Jungle Expeditie 3 dagen en 2 nachten Corto Maltes Lodge

 • Bestemming: Madre de Dios, Peru, Puerto Maldonado
 • Looptijd: 3 dagen
 • Price per person: $290

Boek Nu!Prijs gebaseerd op 2 personen
Wanneer u alleen reist, betaalt u US$ 50 extra

Kinderen jonger dan 2 jaar betalen niet. Van 2-11 jaar krijgen kinderen 30% korting op de Tour.

Corto Maltes Amazonia Lodge Puerto Maldonado bevindt zich aan de oevers van de “Madre de Dios”, op een kleine 30 minuten vanaf Puerto Maldonado, de Peruaanse hoofdstad als het gaat om biodiversiteit. De Corto Maltes Amazonia Lodge biedt u de mogelijkheid om een reis te ervaren in het beroemde Amazone regenwoud gebaseerd op eco toerisme.

Deze lodge vormt het uitgangspunt voor verschillende expedities in de jungle. U zult op pad gaan om het meer Sandoval te ontdekken, met zijn prachtige flora, het apeneiland, papegaaien die in de klei pikken, de Fitzcarrald boot en een grote diversiteit aan medische en helende planten, waaronder Ayahuasca.

Corto Maltes Amazonia Lodge bevindt zich aan de oevers van de “Madre de Dios” en strekt zich uit over een oppervlakte van 60 hectaren. Een “Quebrada” (een rivier vanuit de diepe jungle) loopt langs de grens die beschermd wordt door de Tambopata Candamo National Reserve. De mysterieuze rivier nodigt ons uit om de 1001 flora en fauna wonderen te ontdekken in dit authentieke natuurlijke paradijs. Tijdens onze wandeling in de jungle zult u ook de grote variatie van bomen en medische planten kunnen zien.

De gidsen leren u met plezier, professionaliteit en enthousiasme over de omgeving.

Corto Maltes Amazonia heeft 22 bungalows gemaakt van exotisch hout en is voorzien van alle gemakken: een eigen badkamer met warm water, elektriciteit, uitstekende bedden(1 tweepersoonsbed en 1 éénpersooonsbed) en een eigen terras met twee hangmatten, vanwaar u de prachtige zonsondergangen kunt genieten. Ook zijn er enkele gemeenschappelijke voorzieningen, waaronder een ruim restaurant, een groot en aangenaam terras, een bar en een winkel. Vanuit al deze voorzieningen heeft u uitzicht over de rivier en tuin. In de keuken werkt een Franse kok, die verfijning en verbeelding combineert met lokale producten. Speciale aandacht wordt ook besteed aan vegetarische klanten.

Reisprogramma

Dag 1

U wordt ontvangen op de Padre Almirez International Airport door onze professionele gids, die u gedurende uw gehele verblijf zal begeleiden. Vanaf de luchthaven gaan we naar ons kantoor, om de officiële vergunningen te krijgen voor het gebruik van de wateren (u kunt uw baggage die u niet nodig heeft eventueel achterlaten op ons kantoor). Ondertussen kunt u het centrale plein van Puerto Maldonado bezoeken. Vanaf Grau square kunt u enkele foto´s nemen van het mooie landschap en het samenstromen van de rivier “Madre de Dios“ en Tambopata.

In de Capitania haven gaan we te water, vanwaar we naar onze lodge zullen vertrekken. Gedurende ongeveer 40 minuten bevinden we ons op de “Madre de Dios” rivier op een typische Amazone boot. Bij aankomst bij de Corto Maltes Amazonia Lodge krijgen we een welkomscocktail. Vervolgens krijgt u de sleutel van uw bungalow en zullen we lunchen.

De door een Franse kok bereide maaltijden zijn hoogstaand met een mooie presentatie en een uitgelezen / fijne smaak. Na de lunch heeft u vrije tijd om u te installeren in uw bungalow of om een verkoelende duik te nemen in het zwembad.

Om 3.30 uur in de middag zal uw eerste contact met de jungle plaatsvinden. Tijdens deze tocht zult u een grote variatie van tropische bomen, medische planten, insecten, vlinders en andere dieren tegenkomen. Op de terugweg maken we een stop bij een uitkijkpunt, van waaruit u toekans, ara´s en andere vogelsoorten kunt zien. We komen terug bij onze lodge voor zonsondergang. De gehele tour neemt ongeveer 2.5 tot 3 uur in beslag.

Bij terugkomst in onze lodge kunt u een verkoelende duik nemen in het zwembad of genieten van een exotische cocktail op het terras/bar. Ook kunt u de zonsondergang zien vanuit een ontspannende, rustige omgeving met palm- en mangobomen.

Voordat we dineren zullen we rond 7 uur in de avond nog eens op pad gaan voor een nachtelijke boottocht. Tijdens deze kleine safari zullen we proberen om een blik te vangen van de witte kaaiman (caiman crocodilus), die leeft aan de oevers van de rivier.

Rond 8 uur in de avond krijgen we een heerlijk diner geserveerd. Daarna heeft u de gelegenheid om nog even na te genieten van de dag in onze heerlijke stoelen met verstelbare rugleuning of om uw medereizigers beter te leren kennen in de bar. Ook is het zwembad, inclusief zijn bar nog steeds toegankelijk. U kunt genieten van de stralende Amazone sterrenhemel en het  Zuiderkruis bewonderen.

