Cusco en zijn mensen van Lares Valley met Machu Picchu 7 dagen 6 nachten

 • Bestemming: Cusco
 • Looptijd: 7 dagen
 • Price per person: $650
BOEK NU!
Contact per Whatsapp


Deze tour is een combinatie van de City tour, de Heilige vallei en de avontuurlijke hike naar Machu Picchu 4 dagen 3 nachten, deze tour geeft u de kans om te genieten van de geweldige stad Cusco, de Heilige vallei en de mensen van de Andes met hun prachtige gekleurde kleding, u heeft de kans om dichtbij deze mensen te komen en zelfs een maaltijd met hun tot u te nemen, de hike gaat door kleine dorpjes waar je het dagelijkse leven van deze mensen kunt observeren, ook zult u over een origineel lama-pad hiken, waar u groepen lama’s zult ontmoeten die dagelijks goederen verplaatsen naar kleine dorpen langs de Lares valley en hoog de bergen in. We zien al deze mooie landschappen van de Andes, en dan naar beneden naar de Heilige vallei om naar de trein in Aguas Calientes te komen. We dalen dus af van de Andes naar het nevelwoud waar Machu Picchu is gelegen. Combinerend met een 3 nachten verblijf in het mooie Amaru Group Hostals (upgrade hotel is mogelijk) het is een perfecte manier om Cusco te ontdekken en u bevindt zich in het veilige toeristen gebied waar u de mooie combinatie van de Inca en koloniale architectuur kunt zien als ook de perfecte locatie om wat souveniertjes in te slaan of om musea te bezoeken.

Reisprogramma

Dag 1

Cusco City Tour

De City Tour van Cusco biedt u de mogelijkheid om het raadsel achter deze wonderbaarlijke stad en de omliggende archeologische locaties te ontdekken.

Om 1:15 uur in de middag halen we u op van uw hotel en nemen u mee naar het centrale Plaza de Armas. Rond 1:30 uur in de middag zult u hier u mede reisgenoten ontmoeten, wanneer u deel uitmaakt van een groep. We beginnen met een bezoek aan de belangrijkste cathedraal van Cusco, waar u de koloniale architectuur en de geweldige schilderingen van de Cusqueña school kunt bekijken. De Cusqueña school staat bekend om zijn religieuze iconografie, geschilderd door Cusqueños. Na het bezoek aan de cathedraal vervolgen we onze tour naar Koricancha (gouden paleis) en het klooster van Santo Domingo.

Dit laatste is een perfect voorbeeld van de versmelting van de Inca en de Christelijke cultuur.
Na de tour in de stad rijden we met een bus naar de indrukwekkende Inca vesting Saqsaywoman. Hier zult u versteld staan van de stenen die gebruikt werden voor de constructie.

Enkele van deze stenen hebben een gewicht van meer dan 300 ton. We zetten de tour voort met de ontdekking van de ondergrondse tempel van Quenqo, een doolhof met indrukwekkende rotstekeningen en tunnels die gehouwen zijn uit het harde gesteente. Deze religieuze tempel werd toegewijd aan de aanbidding van moeder aarde.

Na een rit van enkele minuten bereiken we de kleine vesting van Puka Pucara (rode burcht), die gebruikt werd als een militaire controlepost naar Cusco. Na een korte wandeling van enkele minuten bereiken we Tambomachay (watertempel), een tempel toegewijd aan de aanbidding van het water, de vruchtbaarheid en een lang leven. We keren terug naar Cusco aan het eind van de dag tussen 6:00 en 7:00 uur in de avond. Als u wilt kunt u uw gids vragen om op de terugweg te stoppen bij één van de souvenierwinkels.

Dag 2

Heilige Vallei – Urubamba – Ollantaytambo

De tour naar de heilige vallei begint om 8 uur in de ochtend vanuit Cusco. We halen u op vanaf u hotel en brengen u naar de bus, waar u uw gids en reisgenoten zult ontmoeten (bij gedeelde service). We vertrekken vanuit Cusco om 8.30 uur in de ochtend in de richting van Pisaq, waarbij we afdalen naar de heilige rivier Urubamba. Onderweg zullen we enkele keren stoppen op diverse uitzichtspunten. Vervolgens bereiken we het dorpje Pisaq, waar u tijd heeft om rond te wandelen over de traditionele ambachtelijke markt, met genoeg tijd om souveniers te kopen. Daarna rijden we de berg op waar zich de ruïnes van Pisaq bevinden. Onze gids leidt u rond langs de tempels, terrassen en tunnels van het complex. Tegelijkertijd heeft u constant een betoverend uitzicht over de heilige rivier en ziet u de Intihuatana (zonneklok).

