Jungle Expeditie 5 dagen en 4 nachten Corto Maltes Lodge

 • Bestemming: Madre de Dios, Peru, Puerto Maldonado
 • Looptijd: 5 dagen
 • Price per person: $504

Prijs gebaseerd op 2 personen
Kinderen jonger dan 2 jaar betalen niet. Van 2-11 jaar krijgen kinderen 30% korting op de Tour.

BOEK NU!
Contact per Whatsapp


Corto Maltes Amazonia Lodge Puerto Maldonado bevindt zich aan de oevers van de “Madre de Dios”, op een kleine 30 minuten vanaf Puerto Maldonado, de Peruaanse hoofdstad als het gaat om biodiversiteit. De Corto Maltes Amazonia Lodge biedt u de mogelijkheid om een reis te ervaren in het beroemde Amazone regenwoud gebaseerd op eco toerisme.

Deze lodge vormt het uitgangspunt voor verschillende expedities in de jungle. U zult op pad gaan om het meer Sandoval te ontdekken, met zijn prachtige flora, het apeneiland, papegaaien die in de klei pikken, de Fitzcarrald boot en een grote diversiteit aan medische en helende planten, waaronder Ayahuasca.

Corto Maltes Amazonia Lodge bevindt zich aan de oevers van de “Madre de Dios” en strekt zich uit over een oppervlakte van 60 hectaren. Een “Quebrada” (een rivier vanuit de diepe jungle) loopt langs de grens die beschermd wordt door de Tambopata Candamo National Reserve. De mysterieuze rivier nodigt ons uit om de 1001 flora en fauna wonderen te ontdekken in dit autentische natuurlijke paradijs. Tijdens onze wandeling in de jungle zult u ook de grote variatie van bomen en medische planten kunnen zien.

De gidsen leren u met plezier, professionaliteit en enthousiasme over de omgeving.
Corto Maltes Amazonia heeft 22 bungalows gemaakt van exotisch hout en is voorzien van alle gemakken: een eigen badkamer met warm water, elektriciteit, uitstekende bedden (1 tweepersoonsbed en 1 éénpersooonsbed) en een eigen terras met twee hangmatten, vanwaar u de prachtige zonsondergangen kunt genieten. Ook zijn er enkele gemeenschappelijke voorzieningen, waaronder een ruim restaurant, een groot en aangenaam terras, een bar en een winkel. Vanuit al deze voorzieningen heeft u uitzicht over de rivier en tuin. In de keuken werkt een Franse kok, die verfijning en verbeelding combineert met lokale producten. Speciale aandacht wordt ook besteed aan vegetarische klanten.

Reisprogramma

Dag 1

U wordt ontvangen op de Padre Almirez International Airport door onze professionele gids, die u gedurende uw gehele verblijf zal begeleiden. Vanaf de luchthaven gaan we naar ons kantoor, om de officiële vergunningen te krijgen voor het gebruik van de wateren (u kunt uw baggage die u niet nodig heeft eventueel achterlaten op ons kantoor). Ondertussen kunt u het centrale plein van Puerto Maldonado bezoeken. Vanaf Grau square kunt u enkele foto´s nemen van het mooie landschap en het samenstromen van de rivier “Madre de Dios“ en Tambopata.

In de Capitania haven gaan we te water, vanwaar we naar onze lodge zullen vertrekken. Gedurende ongeveer 40 minuten bevinden we ons op de “Madre de Dios” rivier op een typische Amazone boot. Bij aankomst bij de Corto Maltes Amazonia Lodge krijgen we een welkomscocktail. Vervolgens krijgt u de sleutel van uw bungalow en zullen we lunchen.

De door een Franse kok bereide maaltijden zijn hoogstaand met een mooie presentatie en een uitgelezen fijne smaak. Na de lunch heeft u vrije tijd om u te installeren in uw bungalow of om een verkoelende duik te nemen in het zwembad.

Om 3.30 uur in de middag zal uw eerste contact met de jungle plaatsvinden. Tijdens deze tocht zult u een grote variatie van tropische bomen, medische planten, insecten, vlinders en andere dieren tegenkomen. Op de terugweg maken we een stop bij een uitkijkpunt, van waaruit u toekans, ara´s en andere vogelsoorten kunt zien. We komen terug bij onze lodge voor zonsondergang. De gehele tour neemt ongeveer 2.5 tot 3 uur in beslag.

