Cusco, de Incaruïnes en de jungle expeditie tour – 8 dagen 7 nachten

 • Bestemming: Cusco
 • Looptijd: 8 dagen
 • Price per person: $850
BOEK NU!
Contact per Whatsapp


Deze tour is ideaal indien u de unieke geschiedenis en cultuur wilt meemaken rond de stad van Cusco, de Heilige Vallei en Machu Picchu en tegelijk de majestueuze Peruaanse jungle wilt ontdekken. De tour start in de Incahoofdstad Cusco en de omringende archeologische sites, gaat voort richting de Heilige Vallei van de Inca’s en de oude Heilige stad van Machu Picchu, en eindigt met een tour van 4 dagen en 3 nachten naar de jungle, waar u verblijft in de Corto Maltes Lodge op de oevers van de Madre de Dios vlakbij Puerto Maldonado.

Reisprogramma

Dag 1

Stadstour in en rond Cusco

U wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Cusco en naar het Amaru Group Hostels gebracht. We raden u aan om een vroege vlucht te nemen, zodat u het ‘s ochtends rustig aan kunt doen en kunt wennen aan de hoogte (wanneer u vanaf de zeespiegel bent gekomen).

In de middag geeft de stadstocht door Cusco u de mogelijkheid om het raadsel van deze wonderbaarlijke stad en de nabijgelegen archeologische locaties te ontrafelen.

Om 13u15 in de middag halen we u op van uw hotel en nemen u mee naar het centrale Plaza de Armas. Rond 13u30 in de middag zult u hier uw medereisgenoten ontmoeten, indien u deel uitmaakt van een groep. We beginnen met een bezoek aan de belangrijkste cathedraal van Cusco, waar u de koloniale architectuur en de geweldige schilderingen van de Cusqueña school kunt bekijken. De Cusqueña school staat bekend om zijn religieuze iconografie, geschilderd door Cusqueños. Na het bezoek aan de cathedraal vervolgen we onze tour naar Koricancha (gouden paleis) en het klooster van Santo Domingo. Dit laatste is een perfect voorbeeld van de versmelting van de Inca- en de Christelijke cultuur.

– We raden u aan het algemeen toeristisch ticket te kopen dat u toestaat 15 plaatsen te bezoeken, inclusief de ruïnes en de musea van Cusco. Een andere optie is dat u een partieel eendagsticket koopt dat u enkel toegang biedt tot de sites in Cusco, namelijk Saqsayhuaman, Qenqo, Puka Pucara en Tambo Machay. U kiest best voor deze laatste optie indien u niet van plan bent de sites in de Heilige Vallei te bezoeken.

 • Accommodatie: Amaru Group Hostels 
Dag 2

Heilige Vallei tour

De tour naar de heilige vallei begint om 8u in de ochtend vanuit Cusco. We halen u op vanaf uw hotel en brengen u naar de bus, waar u uw gids en reisgenoten zult ontmoeten (bij gedeelde service). We vertrekken vanuit Cusco om 8u30 in de ochtend in de richting van Pisaq, waarbij we afdalen naar de heilige rivier Urubamba. Onderweg zullen we enkele keren stoppen op diverse uitzichtspunten. Vervolgens bereiken we het dorpje Pisaq, waar u tijd heeft om rond te wandelen over de traditionele ambachtelijke markt, met genoeg tijd om souveniers te kopen. Daarna rijden we de berg op waar zich de ruïnes van Pisaq bevinden. Onze gids leidt u rond langs de tempels, terrassen en tunnels van het complex. Tegelijkertijd heeft u constant een betoverend uitzicht over de heilige rivier en ziet u de Intihuatana (zonnenklok).

Vervolgens rijden we verder langs de heilige rivier. Onderweg passeren we een klein kleurrijk dorpje, waar u de locale Quechua bevolking kunt zien in hun traditionele kleding. We stoppen in Urubamba om te lunchen, waar we u een buffet van de Peruaanse keuken aanbevelen. Na een korte pauze vervolgen we onze tocht naar Ollantaytambo, één van de laatste levende Inca dorpen. U zult verrast zijn over dit Inca dorp met zijn indrukwekkende tempel van de zon, met zijn complexe details in steenwerk, zijn terrassen om de berg te ondersteunen en zijn gehele tempel in de vorm van een lama. Gedurende enige tijd kunt u dit geweldige complex, met zijn mooie waterfonteinen, zelf verkennen.