Vervolgens rijden we verder langs de heilige rivier. Onderweg passeren we een klein kleurrijk dorpje, waar u de locale Quechua bevolking kunt zien in hun kleurrijke kleding. We stoppen in Urubamba om te lunchen, waar we u een buffet van de Peruaanse keuken aanbevelen.

Na een korte pauze vervolgen we onze tocht naar Ollantaytambo, één van de laatste levende Inca dorpen. U zult verrast zijn over dit Inca dorp met zijn indrukwekkende tempel van de zon, met zijn complexe details in steenwerk, zijn terrassen om de berg te ondersteunen en zijn gehele tempel in de vorm van een lama. Gedurende enige tijd kunt u dit geweldige complex, met zijn mooie waterfonteinen zelf verkennen. Na het verkennen van dit geweldige complex nemen we de weg terug naar Urubamba en verlaten we de rivier om naar de mooie velden van Chinchero te gaan, en zullen we opnieuw een Inca-Spaans complex ontdekken, met als laatst een bezoek aan een traditionele kledingmakers familie, die nog steeds gebruik maken van natuurlijke mineralen en organische inkt voor het kleuren van de wol. We zullen om ongeveer 7 uur ’s avonds terugkeren in Cusco, naar de plaza Regocijo.

 • Accommodatie: Amaru Group Hostals 
Dag 3

Cusco – Quishuarani (Lares) – Cuncani – Yanacocha 3800m boven zeeniveau

Onze prive bus vertrekt vanuit Cusco om 5:30 voor een mooie rit door de Heilige vallei, passerend door Pisaq, waarna we in Calca (1 van de steden in de vallei) zullen stoppen voor een plas pauze en om eventueel nog wat snacks, water etc. in te slaan. Wanneer we vanuit Calca om 6:45 vertrekken vervolgen we onze weg naar Quishuarani (3700 m), dit is het begin punt van de trek. Onderweg bent u in staat om kleine Andes gemeenschappen, spectaculaire berglandschappen, kuddes met lama’s, alpaca’s en lokale boeren met hun gekleurde outfits zoals traditioneel is met alle dorpen rond de Lares Valley. Een lunch box zal geserveerd worden rond 9 uur met aankomst in Quishuarani voor 10 uur ’s morgens, waar we onze ”paarden’’ jongen, helpers en trek personeel zullen ontmoeten. We beginnen onze prachtige trek door de Andes met een rustige klim van 3700m naar 4200m waar we aan zullen komen bij de lagune genaamd Queuña Cocha. Vanaf hier kunt u de berg Sawasiray (5400m) en Colque Cruz (5600m) observeren. Er is dan een korte, steilere klim naar onze eerste pas, Hualcacasa (4400m) waar de Mount Veronica (5700m, een heilige Apu berg in deze Valley) vaak kan worden waargenomen in het hooggebergte, waarna we afdalen gedurende 30 minuten om onze lunch bestemming naast het pittoreske ‘zeven lagunes’ te bereiken. Na de lunch dalen we nog 30 minuten door de gemeenschap van Cuncani, dan zullen geleidelijk gedurende 2 uur prachtige heuvels stijgen om onze tweede pas, Qolqecasa (4200m) te bereiken. Vervolgens een 30 minuten lange afdaling langs lagunes en watervallen tot we rond 16:30 aankomen bij Yanacocha, onze camping voor de nacht.

 • Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner – Snacks
 • Accommodatie: Camping
 • Maximale hoogte: 4400m
 • Minimale hoogte: 3800m
 • Afgelegde afstand: ongeveer 14km
 • Geschatte wandeltijd: 6-7 uur
Dag 4

Yanacocha – Wakawasi – Mantanay 3900m boven zeeniveau

Na ons ontbijt om 6:30 zullen we Yanacocha verlaten en vervolgens geleidelijk voor 2 uur afdalen totdat we Chaqchapata (3950m) bereiken. We zullen in staat zijn om de aardappelteelt, kuddes lama’s en alpaca’s die zich aan dit gedeelte van de Andes hebben aangepast (een deel van de familie van kameelachtigen) en de lokale gemeenschappen van mensen die blijven wonen in huizen gemaakt van stenen te observeren. Langs de helling kunnen we de boeren van Chaqchapata observeren, 30 minuten verder van Wakawasi stijgen we voor ongeveer 1,5 uur om onze lunch bestemming Champacocha te bereiken. Na onze lunch stijgen we voor ongeveer een uur om het hoogste punt van onze tocht, de doorgang van Auroracasa (4600m) te bereiken, waar we de lagune Aurora Cocha kunnen observeren. Van Auroracasa dalen we af om te lopen in de buurt van twee lagunes en doorkruisen we nog een pas om de vallei van Queuñas te betreden. We zullen een brede verandering in de omgeving opmerken voordat we aankomen op onze mooie camping in Mantanay (3900m) na ca. 2 uur.

