Het beste van Cusco en de avontuurlijke Inca Jungle Trail naar Machu Picchu – 7 dagen 6 nachten

 • Bestemming: Cusco
 • Looptijd: 7 dagen
 • Price per person: $480
BOEK NU!
Contact per Whatsapp


Dit pakket is een combinatie van de stadstour, de tour naar de Heilige Vallei en de avontuurlijke wandeling tocht “Inca Jungle Trail” die vier dagen en drie nachten duurt. Naast de mogelijkheid om de raadselachtige stad Cusco te leren kennen, maakt deze tour u bekend met de Heilige vallei. Bovendien bent u getuige van de betoverende landschappen van de Andes en de tropen van de Cuscueense jungle bij Machu Picchu. De combinatie met uw driedaagse verblijf in El Balcón Hostal is een perfecte manier om Cusco te verkennen. U verblijft in het veilige toeristencentrum van Cusco, van waaruit u de mooiste combinaties van Inca en koloniale architectuur kunt verkennen. Ook is dit de ideale lokatie als vertrekpunt voor het bezoeken van musea en het kopen van souveniers.

Reisprogramma

Dag 1

Stadstocht in en rond Cusco

U wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Cusco en naar het Amaru Group Hostels gebracht. We raden u aan om een vroege vlucht te nemen, zodat u het ´s ochtends rustig aan kunt doen en kunt wennen aan de hoogte (wanneer u vanaf de zeespiegel bent gekomen).

In de middag geeft de stadstocht door Cusco u de mogelijkheid om het raadsel van deze wonderbaarlijke stad en de nabijgelegen archeologische locaties te ontrafelen.

Om 13u15 in de middag halen we u op van uw hotel en nemen u mee naar het centrale Plaza de Armas. Rond 13u30 in de middag zult u hier u mede reisgenoten ontmoeten, wanneer u deel uitmaakt van een groep. We beginnen met een bezoek aan de belangrijkste cathedraal van Cusco, waar u de koloniale architectuur en de geweldige schilderingen van de Cusqueña school kunt bekijken. De Cusqueña school staat bekend om zijn religieuze iconografie, geschilderd door Cusqueños. Na het bezoek aan de cathedraal vervolgen we onze tour naar Koricancha (gouden paleis) en het klooster van Santo Domingo. Dit laatste is een perfect voorbeeld van de versmelting van de Inca en de Christelijke cultuur.

Na de tour in de stad rijden we met een bus naar de indrukwekkende Inca vesting Saqsaywoman. Hier zult u versteld staan van de stenen die gebruikt werden voor de constructie.

Enkele van deze stenen hebben een gewicht van meer dan 300 ton. We zetten de tour voort met de ontdekking van de ondergrondse tempel van Quenqo, een doolhof met indrukwekkende rotstekeningen en tunnels die gehouwen zijn uit het harde gesteente. Deze religieuze tempel werd toegewijd aan de aanbidding van moeder aarde.

Na een rit van enkele minuten bereiken we de kleine vesting van Puka Pucara (rode burcht), die gebruikt werd als een militaire controlepost naar Cusco. Na een korte wandeling van enkele minuten bereiken we Tambomachay (watertempel), een tempel toegewijd aan de aanbidding van het water, de vruchtbaarheid en een lang leven. We keren terug naar Cusco aan het eind van de dag tussen 18u en 19u in de avond. Als u wilt kunt u uw gids vragen om op de terugweg te stoppen bij één van de souvenierwinkels.