Na het bezichtigen van dit complex zal uw gids u begeleiden naar het treinstation, van waaruit u om 16u36 in de namiddag de trein neemt in de richting van Aguas Calientes (Machu Picchu dorp). De spectaculaire treinreis van ongeveer twee uur geeft u de kans te genieten van prachtige panoramische uitzichten. De trein neemt u mee langs de heilige rivier van de Inca’s, waarbij we afdalen vanaf de hoge vallei naar een nevelwoud op een hoogte van 2000 meter. U zult opmerken hoe het landschap dramatisch verandert, met tropische bergen die eindigen in met sneeuw bedekte bergtoppen. Ook passeren we kleine watervallen die schitteren op de heuvels en kleine riviertjes vormen die uitmonden in de heilige rivier. Na deze spectaculaire landschappen bereiken we Aguas Calientes (Machu Picchu dorp), waar u verwelkomd wordt door de warme sfeer en enkele typische geluiden uit de jungle.

Het personeel van Green Peru Adventures en een gids zullen u opwachten bij de poort van het treinstation in Aguas Calientes met een bordje met uw naam. Zij brengen u naar uw hostel. Om 19 uur in de avond zal uw gids u in het hotel de informatie geven voor de volgende dag.

Dag 3

Machu Picchu

De dag waar u altijd op gewacht heeft!

OPTIONEEL 

U kunt opstaan om 5u30 voor het ontbijt en de dag starten door te klimmen of de bus te nemen tot aan de ingang van de beroemde Inca Citadel van Machu Picchu, de ‘Verloren Stad van de Inca’s’. Indien u beslist om zo vroeg te vertrekken, zult u de grote massa ontwijken en één van de eerste bezoekers van de dag zijn. Om 7u45 zal uw tweetalige gids u rondleiden doorheen de grote ruïnes gedurende ongeveer 2 uur en een half. Indien u liever niet zo vroeg opstaat, gelieve de bus te nemen om 7u.

De gids zal u op een duidelijke manier uitleg geven over het historische belang van het Incarijk en over de site zelf. Hierna zult u wat vrije tijd krijgen om rond te lopen. Machu Picchu is de meest bekende van de Incaruïnes, wereldwijd beroemd, hoewel hij niet vernoemd wordt in de geschriften van de Spaanse Conquistadores. Machu Picchu wordt verondersteld te zijn gebouwd rond de helft van de 15de eeuw en werd herontdekt door de Amerikaanse geschiedkundige Hiram Bingham in 1911. De geleide tour doorheen deze fascinerende plaats is een onvergetelijke ervaring. Bezoek het centrale plein, de koninklijke vertrekken, de tempel van de drie ramen, de circulaire torens, de heilige zonneschijf en de begraafplaats.

Na de excursie kunt u de berg achter Machu Picchu beklimmen, ‘Huayna Picchu’ genaamd, waar u het schitterende uitzicht op het gehele complex zult kunnen bewonderen. Aangezien er enkel 400 personen per dag zijn toegestaan, dienen wij op voorhand voor u een reservatie te maken. U brengt ons op de hoogte dat u de Huayna Picchu wilt beklimmen wanneer u uw tour boekt; u betaalt hiervoor US$ 10 meer. Optionele niet-geleide wandelingen zijn mogelijk naar Inti Punk oftewel ‘de zonnepoort’, het traditionele einde van de Inca Trail, (duur: 45 minuten), en naar de Incabrug, (duur: 1 uur). U kunt er ook voor kiezen om te ontspannen en de heerlijke atmosfeer in u op te nemen. Na uw vrije tijd kunt u naar het dorp van Aguas Calientes wandelen voor een laat middagmaal of genieten van de warmwaterbronnen (niet inbegrepen). In de namiddag kunt u de trein terug nemen. Een frequente busdienst kan bezoekers van Machu Picchu naar Aguas Calientes terugbrengen, waar u de trein kunt nemen naar Ollantaytambo om 19u (gelieve een halfuur op voorhand aanwezig te zijn). Van daaruit kunt u dan een toeristische bus nemen naar Cusco.