Bij terugkomst in onze lodge kunt u een verkoelende duik nemen in het zwembad of genieten van een exotische cocktail op het terras/bar. Ook kunt u de zonsondergang zien vanuit een ontspannende, rustige omgeving met palm- en mangobomen.

Voordat we dineren zullen we rond 7 uur in de avond nog eens op pad gaan voor een nachtelijke boottocht. Tijdens deze kleine safari zullen we proberen om een blik te vangen van de witte kaaiman (caiman crocodilus), die leeft aan de oevers van de rivier.

Rond 8 uur in de avond krijgen we een heerlijk diner geserveerd. Daarna heeft u de gelegenheid om nog even na te genieten van de dag in onze heerlijke stoelen met verstelbare rugleuning of om uw medereizigers beter te leren kennen in de bar. Ook is het zwembad, inclusief zijn bar nog steeds toegankelijk. U kunt genieten van de stralende Amazone sterrenhemel en het Zuiderkruis bewonderen.

Dag 2

Om 5.30 uur in de ochtend vertrekken we vanaf de lodge. Na een wandeling van ongeveer 20 minuten komen we aan bij een verzamelplaats van papegaaien, die bestaat uit klei. Hier treft u minimaal vijf verschillende soorten papegaaien aan die zich voeden met deze speciale kleisoort, die essentieel is voor hun metabolisme. Dit resulteert in een prachtig en kleurrijk spektakel.

Om 8 uur in de ochtend zullen we ontbijten en hebben we vrije tijd om zelf de prachtige tuinen van de Corto Maltes Amazonia lodge te verkennen. In de tuin vindt u tientallen soorten exotische planten en bloeiende bomen.

Om 10.30 uur in de ochtend zullen we opnieuw de “Madre de Dios“ rivier opgaan. Dit keer vertrekken we naar het apen eiland, waar enkele interessante en amusante diersoorten in het wild leven. Na een volgende boottocht van ongeveer 30 minuten bereiken we het Tambopata Candamo National Reserve. We zullen ongeveer 5 km wandelen door deze dichte vegetatie van het tropisch regenwoud. Hier kunnen gigantische bomen, slangen, apen, vogels en soms zelfs de zinspelende jaguar worden gezien.

Onze bestemming is het hemelse Sandoval meer. Zijn bevoorrechte locatie wordt gedeeld door talrijke diersoorten: vogels (in het bijzonder Hoatzins, Halcyons en Aalscholvers) en verschillende apensoorten (Doodshoofdaapjes, Brulapen en Kapucijnapen). Op het meer kunnen we genieten van het schouwspel van reusachtige rivierotters. Ook kunnen we zwarte kaaimannen en piranha´s zien (en soms zelfs Anacondas in de gebieden die bedekt worden door riet). Dit is ook de leefomgeving van de reusachtige Arapaima, een vis met een lengte van meer dan 2.5 meter en een gewicht van meer dan 200 kg. Terwijl we varen in onze kano kunnen we genieten van de zonsondergang op het meer. Op de terugweg naar onze lodge zullen we mogelijk nog enkele nachtdieren spotten.

Om 8 uur in de avond is uw lichaam slechts nog toe aan rust en voedsel na een lange dag in de jungle. U kunt genieten van een exotische maaltijd, met een bijzonder nagerecht. Wanneer u nog energie over heeft kunt u in de bar muziek luisteren en napraten onder het genot van een cocktail. Ook kunt u na deze lange dag vanuit uw persoonlijke hangmat genieten van de geluiden uit het regenwoud of herstellen tijdens een massage door onze gekwalificeerde masseurs.

Dag 3

Om 8 uur in de ochtend wordt het ontbijt geserveerd. Daarna heeft u wat vrije tijd om een duik te nemen in het zwembad of om handwerk of sieraden te kopen uit het Amazone gebied.