 • Accommodatie: Amaru Group Hostels
Dag 2

Heilige Vallei

De tour naar de Heilige Vallei start in Cusco om 8u in de ochtend. We halen u op van uw hotel en brengen u naar de bus, waar u uw gids en reisgenoten ontmoet (gedeelde service). Rond 8u30 in de ochtend vertrekken we vanuit Cusco in de richting van Pisaq, waarbij we afdalen naar de heilige rivier Urubamba. Onderweg stoppen we enkele keren op diverse uitzichtpunten, voordat we aankomen in Pisaq. In Pisaq heeft u tijd om rond te wandelen over de traditionele ambachtelijke markt, met genoeg tijd om souveniers te kopen. Daarna rijden we de berg op waar zich de ruïnes van Pisaq bevinden. Onze gids leidt u rond langs de tempels, terrassen en tunnels van het complex. Tegelijkertijd heeft u constant een betoverend uitzicht over de heilige rivier en ziet u de Intihuatana (zonnenklok).
Vervolgens rijden we verder langs de heilige rivier. Onderweg passeren we een klein kleurrijk dorpje, waar u de locale Quechua bevolking kunt zien in hun kleurrijke kleding. We stoppen in Urubamba om te lunchen, waar we u een buffet van de Peruaanse keuken aanbevelen. Na een korte pauze vervolgen we onze tocht naar Ollantaytambo, één van de laatste levende Inca dorpen. U zult verrast zijn over dit Inca dorp met zijn indrukwekkende tempel van de zon, met zijn complexe details in steenwerk, zijn terrassen om de berg te ondersteunen en zijn gehele tempel in de vorm van een lama. Gedurende enige tijd kunt u dit geweldige complex, met zijn mooie waterfonteinen zelf verkennen.

Vervolgens gaan we terug in de richting van Urubamba, waar we de rivier verlaten en inwisselen voor de mooie velden van Chinchero. In Chinchero ontdekken we een ander geweldig complex, met zowel invloeden van de Inca als uit de Spaanse cultuur. Tot slot bezoeken we een familie, die bij het weven en verven van de wol nog steeds gebruik maakt van natuurlijke mineralen en organische inkt.

We keren terug naar de plaza Regocijo in Cusco rond 19u.

 • Accommodatie: Amaru Group Hostels
Dag 3

4 dagen 3 nachten Mountainbiking en wandelen met een bezoek aan Machu Picchu.

Korte beschrijving:

Dit is niet alleen een alternatieve Inca Trail, maar de meest originele en veelomvattende, waarbij wegen begaan worden die pas recent zijn ontdekt. De Inca Jungle trail kan zowel in drie als in vier dagen gedaan worden en is een combinatie van zowel fietsen als een trektocht naar Machu Picchu. Met adembenemende landschappen is deze tocht geschikt voor iedereen met een gevoel voor avontuur en nieuwsgierigheid.

Bergafwaarts mountainbiken van Cusco naar Santa Maria

Rond 7u50 in de ochtend wordt u opgehaald. De rit die volgt neemt u mee door de adembenemende heilige vallei, waarna u wordt afgezet op de 3200 meter hoge San Luis. Hier wordt u voorzien van een mountainbike uitrusting (met handschoenen en helm) en ontvangt u gedurende 20 minuten de benodigde instructies van uw gids. Dan kan het avontuur beginnen! U daalt af op rustige, maar uitdagende wegen, langs veranderende landschappen. Na ongeveer drie uur komen we aan in Alfamayo, waar het tijd is voor onze eerste picknick pauze. Hier kunt u van uw lunch genieten onder het genot van een geweldige uitzicht. Na een korte pauze en het aanbrengen van insectenwerend middel zetten we onze tocht ergafwaarts voort. Onderweg passeren we Huamanmarca, een recent gevonden archeologische Inca plaats, waar uw gids historische informatie zal geven. Hierna dalen we verder af tot een hoogte van 1500 meter, waar de rand van de jungle het kleine, maar schattige Santa Maria ontmoet. Hier kun je een kleine snack kopen of je benen laten rusten onder het genot van een koud biertje. Later zullen we een traditioneel Peruaans gerecht krijgen als diner. De accommodatie heeft de vorm van een basic, door een familie gerund hostel met single, double of triple kamers.

Dag 4

Trekking van Santa Maria naar Santa Teresa

Rond 6u30 in de ochtend staat u op en kunt u genieten van de beste nationale koffie. Hierna begint de wandeling, die geleidelijk aan stijler wordt.