 • Maaltijden: ontbijt
 • Accommodatie: Amaru Group Hostels

Optioneel

 • – Een eventuele extra nacht in Aguas Calientes (US$ 30 per persoon bij twee personen). Laat ons dit van te voren weten, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij het boeken van uw trein op de volgende dag.
 • – We raden u aan om het algemene toeristenticket te kopen dat toegang biedt tot 15 bezienswaardigheden, inclusief de ruïnes en musea van Cusco. U kunt ook een ééndaags gedeeltelijk ticket kopen dat toegang biedt tot slechts de bezienswaardigheden in de heilige vallei, inclusief Pisaq, Ollantaytambo en Chinchero. Dit is aan te bevelen wanneer u niet van plan bent de overige bezienswaardigheden in Cusco te bezoeken.

 

 • AccommodatienAmaru Group Hostels  
Dag 4

vrije dag in Cusco

Vandaag hebt u een dag vrij om Cusco te ontdekken. U kan rondwandelen, winkelen, musea bezoeken, eten in lokale restaurants of gewoon ontspannen, vooraleer u de bus neemt naar Puerto Maldonado (Opmerking: indien u het vliegtuig neemt op dag 4, is de tour 1 dag korter omdat u uw vrije dag in Cusco niet zult meemaken. Indien u het vliegtuig echter neemt op dag 5, kan u wel nog genieten van uw vrije dag in Cusco. Het vliegticket is NIET inbegrepen in de prijs van deze tour). 

U kan uw vliegticket zelf regelen of Green Peru Adventures vragen om dit voor u te doen. Vliegtickets via LAN Peru of Star Peru variëren qua prijs, afhankelijk van wanneer u boekt. (Indien u de tickets op voorhand boekt, proberen we u de best mogelijke prijs te regelen. We raden u aan de bus te nemen in plaats van het vliegtuig. De bus vertrekt in Cusco om 20u op dag 4. Indien u beslist om toch het vliegtuig te nemen en dit doet op dag 5, brengt u tegen extra betaling een extra nacht door in Cusco en vertrekt de volgende ochtend rond 10u.)

Dag 5

jungle expeditie tour

U wordt ontvangen op de luchthaven van Puerto Maldonado of in de busterminal door onze professionele gids, die u gedurende uw gehele verblijf zal begeleiden. Vanaf de luchthaven of de busterminal gaan we naar ons kantoor, om de officiële vergunningen te krijgen voor het gebruik van de wateren (u kunt uw bagage die u niet nodig heeft eventueel achterlaten op ons kantoor). Ondertussen kunt u het centrale plein van Puerto Maldonado bezoeken. Vanaf Grau square kunt u enkele foto’s nemen van het mooie landschap en het samenstromen van de rivier “Madre de Dios“ en Tambopata. In de Capitania haven gaan we te water, vanwaar we naar onze lodge zullen vertrekken. Gedurende ongeveer 40 minuten bevinden we ons op de “Madre de Dios” rivier op een typische Amazone boot. Bij aankomst bij de Corto Maltes Amazonia Lodge krijgen we een welkomstcocktail. Vervolgens krijgt u de sleutel van uw bungalow en zullen we lunchen.