Om 10 uur in de ochtend zullen we de rivier verder volgen gedurende ongeveer 1.5 uur, om vervolgens uit te komen bij een inheemse gemeenschap waaraan we een bezoek zullen brengen. Incidenteel hebben we de kans om apen, rivierschildpadden, kaaimannen en verschillende vogelsoorten te zien in de dichte vegetatie van de rivieroevers. Ook zullen we enkele medische planten zien, zoals “Sangre de Grado”, “Oje” en“Capirona”. Het “Project for the Rescue of Cultural Values”ondersteunt de inheemse gemeenschap “Palma Real”. Het is de grootste gemeenschap met ongeveer 200 families van de Ese´eja stam.

Dit project op het Gamitada eiland werkt samen met twee gezinnen, die ons bekend zullen maken met de culturele waarden van hun voorouders, hun taal, hun gebruiken, hun kleding en hun dansen. Dit is een bijzondere kans om direct contact te hebben met deze stam van oude krijgers en jagers, in een tijdperk waarin globalisatie traditionele volken snel verandert. U heeft de mogelijkheid om hen financieel te ondersteunen door hun handgemaakte producten te kopen.

Om 1 uur in de middag varen we rondom het Gamatida eiland, vanwaar we incidenteel dieren kunnen zien ontsnappen. Daarna zullen we een “chakra“ (boerderij) bezoeken. We zullen kennis maken met een aantal tropische fruitsoorten en andere lokale producten (Cocoa, bananen, koffie en cocona). De “Chacarero“ (boer) zal ons enkele fruitsoorten laten proeven, die later meegenomen kunnen worden naar Puerto Maldonado.  Ook zullen we een lunch krijgen die bestaat uit een typische Amazone maaltijd.

Bij terugkomst in de lodge zult u zeker kunnen genieten van een duik in het zwembad. Eventueel vergezeld van een cocktail, die tegelijk dient als aperitief voor ons diner.

Om 8 uur in de avond wordt het diner geserveerd. Na het diner is de bar voor u open voor enkele tropische cocktails, kunt u gebruik maken van de stoelen met verstelbare rugleuning of u kunt een duik nemen onder de stralende Amazone sterrenhemel.

Dag 4

Bezoek aan het Taricaya centrum Om 8 uur in de ochtend kunt u ontbijten en heeft u nog wat vrije tijd. Om 10.30 uur in de ochtend vertrekken we voor een bootrit van ongeveer 90 minuten naar het “Taricaya Biological center“, dat zijn hoofdkantoor heeft in het Verenigd Koninkrijk. Dit centrum draait op samenwerkingsverbanden met universiteiten wereldwijd, die vrijwilligers sturen om gewonde of in beslag genomen dieren te verzorgen en weer terug te zetten in hun natuurlijke leefomgeving. We zullen genoeg tijd hebben om de dieren te zien en de voorzieningen te bezoeken onder begeleiding van een vrijwilliger van het centrum. De naam van het centrum “Taricaya“ is terug te voeren op een eerder project voor het behoud van rivierschildpadden“Tarikayas“. In dit project werden eieren verzameld en uitgebroed, waarna de nakomelingen teruggeplaatst werden in de rivier “Madre de Dios“. (Er bestaat helaas een zwarte markt, die er schuldig aan is dat de rivierschildpad op de lijst van bedreigde diersoorten staat).

Er zijn veel dieren te zien: Jaguars, verschillende apensoorten, tapirs, pekari en exotische vogels, zoals de bleek gevleugelde trompetist. Gewonde of zieke dieren, die in beslag genomen werden op de zwarte markt of vanuit de jungle naar het centrum gebracht werden, worden verzorgd en later teruggeplaatst in hun natuurlijke leefomgeving.
Om 1 uur in de middag zullen we lunchen. Daarna heeft u 30 minuten vrije tijd, die u kunt gebruiken om te praten met de vrijwilligers. Het centrum construeerde een Canopy bridge (een hangbrug op een hoogte van 42 meter met een lengte van 90 meter), bedoeld voor het bekijken van de vogels. Rond 2.30 uur in de middag vertrekken we in de richting van deze Canopy bridge. Na een wandeling van ongeveer 30 minuten door het regenwoud zullen we hier aankomen. We beklimmen de eerste toren met een hoogte van 14 meter, waarna we verder klimmen via de brug naar een platform op een hoogte van 42 meter. Hier hebben we een spectaculair uitzicht over de jungle. We kunnen de bomen zien vanaf boven, horen de geluiden van de jungle onder ons en zullen overwelmd worden door het groen aan alle kanten. U zult niet vaak de kans hebben om de jungle op deze unieke manier te ervaren.