Dag 2

Om 5:30 uur in de ochtend vertrekken we vanaf de lodge. Na een wandeling van ongeveer 20 minuten komen we aan bij een verzamelplaats van papegaaien, die bestaat uit klei. Hier treft u minimaal vijf verschillende soorten papegaaien aan die zich voeden met deze speciale kleisoort, die essentieel is voor hun metabolisme. Dit resulteert in een prachtig en kleurrijk spektakel.

Om 8 uur in de ochtend zullen we ontbijten en hebben we vrije tijd om zelf de prachtige tuinen van de Corto Maltes Amazonia lodge te verkennen. In de tuin vindt u tientallen soorten exotische planten en bloeiende bomen.

Om 10.30 uur in de ochtend zullen we opnieuw de “Madre de Dios“ rivier opgaan. Dit keer vertrekken we naar het apen eiland, waar enkele interessante en amusante diersoorten in het wild leven. Na een volgende boottocht van ongeveer 30 minuten bereiken we het Tambopata Candamo National Reserve. We zullen ongeveer 5 km wandelen door deze dichte vegetatie van het tropisch regenwoud. Hier kunnen gigantische bomen, slangen, apen, vogels en soms zelfs de zinspelende jaguar worden gezien.

Onze bestemming is het hemelse Sandoval meer. Zijn bevoorrechte locatie wordt gedeeld door talrijke diersoorten: vogels (in het bijzonder Hoatzins, Halcyons en Aalscholvers) en verschillende apensoorten (Doodshoofdaapjes, Brulapen en Kapucijnapen). Op het meer kunnen we genieten van het schouwspel van reusachtige rivierotters. Ook kunnen we zwarte kaaimannen en piranha´s zien (en soms zelfs Anacondas in de gebieden die bedekt worden door riet). Dit is ook de leefomgeving van de reusachtige Arapaima, een vis met een lengte van meer dan 2.5 meter en een gewicht van meer dan 200 kg. Terwijl we varen in onze kano kunnen we genieten van de zonsondergang op het meer. Op de terugweg naar onze lodge zullen we mogelijk nog enkele nachtdieren spotten.

Om 8 uur in de avond is uw lichaam slechts nog toe aan rust en voedsel na een lange dag in de jungle. U kunt genieten van een exotische maaltijd, met een bijzonder nagerecht. Wanneer u nog energie over heeft kunt u in de bar muziek luisteren en napraten onder het genot van een cocktail. Ook kunt u na deze lange dag vanuit uw persoonlijke hangmat genieten van de geluiden uit het regenwoud of herstellen tijdens een massage door onze gekwalificeerde masseurs.

Dag 3

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Corto Maltes Amazonia Lodge. Uw gids zal u vergezellen naar het centrum. We zullen opnieuw langs het kantoor gaan om de achtergelaten bagage op te halen. Daarna brengen we nog een bezoek aan een lokale markt, waar u landbouwproducten en met name speciale fruitsoorten van de Amazone kunt zien. Vervolgens brengt ons personeel u naar de luchthaven, in de hoop dat uw verblijf in dit mooie gedeelte van Peru net zo aangenaam was voor u als voor ons.

Inbegrepen in de tour
 • Het vervoer vanaf het vliegveld naar de Lodge en terug naar het vliegveld
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • Accommodatie in Bungalows (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
 • Maaltijden in de Lodge (met vegetarische maaltijden als optie)
 • Water en typische natuurlijke dranken van het fruit uit de tuin
 • Excursies met een professionele Engelssprekende gids (bioloog)
 • Regenlaarzen (neemt u alstublieft regenkleding mee).
 • Het toegangsbewijs tot het Sandoval meer US$ 12
Niet inbegrepen in de tour
 • Het vliegticket of busticket (wij kunnen u helpen bij het boeken van uw vliegticket of busticket)
 • Extra drankjes en alcoholische dranken
 • Fooi: dit is niet verplicht.
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Een kleine rugzak (om uw persoonlijke spullen te dragen)
 • Lange broek en een katoenen shirt met lange mouwen (we raden u aan kleding mee te nemen die snel droogt)
 • Regenkleding (poncho)
 • Sportschoenen of andere wandelschoenen met een lage hiel zijn essentieel
 • Zonnebescherming (zonnebrandcrème, pet of hoed, zonnebril)
 • Insectenwerend middel (zéér belangrijk)
 • Een waterfles
 • Verrekijker
 • Zaklamp of hoofdlamp
 • Camera met extra batterijen
 • Paspoort, gele koorts inentingsbewijs en extra geld in een plastic zak
 • Oude schoenen wanneer u zeer grote voeten heeft. Regenlaarzen voor de modderige wandelpaden zijn in zeer grote maten namelijk niet te verkrijgen in Peru.
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort
 • Paspoort  nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Stuur een aanbetaling van 60% van de totale prijs van uw tour. (De rest van uw saldo is verschuldigd bij uw aankomst in Cusco) Betaling kan worden gedaan via * Western Union, PayPal, ABN AMRO Bank in Nederland of veilig en direct via onze website door uw gewenste tour te kiezen en te klikken op de knop BOEK UN.

Prijs per persoon: US$ 290.00 per persoon
Prijs gebaseerd op 2 personen

Wanneer u alleen reist, betaalt u US$ 50 extra

Kinderen jonger dan 2 jaar betalen niet. Van 2-11 jaar krijgen kinderen 30% korting op de Tour.

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Algemene verkoopsvoorwaarden

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.