De maaltijden zijn hoogstaand met een mooie presentatie en een uitgelezen / fijne smaak. Na de lunch heeft u vrije tijd om u te installeren in uw bungalow of om een verkoelende duik te nemen in het zwembad. Om 15u30 in de middag zal uw eerste contact met de jungle plaatsvinden. Tijdens deze tocht zult u een grote variatie van tropische bomen, medische planten, insecten, vlinders en andere dieren tegenkomen. Op de terugweg maken we een stop bij een uitkijkpunt, van waaruit u toekans, ara’s en andere vogelsoorten kunt zien. We komen terug bij onze lodge voor zonsondergang. De gehele tour neemt ongeveer 2.5 tot 3 uur in beslag. Bij terugkomst in onze lodge kunt u een verkoelende duik nemen in het zwembad of genieten van een exotische cocktail op het terras/bar. Ook kunt u de zonsondergang zien vanuit een ontspannende, rustige omgeving met palm- en mangobomen. Voordat we dineren zullen we rond 19u in de avond nog eens op pad gaan voor een nachtelijke boottocht. Tijdens deze kleine safari zullen we proberen om een blik te vangen van de witte kaaiman (caiman crocodilus), die leeft aan de oevers van de rivier. Rond 20u krijgen we een heerlijk diner geserveerd. Daarna heeft u de gelegenheid om nog even na te genieten van de dag in onze heerlijke stoelen met verstelbare rugleuning of om uw medereizigers beter te leren kennen in de bar. Ook is het zwembad, inclusief zijn bar nog steeds toegankelijk. U kunt genieten van de stralende Amazone sterrenhemel en het Zuiderkruis bewonderen.

 • Maaltijden: middagmaal, avondmaal.
Dag 6

jungle expeditie tour

Om 5u30 vertrekken we vanaf de lodge. Na een wandeling van ongeveer 20 minuten komen we aan bij een verzamelplaats van papegaaien, die bestaat uit klei. Hier treft u minimaal vijf verschillende soorten papegaaien aan die zich voeden met deze speciale kleisoort, die essentieel is voor hun metabolisme. Dit resulteert in een prachtig en kleurrijk spektakel. Om 8u zullen we ontbijten en hebben we vrije tijd om zelf de prachtige tuinen van de Corto Maltes Amazonia lodge te verkennen. In de tuin vindt u tientallen soorten exotische planten en bloeiende bomen. Om 10u30 in de ochtend zullen we opnieuw de “Madre de Dios“ rivier opgaan. Dit keer vertrekken we naar het apen eiland, waar enkele interessante en amusante diersoorten in het wild leven. Na een volgende boottocht van ongeveer 30 minuten bereiken we het Tambopata Candamo National Reserve. We zullen ongeveer 5 km wandelen door deze dichte vegetatie van het tropisch regenwoud. Hier kunnen gigantische bomen, slangen, apen, vogels en soms zelfs de zinspelende jaguar worden gezien. Onze bestemming is het hemelse Sandoval meer. Zijn bevoorrechte locatie wordt gedeeld door talrijke diersoorten: vogels (in het bijzonder Hoatzins, Halcyons en Aalscholvers) en verschillende apensoorten (Doodshoofdaapjes, Brulapen en Kapucijnapen). Op het meer kunnen we genieten van het schouwspel van reusachtige rivierotters. Ook kunnen we zwarte kaaimannen en piranha´s zien (en soms zelfs Anacondas in de gebieden die bedekt worden door riet). Dit is ook de leefomgeving van de reusachtige Arapaima, een vis met een lengte van meer dan 2.5 meter en een gewicht van meer dan 200 kg. Terwijl we varen in onze kano kunnen we genieten van de zonsondergang op het meer. Op de terugweg naar onze lodge zullen we mogelijk nog enkele nachtdieren spotten. Om 20u is uw lichaam enkel nog toe aan rust en voedsel na een lange dag in de jungle. U kunt genieten van een exotische maaltijd, met een bijzonder nagerecht. Wanneer u nog energie over heeft kunt u in de bar muziek luisteren en napraten onder het genot van een cocktail. Ook kunt u na deze lange dag vanuit uw persoonlijke hangmat genieten van de geluiden uit het regenwoud of herstellen tijdens een massage door onze gekwalificeerde masseurs.