 • Maaltijden: Ontbijt ,Lunch, Diner – Snacks
 • Accommodatie: Camping
 • Maximale hoogte: 4600m
 • Minimale hoogte: 3900m
 • Afgelegde afstand: ongeveer 16km
 • Geschatte wandeltijd: 7-8 uur
Dag 5

Mantanay (3900m) naar Yanahuara (2700 meter boven zeeniveau

Na het ontbijt beginnen we onze wandeling om 7:30 met een veel gemakkelijkere dag in vooruitzicht als we afdalen naar lagere hoogte en genieten van een fantastisch uitzicht op de Moray Maras en Salineras, bergen en de Queuñas bush vallei. U zult de plotselinge verandering van het weer en de omgeving opmerken, ook zult u plaatselijke boeren zien die verschillende gewassen maïs, aardappelen en lokale groenten verbouwen om deze later in de dorpen in de Heilige Vallei te verkopen. Deze wandeling duurt ongeveer 4 uur om het pittoreske dorpje Yanahuara te bereiken, waar we genieten van de laatste lunch in onze tocht en afscheid zullen nemen van onze medewerkers, paarden, koks en assistenten. Een prive-bus neemt ons dan voor een rit van 30 minuten naar het treinstation in Ollantaytambo waar we de trein nemen voor een 2 uur durende rit met onze gids naar Machu Picchu stad, Aguas Calientes.

 • Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
 • Accommodatie: Hostel in Aguas Calientes
 • Maximale hoogte: 3900m
 • Minimale hoogte: 2700m
 • Afgelegde afstand: ongeveer 12km
 • Geschatte wandeltijd: 4 uur
Dag 6

Aguas Calientes 2100m – Machupicchu 2400m – Ollantaytambo – Cusco 3400m

Vroeg ontbijt (5:00am) voordat we de bus rond 5:30 direct naar Machu Picchu nemen en vervolgens om ongeveer 6:00 daar aan zullen komen. ** Optioneel voor degenen die nog kunnen / willen lopen: vertrek 04:30 en loop naar Machu Picchu aankomst ca. 06:00, maar alleen als u echt wilt wandelen in het donker dus neem een zaklamp mee en onthoudt dat u niet eerder Machu Picchu in kunt dan degenen die de bus nemen want ook die zullen rond 6:00 arriveren met de tour gids. In Machu Picchu is het nog 15 minuten lopen vanaf de drop-off point naar het beroemde uitzicht vanaf de zuidelijke-zone van de landbouw terassen aan het einde van de Inca Trail. Geniet van deze vroege tour in Machu Picchu met uw gids die u de mysteries en de geheimen van deze magische plaats zal vertellen als ook de beste kanten ervan zal laten zien!! Uw gids zal u ongeveer 2 uur rondleiden en in deze 2 uur alles vertellen over de geweldige geschiedenis, de tempels en de bijzondere sectoren van Machu Picchu. Uw tour in Machu Picchu eindigt ongeveer tussen 10:00 en 10:30 daarna heeft u vrije tijd om foto’s te nemen totdat om 11:30 de drukte aankomt. Na de excursie kunt u de berg “Huayna Picchu” beklimmen, de berg achter Machu Picchu, van waaruit u een betoverend uitzicht heeft over het gehele complex! Per dag worden er echter slechts 400 mensen toegelaten, waardoor van te voren boeken noodzakelijk is. Bij het boeken van uw tour kunt u het beklimmen van Huayna Picchu er gelijk bij boeken met de additionele kosten van US$ 10. Optionele andelingen (zonder gids) zijn Inti Punko, de “Sun Gate”, wat het traditionele einde is van de Inca Trail (45 minuten) en de Inca Bridge (1 uur).

Als u graag een lunch-box wilt hebben voor in Machu Picchu kunt u dat aangeven op het kantoor voor uw trek.

 • Maaltijden: Ontbijt, Lunch
 • Maximale hoogte: 3400m
 • Minimale hoogte: 2100m
 • Afgelegde afstand: ongeveer 9 km
 • Geschatte wandeltijd: 4-5 uur
Dag 7

Cusco

Afhankelijk van uw vlieg- of busschema, geven wij u een gratis City tour door Cusco, zo kunt u deze mooie stad ontdekken en misschien wat souveniertjes inslaan. Daarna brengen wij u naar het vliegveld of busstation voor uw volgende bestemming.

