Colca Canyon Tour van Arequipa naar Puno 2 dagen 1 nacht

 • Bestemming: Arequipa, Colca Canyon, Puno, Titicacameer
 • Looptijd: 2 dagen
 • Price per person: $160

Prijs is gebaseerd op twee personen.
Alleenstaande betaalt + US $ 40 per nacht

Contact per Whatsapp


Dit speciale aanbod naar de Colca Canyon neemt u mee door de hooglanden, waarbij we vertrekken vanuit Arequipa, het rijk van de condors passeren en via de hooglanden Puno bereiken. Tijdens deze reis heeft u de kans om te genieten van het prachtige Andes landschap en de vulcanen rond Arequipa. Het Peruaanse landschap is compleet met de rondlopende alpacas en vicuñas. Rond de Colca Canyon zullen we enkele kleine gemeenschappen bezoeken. Daarnaast brengen we een bezoek aan het beroemde uitzichtspunt “Cruz del Condor“, van waaruit we mogelijk de majesteuze vlucht van de Andes Condor kunnen zien. Verder hebben we van hieruit een prachtig uitzicht over de Colca rivier. Tijdens onze reis zullen we ook een bezoek brengen aan de beste warmwaterbronnen van Peru, een fantastische natuurlijke locatie waar u kunt ontspannen na uw bezoek aan de Colca Canyon.

Reisprogramma

Dag 1

Arequipa – Chivay

Om 8 uur in de ochtend wordt u opgehaald vanaf uw hotel in Arequipa. De bus neemt u mee over de weg die naar Yura leidt, op weg naar de Colca vallei. Gedurende ongeveer vier uur rijdt u over deze weg, die voor de helft geasfalteerd is en voor de helft uit zand bestaat. Tot we aankomen bij onze bestemming waar we de nacht zullen doorbrengen. Tijdens de rit zullen we enkele keren stoppen bij belangrijke locaties die we passeren. Onze eerste stop zal zijn bij het “National Reserve van Aguada Blanca en Salinas“, van waaruit u de beroemde vicuñas kunt observeren en de andere kant van de vulcanen van Arequipa kunt zien. Onze tweede stop zal op het politiebureau zijn, waar we een passagierslijst zullen overhandigen. Vervolgens stoppen we bij het restaurant “El Chino” voor een sanitaire stop en om coca thee te drinken, die goed is voor de maag en bij de hoogte. Bij dit restaurant kunt u ook “steenhouten” formaties bewonderen. Bij onze vierde stop kunt u lama´s en alpaca´s zien, die gehouden worden door de bevolking van deze hoogten. De vijfde stop is op het hoogste punt Patapampa op een hoogte van 4810 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier kunt u acht vulcanen zien die de “cirkel van vuur“ vormen. Vervolgens dalen we verder af tot we het belangrijkste dorpje Chivay bereiken om te lunchen. Na de lunch heeft u wat vrije tijd om de markt van Chivay te bezoeken of om uit te rusten in het hotel.

Let op: wanneer u na de lunch naar het Colca Lodge hotel gaat om van het warme zwembad te genieten, coördineer dan met uw gids wanneer hij u ophaalt op de tweede dag voor de rest van de tour.

Later op de middag kunt u de armwaterbronnen bezoeken. U heeft even de tijd om te ontspannen, voordat er een korte wandeling volgt naar de warmwaterbronnen. De  warmwaterbronnen bevinden zich op een afstand van ongeveer 30 minuten vanaf het hotel en zijn één van de beste warmwaterbronnen in Peru. Hier kunt u van het natuurlijke warme water met een temperatuur van 35  ̊ C genieten. Ook is er een mooi openlucht zwembad, dat wordt omringd door enorme bergen. Met een beetje geluk kunt u zelfs Condors zien, die terugkeren naar hun nesten.

Na zonsondergang zullen we terugkeren naar het hotel

Optioneel  diner het hotel

Daarna brengt u de nacht door in het Hotel Mamayacchi 

Optioneel kunt u ‘s avonds een bezoek brengen aan folklorische peñas in het dorpje Chivay.