 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal.
Dag 7

jungle expeditie tour

Om 8u wordt het ontbijt geserveerd. Daarna heeft u wat vrije tijd om een duik te nemen in het zwembad of om handwerk of sieraden te kopen uit het Amazone gebied. Om 10u zullen we de rivier verder volgen gedurende ongeveer 1.5 uur, om vervolgens uit te komen bij een inheemse gemeenschap waaraan we een bezoek zullen brengen. Incidenteel hebben we de kans om apen, rivierschildpadden, kaaimannen en verschillende vogelsoorten te zien in de dichte vegetatie van de rivieroevers. Ook zullen we enkele medische planten zien, zoals “Sangre de Grado”, “Oje” en“Capirona”. Het “Project for the Rescue of Cultural Values”ondersteunt de inheemse gemeenschap “Palma Real”. Het is de grootste gemeenschap met ongeveer 200 families van de Ese´eja stam. Dit project op het Gamitada eiland werkt samen met twee gezinnen, die ons bekend zullen maken met de culturele waarden van hun voorouders, hun taal, hun gebruiken, hun kleding en hun dansen. Dit is een bijzondere kans om direct contact te hebben met deze stam van oude krijgers en jagers, in een tijdperk waarin globalisatie traditionele volken snel verandert. U heeft de mogelijkheid om hen financieel te ondersteunen door hun handgemaakte producten te kopen. Om 13u varen we rondom het Gamatida eiland, vanwaar we incidenteel dieren kunnen zien ontsnappen. Daarna zullen we een “chakra“ (boerderij) bezoeken. We zullen kennis maken met een aantal tropische fruitsoorten en andere lokale producten (Cocoa, bananen, koffie en cocona). De “Chacarero“ (boer) zal ons enkele fruitsoorten laten proeven, die later meegenomen kunnen worden naar Puerto Maldonado.  Ook zullen we een lunch krijgen die bestaat uit een typische Amazone maaltijd. Bij terugkomst in de lodge zult u zeker kunnen genieten van een duik in het zwembad. Eventueel vergezeld van een cocktail, die tegelijk dient als aperitief voor ons diner. Om 20u wordt het diner geserveerd. Na het diner is de bar voor u open voor enkele tropische cocktails, kunt u gebruik maken van de stoelen met verstelbare rugleuning of u kunt een duik nemen onder de stralende Amazone sterrenhemel.

 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal.
Dag 8

jungle expeditie tour

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Corto Maltes Amazonia Lodge. Uw gids zal u vergezellen naar het centrum. We zullen opnieuw langs het kantoor gaan om de achtergelaten baggage op te halen. Daarna brengen we nog een bezoek aan een lokale markt, waar u landbouwproducten en met name speciale fruitsoorten van de Amazone kunt zien. Vervolgens brengt ons personeel u naar de luchthaven, in de hoop dat uw verblijf in dit mooie gedeelte van Peru net zo aangenaam was voor u als voor ons.