Onderweg passeren we een familie restaurant in Santa Maria, waar u kunt bijkomen in hangmatten, de coca plantages kunt bewonderen en u kunt laten vermaken door de aapjes. Na een korte verdere wandeling bereiken we een deel van de traditionele Inca Trail, een weg die rond de hellingen kronkelt en waarbij we ongeveer 500 meter afdalen. Na deze afdaling van ongeveer twee uur bereiken we het kleine plaatsje Qellomayo waar we zullen lunchen.
Vanaf Qellomayo is het een korte wandeling langs de Rio Vilcanota tot we de beroemde warmwaterbronnen van Colcamayo bereiken. Hier kunt u genieten van de natuurlijke bronnen en uw spieren laten ontspannen in deze natuurlijke omgeving. Na het waden in de warmwaterbronnen zullen we onze tocht voortzetten naar Santa Teresa, waar u de nacht door zult brengen in een hostel.

Dag 5

Trekking van Santa Teresa naar Aguas Calientes

Nadat u bent opgestaan krijgt u ontbijt rond 7 uur in de ochtend. Na het ontbijt zullen we onze wandeling verder voortzetten naar Colpani door een indrukwekkend landschap. Bij Hidroelectrica krijgt u uw lunch. Vanaf hier is het slechts 2,5 uur wandelen naar Aguas Calientes, de voet van Machu Picchu. Voordat u de nacht doorbrengt in uw hostel met eigen badkamer en warm water krijgt u een diner in een lokaal restaurant.

Mogelijke extra activiteiten

Canopy Zuid-Amerika’s hoogste Zip Lines (bedrijf “Cola de Mono”) op ongeveer 15 minuten van Santa Teresa. Dit duurt ongeveer 2 uur en kost US$ 40 per persoon. Een andere prikkelende mogelijkheid is Rafting. De kosten hiervoor zijn US$ 30 per persoon.

Dag 6

Machu Picchu

Zeer vroeg in de ochtend zullen we ons ontbijt nemen. Vervolgens starten we onze laatste dag, waarop we naar de ingang klimmen van de beroemde Inca Citadel van Machu Picchu, ook wel de “Lost City of the Incas”. U zult één van de eerste bezoekers zijn die dag, om de menigten te vermijden. Uw meertalige gids zal u meenemen door de uitgestrekte ruïnes gedurende drie uur. Daarbij zal hij u uitgebreid vertellen over het historische belang van Machu Picchu en de plaats binnen het Inca Imperium. Hierna heeft u wat vrije tijd om zelf rond te wandelen. Machu Picchu is de meest bekende Inca ruïne en staat wereldwijd als zodanig bekend. Tegelijkertijd wordt het niet genoemd in de geschriften van de Spaanse veroveraars. Er wordt gedacht dat Machu Picchu geconstrueerd werd rond het midden van de 15e eeuw en dat het ´herontdekt´ werd door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham in 1911.De rondleiding in deze fascinerende plek is een onvergetelijke ervaring. Bezoek de hoofdstraat, de koninklijke vertrekken, de tempel van de drie ramen, de circulaire torens, de heilige zonnenschijf en begraafplaats. Na de excursie kunt u de berg“Huayna Picchu” beklimmen, de berg achter Machu Picchu, van waaruit u een betoverend uitzicht heeft over het gehele complex! Per dag worden er echter slechts 400 mensen toegelaten, waardoor van te voren boeken noodzakelijk is. Bij het boeken van uw tour kunt u het beklimmen van Huayna Picchu er gelijk bij boeken met de additionele kosten van US$ 10. Optionele wandelingen (zonder gids) zijn Inti Punko, de “Sun Gate”, wat het traditionele einde is van de Inca Trail (45 minuten) en de Inca Bridge (1 uur). U kunt natuurlijk ook gewoon ontspannen en genieten van de inspirerende atmosfeer. Na uw vrije tijd kunt u naar beneden wandelen naar Aguas Calientes voor een late lunch en voor een duik in de warmwaterbronnen (niet inbegrepen). In de namiddag neemt u de trein terug.

Er is een regelmatige busservice om bezoekers mee terug te nemen naar Aguas Calientes.
Van hieruit kunt u de trein nemen naar Hidroelectrica of Ollantaytambo (afhankelijk van de beschikbaarheid van Peru Rail) en vervolgens een toeristenbus naar Cusco.

