gids je mee voor een korte wandeling in de buurt van de Canyon (ongeveer 1 uur). Op onze weg terug naar Chivay bezoeken we het traditionele dorp Pinchollo en het “Antahuilque-uitkijkpunt” van waaruit we de prachtige 1500 jaar oude terrassen kunnen bewonderen die ooit werden gebouwd door de Collaguas, een cultuur ruim vóór de Inca’s. We zullen ook een stop maken bij het uitkijkpunt “Choquetico” met zijn hangende graven “Tumbas colgantes” en een kijkje nemen in de litomaqueta, een model van de ravijnterrassen uitgehouwen in een rots. We zullen onze reis voortzetten door een bezoek te brengen aan Maca, een Andesgemeenschap die in november 1991 een aardbeving heeft meegemaakt, en het dorp Yanque met de mooiste kerk in de vallei.

Daarna komen we aan in Chivay om te lunchen en de stad te verkennen. Je hebt tijd om te ontspannen in je hotel en je hebt de rest van de dag vrij t voor persoonlijke activiteiten zoals wandelen, paardrijden of fietsen (niet inbegrepen in het pakket, maar we kunnen het voor je regelen als je dat wilt).

Accommodatie: Hotel Mamayacchi

 

Dag 3

Na een vroeg ontbijt in je hotel, neemt een dorpeling uit Coporaque je mee naar zijn huis en samen plan je het werk dat vanmorgen moet worden gedaan. We kunnen niet precies definiëren hoe deze dag eruit zal zien, omdat deze afhankelijk is van het seizoen en de dag van de week. De normale activiteiten zijn – onder andere – om op het land te ondersteunen, dieren te hoeden, het land voor te bereiden op zaaien of oogsten.

Rond de middag zal uw gastheer u begeleiden op uw weg terug naar uw hotel om uw bagage op te halen en vervolgens uw weg vervolgen naar Chivay.

We stoppen voor de lunch in Chivay voordat we de weg inslaan in de richting van Puno, door prachtige landschappen van de Altiplano rijden en het prachtige landschap van de Colca-kloof achterlaten. Onderweg gaan we verder op een kleine weg tot we het hoogste punt van onze reis bereiken, het uitkijkpunt van de Andes (4800 m). Helemaal bovenaan gaan we een paar minuten uit de bus en genieten we van het prachtige landschap met de geweldige vulkanen waaronder Mismi, Misti, Chachani, Sabancaya (actief) en Ampato.

Langs de verharde weg zien we veel kleine stadjes en de prachtige lagune Lagunillas, waar we forelboerderijen kunnen verkennen en Andes-flamingo’s kunnen observeren tussen vele Andes-vogels. Na een opgaande weg zullen we dan de Viscachani bereiken. We pauzeren even en strekken onze benen, gebruiken de badkamer indien nodig en drinken een typische cocathee of koffie in het plaatselijke restaurant.

Later rijden we door het nationale reservaatpark van de Peruviaanse Altiplano om uiteindelijk de prachtige stad Puno te bereiken, vlakbij het majestueuze Titicacameer.

 

Wat is inbegrepen.
 • Ophaalservice vanaf uw hotel in Arequipa.
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • Privétransport.
 • Een Engelstalige gids.
 • Accommodatie in de Colca Inn of Posada Chivay Hostel, ontbijt inbegrepen.
 • De optie om uw accommodatie in Chivay te upgraden tot Colca Lodge, Casa Andina of Pozo del Cielo.
Wat is niet inbegrepen.
 • US$26: toeristisch toegangsticket tot de Colcavallei.
 • Maaltijden: 3 middagmaaltijden, 2 avondmaaltijden.
 • US$6: toegangsprijs tot de warmwaterbronnen.
We raden u aan het volgende mee te nemen
 • Warme kleding voor ’s avonds en ’s ochtends vroeg.
 • Stevige schoenen.
 • Een kleine dagrugzak.
 • Camera, batterijen en oplader
 • Drinkwater.
 • Zonnenbescherming.
 • Regenjas.
 • Zonnenbril, pet.
 • Insectenwerend middel.
 • Zwempak.
 • Geld voor souveniers en drank.
 • Handdoek, sandalen.
 • Zaklamp, batterijen.
Wat we nodig hebben wanneer u een reservatie maakt
 • Uw volledige naam, zoals op uw paspoort.
 • Paspoortnummer.
 • Nationaliteit.
 • Geboortedatum.
 • Vertrekdatum van de tour.
 • Stuur een aanbetaling van 60% van de totale prijs van uw tour. (De rest van uw saldo is verschuldigd bij uw aankomst in Arequipa) Betaling kan worden gedaan via * Western Union, PayPal, ABN AMRO Bank in Nederland of veilig en direct via onze website door uw gewenste tour te kiezen en te klikken op de knop BOEK NU .
Prijs per persoon: US$ 260
Prijs gebaseerd op 2 personen

Alleenstaande betaalt + US $ 40 per nacht

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Algemene verkoopsvoorwaarden

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.