 • Maaltijden: ontbijt.
Wat is inbegrepen in de tour
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau Hoofdkathedraal van Cusco.
 • Koricancha en het klooster van Santo Domingo.
 • Bezoek aan de 4 voorname archeologische sites: SAQSAYHUAMAN, QENQO, PUKA PUCARA, TAMBO MACHAY
 • Toegangsticket tot de hoofdkathedraal van Cusco (25 soles) en Koricancha (10 soles).
 • Toegangsticket tot de 4 sites (Cusco toeristisch ticket dat ongeveer 130 soles kost). Halve prijs voor studenten met een internationale studentenkaart.
 • Ophaalservice en transport van en naar de luchthaven van Cusco.
 • 2 nachten in Amaru Group Hostels Cusco in privé kamers, inclusief ontbijt (single personen betalen US$ 40 extra per nacht)
 • Toeristenbus (12 tot 20 mensen, gedeelde dienst voor de stadstour en de Heilige Vallei tour).
 • Stadstour Cusco.
 • Heilige Vallei tour.
 • Heen- en terugreis per trein naar Machu Picchu.
 • Toegangsticket tot Machu Picchu.
 • Professionele Engelssprekende gids tijdens alle tours.
 • 1 nacht in een hostel in Aguas Calientes (Machu Picchu dorp).
 • Transport van de luchthaven of van de busterminal naar de lodge en terugkeer naar de luchthaven van Puerto Maldonado of de busterminal.
 • Taxi naar het kantoor van Corto Maltes en het transport over de rivier Rio Madre de Dios naar de lodge.
 • Accommodatie in een bungalow met tweepersoonsaccommodatie en privé badkamer.
 • Maaltijden in de lodge (optioneel: vegetarisch).
 • Excursies met een gidsen die expert zijn in de biologie van de jungle en Engels spreken.
 • Rubberen laarzen (gelieve regenuitrusting mee te brengen).
Wat is niet inbegrepen in de tour
 • Cusco toeristisch ticket; we raden u aan het algemeen toeristisch ticket te kopen dat u toegang biedt tot 15 plaatsen, inclusief de ruïnes en musea van Cusco en de sites in de Heilige Vallei.
 • Koricancha ‘Zonnetempel’ tijdens de stadstour: 10 soles.
 • Toegang tot de kathedraal tijdens de stadstour: 25 soles.
 • Maaltijden tijdens de stadstour en de Heilige Vallei tour (uitgezonderd ontbijt).
 • Warmwaterbronnen in Aguas Calientes: 10 soles (US$ 4).
 • Toegangsticket tot Sandoval Meer: US$ 12.
 • Vliegtickets of bustickets: we kunnen deze voor u regelen of informatie geven over de prijzen van verschillende agentschappen (de goedkoopste op dat moment).
 • Alcoholische en andere dranken.
 • Fooien zijn optioneel.
We raden u aan het volgende mee te nemen
 • Uw origineel paspoort (om uw treinticket en uw toegangsticket tot Machu Picchu te controleren).
 • Originele internationale studentenkaart indien u boekte als student.
 • Een dagrugzak (om persoonlijke spullen mee te nemen).
 • Lange broek en katoenen t-shirts met lange mouwen (we raden kleding aan die gemakkelijk opdroogt).
 • Platte schoenen zijn essentieel.
 • Hoed/zonnebril, zonnecrème.
 • Insectenwerend middel (zeker niet vergeten!).
 • Water.
 • Camera.
 • Zonnebescherming (zonnecrème en hoed/pet).
 • Regenuitrusting (bij regenseizoen).
 • Comfortabele wandelschoenen.
 • Een waterfles.
 • Goede verrekijker en een zaklamp of hoofdlamp.
 • Camera met extra batterijen.
 • Uw paspoort, certificaat voor gele koorts, en extra geld in plastic zakken.
 • Indien u een erg grote schoenmaat heeft, hebben we mogelijk geen rubberen laarzen in uw maat die we uitlenen voor de wandelingen langs de modderige paden, omdat deze over het algemeen niet beschikbaar zijn in Peru. Gelieve in dat geval zelf oude schoenen mee te nemen.
Wat we nodig hebben wanneer u een reservatie maakt
 • Uw volledige naam, zoals op uw paspoort (gelieve een kopie mee te nemen).
 • Paspoortnummer.
 • Nationaliteit.
 • Geboortedatum.
 • Internationale studentenkaart (indien u er één heeft, betaalt u US$ 18 minder).
 • Vertrekdatum van de trekking.
 • Een voorschot van 60% van het totaal te betalen bedrag, via Western Union, PayPal, ABN AMRO bank in Nederland. Het overige bedrag dient te worden betaald in ons kantoor in Cusco. 

Voor eender welke tour die geboekt werd via Green Peru Adventures, zullen we een gratis wandeltocht voorzien doorheen het intrigerende Cusco, begeleid door onze professionele, meertalige gids.

We kijken ernaar uit om van uw reis een ongelooflijke ervaring te maken!

Prijs US$ 850 pp  
Prijs gebaseerd op 2 personen, bus heen en terug naar Cusco.

Prijs US$ 825 pp 

Prijs gebaseerd op 2 personen, bus naar Puerto Maldonado (enkel heen).

Prijs US$ 800 pp
Prijs gebaseerd op 2 personen, transport van en naar Puerto Maldonado niet inbegrepen.

(vluchtprijzen hangen af van het seizoen en het moment van de boeking)

Single personen betalen US$ 40 per nacht meer voor privé-accommodatie

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Algemene voorwaarden

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.