 • Accommodatie: Amaru Group Hostels
Dag 7

Vrije dag in Cusco

Afhankelijk van de tijd van uw vlucht of bus kunt u nog deelnemen aan onze gratis wandeltocht door het centrum van Cusco. Tijdens deze wandeltocht kunt u het raadsel van de stad ontrafelen. Ook kunt u nog op pad gaan om souveniers te kopen. Uiteindelijk wordt u naar de luchthaven of naar het busstation gebracht, op weg naar uw volgende bestemming.

 • Maaltijden: ontbijt
Inbegrepen in de tour
 • U wordt opgehaald vanaf en teruggebracht naar de luchthaven
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • 3 overnachtingen in Amaru Group Hostels Cusco in een standaard prive-kamer met ontbijt (single personen betalen US$ 40 extra)
 • Vervoer in een toeristenbus (met 12 – 20 personen tijdens de stadstour en tour naar de Heilige Vallei)
 • Stadstour Cusco
 • Tour naar de Heilige Vallei
 • Vervoer vanaf Cusco naar San Luis, waar de Inca Jungle Trail start
 • Mountainbike met voorvering, handschoenen en helm
 • Terugreis vanaf Aguas Calientes per trein
 • Toegangsbewijs tot Machu Picchu
 • Rondleidingen door een professionele Engels sprekende gids (bij alle tours)
 • EHBO-kit
 • 3 overnachtingen tijdens de Inca Jungle Trail, waaronder in Aguas Calientes
 • 6 x ontbijt, 3 x lunch en 3 x diner.
Niet inbegrepen in de tour
 • Toegang tot de cathedraal van Cusco (25 soles)
 • Toegang tot Qoricancha (10 soles)
 • Toegang tot de archeologische locaties (Cusco Toerisme Ticket, 130 soles, voor studenten met een geldige ISIC ID 70 soles). Dit algemene toeristenticket geeft toegang tot 15 bezienswaardigheden, inclusief de archeologische bezienswaardigheden in de Heilige Vallei en de ruïnes en musea van Cusco
 • Maaltijden tijdens de stadstour en tour naar de Heilige Vallei (uitgezonderd het ontbijt)
 • Toegang tot de warmwaterbronnen in Santa Teresa (15 soles inclusief taxi) en Aguas Calientes (10 soles)
 • Toegang tot Huayna Picchu (US$ 10)
 • Let op: wanneer u Huayna Picchu wilt beklimmen moet u dit twee weken van te voren reserveren
 • Optioneel: een extra nacht in Aguas Calientes, wanneer u de nacht liever daar doorbrengt dan in Cusco. Laat ons dit van te voren weten, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij het boeken van uw trein een dag later.
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Origineel paspoort
 • ISIC studentenkaart (indien u geboekt heeft als student)
 • Dagrugzak (in de trein mag u tot 6 kg meenemen)
 • Warme kleding voor in de vroege ochtend en avond)
 • Water
 • Camera met extra batterijen
 • Regenjas of poncho (neerslag is onvoorspelbaar dichtbij de jungle)
 • Schone set kleding
 • Toiletspullen
 • Zonnebescherming (zonnebrandcrème, pet of hoed, zonnebril)
 • Insectenwerend middel
 • Zaklamp (wanneer u in de ochtend naar Machu Picchu wilt klimmen)
 • Comfortabele wandelschoenen
 • Extra geld (de prijzen in Aguas Calientes liggen vaak hoger dan elders in Peru).
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort (voegt u alstublieft een scan / kopie van uw paspoort toe)
 • Paspoortnummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Scan / kopie van uw ISIC studentenkaart (indien u over deze kaart beschikt betaalt u € 14 minder)
 • Vertrekdatum voor de tocht
 • Een aanbetaling van 60% van de tourkosten. Dit kan door middel van Western Union, PayPal, ABN AMRO bank in Nederland. Het overige deel van de prijs kan betaald worden in ons kantoor in Cusco.

Prijs per persoon: US$ 480
Prijs is gebaseerd op twee personen

Single personen betalen US$ 40 extra per nacht voor een eenpersoonskamer, gedurende de nachten in Cusco (3 nachten)

Er bestaan mogelijkheden om uw hotel in Cusco
te upgraden naar uw behoeften

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.