Colca Canyon van Puno naar Arequipa – 2 dagen 1 nacht

 • Bestemming: Arequipa, Puno
 • Looptijd: 2 dagen
 • Price per person: $160

Prijs is gebaseerd op twee personen.
Alleenstaande betaalt + US $ 40 per nacht

]
Contact per Whatsapp


Dit speciale aanbod naar de Colca Canyon neemt u mee door de hooglanden van Puno naar het rijk van de condors. Tijdens deze reis heeft u de kans om te genieten van het prachtige Andes landschap en de vulcanen rond Arequipa. Het Peruaanse landschap is compleet met de rondlopende alpacas en vicuñas. In de buurt van de Colca Canyon zullen we enkele kleine gemeenschappen bezoeken. Daarnaast brengen we een bezoek aan het beroemde uitzichtspunt “Cruz del Condor“, van waaruit we mogelijk de majesteuze vlucht van de Andes Condor kunnen zien. Verder hebben we van hieruit een prachtig uitzicht over de Colca rivier. Tijdens onze reis zullen we ook een bezoek brengen aan de beste warmwaterbronnen van Peru; een fantastische natuurlijke locatie waar u kunt ontspannen na uw bezoek aan de Colca Canyon.

Reisprogramma

Dag 1

Bus van Puno naar Chivay

Om 6 uur in de ochtend wordt u opgehaald vanaf uw hotel in Puno. Vervolgens zullen we de toeristenbus van Turismo Sillustani nemen in noord-westelijke richting en nemen we afscheid van het prachtige landschap van het meer Titicaca. De bus is van eerste klasse met een professionele gids. We rijden over een verharde weg, waarbij we kleine dorpjes en het prachtige meer Lagunillas met zijn forelkwekerijen, Andes flamingo’s en vele andere Andes vogels zullen passeren. Na een oplopende weg zullen we in het gebied Viscachani aankomen, waar we de bus even zullen verlaten om onze benen te strekken, zo nodig een bezoek te brengen aan het toilet en om een typische coca thee of koffie te drinken in een lokaal restaurant. Daarna zullen we onze reis bergopwaarts voortzetten over een onverharde weg, tot we het hoogste punt van onze reis “Het uitkijkpunt over de Andes“ bereiken op een hoogte van 4810 meter boven de zeespiegel. Op dit hoogste punt zullen we de bus gedurende enkele minuten verlaten om te genieten van het landschap, met de Ubinas vulkanen op de achtergrond, waaronder Misti, Chachani, Sabancaya (een actieve vulcaan) en Ampato. Vervolgens gaan we bergafwaarts verder naar Chivay, het belangrijkste dorpje van de Colca Canyon op een hoogte van 3600 meter. Onze laatste busstop zal zijn op het centrale plein van Chivay.

Bij aankomst zult u onze vertegenwoordiger ontmoeten, om vervolgens kennis te maken met uw reisgenoten. U zult aansluiten bij een groep die vertrokken is vanuit Arequipa, die deelneemt aan de Klassieke Colca Canyon tour. Afhankelijk van de tijd waarop u aankomt volgt er een gezamenlijke lunch met uw reisgenoten of wordt u gelijk naar uw hostel gebracht.

U heeft even de tijd om te ontspannen, voordat er een korte wandeling volgt naar de warmwaterbronnen. De  warmwaterbronnen bevinden zich op een afstand van ongeveer 30 minuten vanaf het hotel en zijn één van de beste warmwaterbronnen in Peru. Hier kunt u van het natuurlijke warme water met een temperatuur van 35  ̊ C genieten. Ook is er een mooi openlucht zwembad, dat wordt omringd door enorme bergen. Met een beetje geluk kunt u zelfs Condors zien, die terugkeren naar hun nesten. Na zonsondergang zullen we terugkeren naar het hotel