Om vier uur in de middag keren we terug naar de boot. Op de terugweg naar de Corto Maltes Amazonia Lodge kunt u zich verwonderen over de zonsondergang met gouden, roze, gele en groene schaduwen, die zorgt voor een magische sfeer. Bij terugkomst kunt u bijkomen in de hangmatten of in het zwembad. Ook heeft u de mogelijkheid om zich te laten masseren door ons gekwalificeerde personeel.

Om 8 uur in de avond heeft u de kans om nieuwe smaken te ontdekken tijdens het diner. De verbeelding van onze Franse kok kent geen einde en zal u fascineren. U kunt genieten van een heerlijke maaltijd en een nagerecht met tropische vruchten. De nacht komt tot leven door de dierengeluiden. U kunt van dit concert genieten in onze bar onder het genot van een cocktail of een kopje thee. De sterrenhemel is spectaculair, vooral in maanloze nachten waarin de jungle nog mysterieuzer wordt.

Dag 5

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Corto Maltes Amazonia Lodge. Uw gids zal u vergezellen naar het centrum. We zullen opnieuw langs het kantoor gaan om de achtergelaten bagage op te halen. Daarna brengen we nog een bezoek aan een lokale markt, waar u landbouwproducten en met name speciale fruitsoorten van de Amazone kunt zien. Vervolgens brengt ons personeel u naar de luchthaven, in de hoop dat uw verblijf in dit mooie gedeelte van Peru net zo aangenaam was voor u als voor ons.

Inbegrepen in de tour
 • Het vervoer vanaf het vliegveld naar de Lodge en terug naar het vliegveld
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • Accommodatie in Bungalows (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
 • Maaltijden in de Lodge (met vegetarische maaltijden als optie)
 • Water en typische natuurlijke dranken van het fruit uit de tuin
 • Excursies met een professionele Engelssprekende gids (bioloog)
 • Regenlaarzen (neemt u alstublieft regenkleding mee).
 • Het toegangsbewijs tot het Sandoval meer (US$ 12)
Niet inbegrepen in de tour
 • Het vliegticket of busticket (wij kunnen u helpen bij het boeken van uw vliegticket of busticket)
 • Extra drankjes en alcoholische dranken
 • Fooi: dit is niet verplicht.
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Een kleine rugzak (om uw persoonlijke spullen te dragen)
 • Lange broek en een katoenen shirt met lange mouwen (we raden u aan kleding mee te nemen die snel droogt)
 • Regenkleding (poncho)
 • Sportschoenen of andere wandelschoenen met een lage hiel zijn essentieel
 • Zonnebescherming (zonnebrandcrème, pet of hoed, zonnebril)
 • Insectenwerend middel (zéér belangrijk)
 • Een waterfles
 • Verrekijker
 • Zaklamp of hoofdlamp
 • Camera met extra batterijen
 • Paspoort, gele koorts inentingsbewijs en extra geld in een plastic zak
 • Oude schoenen wanneer u zeer grote voeten heeft. Regenlaarzen voor de modderige wandelpaden zijn in zeer grote maten namelijk niet te verkrijgen in Peru.
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort
 • Paspoort  nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Stuur een aanbetaling van 60% van de totale prijs van uw tour. (De rest van uw saldo is verschuldigd bij uw aankomst in Cusco) Betaling kan worden gedaan via * Western Union, PayPal, ABN AMRO Bank in Nederland of veilig en direct via onze website door uw gewenste tour te kiezen en te klikken op de knop BOEK UN.

Prijs per persoon: US$ 490.00 per persoon
Prijs gebaseerd op 2 personen

Wanneer u alleen reist, betaalt u US$ 80 extra

Kinderen jonger dan 2 jaar betalen niet. Van 2-11 jaar krijgen kinderen 30% korting op de Tour.

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Algemene verkoopsvoorwaarden

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.