Dag 2

Chivay – Cruz del Condor – Puno

Tussen 6:00 en 6:30 uur in de ochtend zal het ontbijt geserveerd worden. Hierna vertrekken we naar het uitzichtpunt “Cruz del Condor“, waar we na ongeveer anderhalf uur rijden aan zullen komen. Van hieruit kunt u zowel de Colca kloof als de vlucht van de Condor zien. Na ongeveer één uur bij het “Cruz del Condor“zullen we terugkeren in de richting van Chivay. Onderweg zullen we nu echter enkele stops maken.

We zullen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het dorpje Yanque, met een prachtige kerk en het plaatsje Maca, met interessante geologische breuken. Verder stoppen we op het uitkijkpunt Huayrapunko, dat uitzicht biedt over de terrassen en mysterieuze meren van de vallei. Dit Quehuisha meer bestaat uit smeltwater en stroomt verder naar het Amazone gebied. Uiteindelijk zullen we terugkeren in Chivay, waar we zullen lunchen. Na de lunch begeleidt uw gids u naar de toeristenbus van Turismo Sillustani, waarmee u uw reis voortzet naar Puno. De bus service is van eerste klasse en beschikt over een professionele gids.

We verruilen het prachtige landschap van de Colca Canyon voor het mooie landschap van het hoogland. We rijden omhoog over een onverharde weg tot we het hoogste punt van onze reis bereiken, “Het uitkijkpunt over de Andes“ op een hoogte van 4810 meter boven de zeespiegel. Op dit hoogste punt zullen we de bus gedurende enkele minuten verlaten om te genieten van het landschap, met de Ubinas vulcanen op de achtergrond, waaronder Misti, Chachani, Sabancaya (een actieve vulcaan) en Ampato. Na een oplopende weg zullen we in het gebied Viscachani aankomen, waar we de bus even zullen verlaten om onze benen te strekken, zo nodig een bezoek te brengen aan het toilet en om een typische coca thee of koffie te drinken in een lokaal restaurant. Vervolgens zetten we onze reis voort over een verharde weg, waarbij we kleine dorpjes en het prachtige meer Lagunillas met zijn forellenkwekerijen, Andes flamingo´s en vele andere Andes vogels zullen passeren. Tot slot rijden we door de “National reserves” van het Peruaanse hoogland naar de stad Puno, gelegen aan de oevers van het majestueuze meer Titicaca.

Inbegrepen in de tour
 • Vervoer vanaf het hotel in Arequipa
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • Toeristenbus naar Chivay (groepsaanbod)
 • Professionele Engels sprekende gids in de bus
 • Accommodatie in Colca Inn of Posada Chivay Hostel met ontbijt (optioneel kunt u de accommodatie upgraden naar de Colca Lodge, Casa Andina of Pozo del Cielo)
 • Vervoer vanaf het busstation in Chivay naar het hotel en terug
 • Toeristenbus van Chivay naar Puno (groepsaanbod)
 • Professionele Engels sprekende gids tijdens het bezoek aan het uitzichtpunt “Cruz del Condor”en de Andes dorpen die we tegen zullen komen tijdens de tour.
Niet inbegrepen in de tour
 • Maaltijden (lunch en diner)
 • Toegangsbewijs tot de Colca Canyon (70 soles)
 • Toegangsbewijs tot de warmwaterbronnen (15 soles).
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Dagrugzak
 • Warme kleding voor verschillende temperaturen, vooral ‘s nachts kan het koud zijn
 • Camera en batterijen
 • Zonnenbescherming (zonnenbrandcreme, pet of hoed, zonnenbril)
 • Een regenjas of poncho (in het regenseizoen)
 • Toiletspullen
 • Badkleding voor in de warmwaterbronnen.

 

 • Opmerking: Geeft u alstublieft geen snoep of lollies aan de kinderen die u langs de weg
  ontmoet of die onderweg zijn met lama´s en alpaca´s. Zij waarderen het zeer wanneer u sinaasappels of ander vers fruit meeneemt, omdat het onmogelijk is om dit aan te bouwen op deze hoogte. Ook behoudt het hun tanden en hun omgeving.
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort
 • Paspoort nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Een aanbetaling van 60% van de tourkosten. Dit kan door middel van Western Union, PayPal, ABN AMRO bank in Nederland. Het overige deel van de prijs kan betaald worden in ons kantoor in Cusco.

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

Kosten per persoon: US$ 160
Prijs gebaseerd op 2 personen

Alleenstaande betaalt + US $ 40 per nacht

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Algemene verkoopsvoorwaarden

 

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.