Houd er rekening mee

 • De tijden die genoemd worden in dit programma zijn bij benadering.
 • De tijd die nodig is voor het wandelen is afhankelijk van het tempo van de groep. Afhankelijk van de voortzetting van de groep kan de gids de plekken om te lunchen en kampeerplekken aanpassen. Ook heeft de gids soms een voorkeur voor een bepaalde route, waardoor de route iets af kan wijken van de exacte route zoals die hierboven beschreven wordt.
 • Een extra nacht in Aguas Calientes kan gemakkelijk geregeld worden wanneer u dit ons van te voren laat weten. We kunnen de datum van het treinticket gemakkelijk aanpassen naar een dag later. De prijs van uw hotel is afhankelijk van uw vraag.
Wat is inbegrepen
 • Transfer vanuit uw hotel in de morgen om 4:45 of ontmoeting op ons vertrekpunt: Plaza Cusipata
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • 3 nachten in Amaru Group Hostels (single personen betalen US$ 40 extra)
 • Privétransport naar Lares – Quiswarani (begin van de trekking)
 • Persoonlijke tenten: met twee personen in een vier persoonstent, voor een groter gemak en de veiligheid van de backpacks
 • Tenten waarin gegeten en gekookt kan woorden met tafels en stoelen
 • Een Engels sprekende professionele en officiële gids (twee gidsen voor groepen groter dan
  acht personen)
 • 3 maaltijden per dag, tea time elke middag
 • 1e hulp kit met voor noodgevallen een zuurstoffles
 • Chefkok en kookuitrusting
 • Pakdieren (om tenten, levensmiddelen en kookuitrusting te dragen)
 • Heet water elke ochtend en avond om uw te wassen / gekookt water elke ochtend om uw waterfles te vullen
 • Trein van Aguas Calientes – Ollantaytambo en privé transport naar Cusco
 • Toegang tot Machu Picchu
 • Tour met gids in Machu Picchu en genoeg tijd om Machu Picchu zelf te ontdekken
 • Hotel in Aguas Calientes double of triple accommodatie
 • Optionele klim van Huayna Picchu (vraag op kantoor voor een toeganskaart)
 • Pakdieren voor de persoonlijke bagage met een maximum van 5 kg per persoon (inclusief slaapmat en slaapzak)
 • Een paard voor elke acht personen voor noodgevallen dag 1 tot 4
Wat is niet inbegrepen
 • Slaapzak (US$ 20 wanneer u deze huurt in ons kantoor)
 • Energiegevende tussendoortjes, chocolade, gedroogd fruit
 • De bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu en terug (US$ 12 enkele reis)
 • Diner op de laatste dag in Aguas Calientes
 • Toegang tot de warmwaterbronnen in Lares en in Aguas Calientes
 • Optioneel kunt u de trein up-graden naar de Vistadome trein naar Cusco in plaats van de Backpackers trein (voor US$ 36 extra)
 • Fooi: ons personeel wordt goed betaald, dus voelt u zich vrij om wel of geen fooi te geven naar uw voorkeur.
 • Persoonlijk paard (voor 9 Kg US$ 20· voor 18 Kg US$ 40)
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Dagrugzak
 • Slaapzak (deze kunt u eventueel bij ons huren)
 • Warme kleren voor variabele temperaturen, vooral tijdens de nachten kan het koud zijn
 • Zaklamp met extra batterijen
 • Camera en batterijen
 • Zonnenbescherming (zonnebrandcreme, pet of hoed, zonnebril)
 • Insectenwerend middel
 • Een regenjas of poncho
 • Toiletspullen
 • Badkleding en handdoek
 • Waterfles, waterzuiveringstabletten
 • Persoonlijke medische kit
 • Origineel paspoort
 • ISIC studentenkaart (wanneer van toepassing)
 • Extra geld voor souveniers, drankjes en fooi.
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort (voegt u alstublieft een scan/ kopie van uw paspoort toe)
 • Paspoort nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Scan / kopie van uw ISIC studenten kaart (wanneer u over deze kaart beschikt betaalt u US$ 18 minder)
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Een aanbetaling van 60% van de tourkosten. Dit kan door middel van Western Union, PayPal, ABN AMRO bank in Nederland. Het overige deel van de prijs kan betaald worden in ons kantoor in Cusco.

Prijs US$ 650 p.p.
Prijs gebaseerd op 4 personen

Single personen betalen US$ 40 extra voor privé-accommodatie

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Vertrektijden dagelijks binnen 1 weken op voorhand.

Upgrade hotel in Cusco is mogelijk indien u dit wilt.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.