Optioneel  diner het hotel

Daarna brengt u de nacht door in het Hotel Mamayacchi 

Dag 2

Chivay – Cruz del Condor – Arequipa

Om in de gelegenheid te zijn om de machtige condor te spotten zullen we om 5 uur in de  ochtend opstaan. Tussen 5:30 en 6:00 uur in de ochtend wordt uw ontbijt geserveerd. Vervolgens rijden we naar het natuurlijke uitkijkpunt “Cruz del Condor“, vanwaar u de vlucht van de Condor kunt zien. We zullen niet meer terugkeren naar het hotel, wat betekent dat u al uw bezittingen mee moet nemen. Doordat we langs de rand van de vallei rijden, zullen we het mooiste uitzicht hebben over de Colca vallei. We zullen oude terrassen zien die nog steeds gebruikt worden door de lokale boeren, voornamelijk voor de aanbouw van verschillende maïs soorten en aardappels. Onderweg maken we enkele stops, waarbij de lokale gids ons zal informeren over de geschiedenis van de Colca Canyon. We zullen stuiten op een grote rots, waarin de vormen van de terrassen waargenomen kunnen worden. Deze rots diende vermoedelijk als maquette om te kijken welke gebieden geschikt waren voor de landbouw. Daarnaast biedt deze locatie een mooi uitzicht over de “Colca rivier“ en kunnen we van hieruit hangende pre-inca graven zien. Na ongeveer twee uur zullen we het uitzichtpunt “Cruz del Condor“ bereiken. Hier zullen we ongeveer een uur blijven, om zowel de prachtige vlucht van de Condor als ook de diepte van de vallei te kunnen zien. Tenslotte zullen we terugkeren naar Chivay, waarbij we typische dorpjes passeren. Rond 12 uur in de middag zullen we stoppen bij een lokaal restaurant in Chivay voor onze lunch. Daarna rijden we naar Arequipa, waar we ongeveer om 5 uur in de middag zullen aankomen. Bij aankomst in Arequipa zult u naar uw hotel gebracht worden.

Inbegrepen in de tour
 • Vervoer vanaf het hotel in Puno naar het busstation
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • Toeristenbus naar Chivay (groepsaanbod)
 • Accommodatie in hostel Posada Chivay of gelijkwaardig
 • Ontbijt in het hostel
 • Professionele gids tijdens het bezoek aan het uitzichtpunt “Cruz del Condor” en de Andes dorpen die we onderweg tegen zullen komen
 • Toeristenbus naar Arequipa (groepsaanbod)
 • Vervoer naar uw hotel.
Niet inbegrepen in de tour 
 • Maaltijden (lunch en diner)
 • Toegangsbewijs tot de Colca Canyon (70 soles)
 • Toegangsbewijs tot de warmwaterbronnen (15 soles).
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Dagrugzak
 • Warme kleding voor verschillende temperaturen, vooral ‘s nachts kan het koud zijn
 • Camera en batterijen
 • Zonnebescherming (zonnebrandcrème, pet of hoed, zonnebril)
 • Een regenjas of poncho (in het regenseizoen)
 • Toiletspullen
 • Badkleding voor in de warmwaterbronnen.

 

 • Opmerking: Geeft u alstublieft geen snoep of lollies aan de kinderen die u langs de weg
  ontmoet of die onderweg zijn met lama´s en alpaca´s. Zij waarderen het zeer wanneer u sinaasappels of ander vers fruit meeneemt, omdat het onmogelijk is om dit aan te bouwen op deze  hoogte. Ook behoudt het hun tanden en hun omgeving.
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort
 • Paspoort nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Een aanbetaling van 60% van de tourkosten. Dit kan door middel van Western Union, PayPal, ABN AMRO bank in Nederland. Het overige deel van de prijs kan betaald worden in ons kantoor in Cusco.
Kosten per persoon: US$ 160
Prijs gebaseerd op 2 personen

Alleenstaande betaalt + US $ 40 per nacht

Hotel Pozo del Cielo: +US$ 30 per person.
Hotel Casa Andina: +US$ 35 per person.
Hotel Colca Lodge: +US$ 90 per person.

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Algemene verkoopsvoorwaarden

 

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.