Cusco Avontuur op grote hoogte en Machu Picchu – 8 dagen 7 nachten

 • Bestemming: Cusco
 • Looptijd: 8 dagen
 • Price per person: $650
BOEK NU!
Contact per Whatsapp


Deze tour is een combinatie van de City tour, de Heilige Vallei tour, en de avontuurlijke beklimming van Salkantay naar Machu Picchu in 5 dagen en 4 nachten. Deze tour geef u de kans om te genieten van de wonderbaarijke stad Cusco en de Heilige Vallei, van een beetje avontuur op grote hoogte op de grootste berg van Cusco, van de mooie landschappen van de Andes en van het rijkelijk tropisch gebied van de jungle dicht bij Machu Picchu.

Gecombineerd met de charmante 3 nachten in het Amaru Group Hostals (upgrade hotel is mogelijk) is dit de ideale manier om Cusco te zien, aangezien u zich in de veilige toeristenzone bevindt van waaruit u de mooie combinatie van Inca-architectuur met koloniale architectuur. Tevens beschikt u over een perfecte locatie om alles te bereiken wat u maar wenst, waaronder souvenierwinkels en musea.

Reisprogramma

Dag 1

Cusco uitstap – City Tour

We ontvangen u in de luchthaven van Cusco en brengen u naar Amaru Group Hostals. We raden u aan een vroege vlucht te nemen zodat u tijdens de voormiddag kunt ontspannen en zich kunt aanpassen aan de hoogte (indien u vertrokken bent vanaf zeeniveau).

De City Tour van Cusco biedt u tijdens de namiddag de mogelijkheid om het raadsel achter deze wonderbaarlijke stad en de omliggende archeologische locaties te ontdekken.

Om 1:15 uur in de middag halen we u op van uw hotel en nemen u mee naar het centrale Plaza de Armas. Rond 1:30 uur in de middag zult u hier u mede reisgenoten ontmoeten, wanneer u deel uitmaakt van een groep. We beginnen met een bezoek aan de belangrijkste cathedraal van Cusco, waar u de koloniale architectuur en de geweldige schilderingen van de Cusqueña school kunt bekijken. De Cusqueña school staat bekend om zijn religieuze iconografie, geschilderd door Cusqueños. Na het bezoek aan de cathedraal vervolgen we onze tour naar Koricancha (gouden paleis) en het klooster van Santo Domingo.

Dit laatste is een perfect voorbeeld van de versmelting van de Incacultuur en de Christelijke cultuur.
Na de tour in de stad rijden we met een bus naar de indrukwekkende Inca vesting Saqsayhuaman. Hier zult u versteld staan van de stenen die gebruikt werden voor de constructie.

Enkele van deze stenen hebben een gewicht van meer dan 300 ton. We zetten de tour voort met de ontdekking van de ondergrondse tempel van Quenqo, een doolhof met indrukwekkende rotstekeningen en tunnels die gehouwen zijn uit het harde gesteente. Deze religieuze tempel werd toegewijd aan de aanbidding van moeder aarde.

Na een rit van enkele minuten bereiken we de kleine vesting van Puka Pucara (rodeburcht), die gebruikt werd als een militaire controlepost naar Cusco. Na een korte wandeling van enkele minuten bereiken we Tambomachay (watertempel), een tempel toegewijd aan de aanbidding van het water, de vruchtbaarheid en een lang leven. We keren terug naar Cusco aan het eind van de dag tussen 6:00 en 7:00 uur in de avond. Als u wilt kunt u uw gids vragen om op de terugweg te stoppen bij één van de souvenierwinkels.

 • Accommodatie: Amaru Group Hostals.
Dag 2

Heilige Vallei

De tour naar de heilige vallei start in Cusco om 8u in de ochtend. We halen u op van uw hotel en brengen u naar de bus, waar u uw gids en reisgenoten ontmoet (gedeelde service). Rond 8u30 in de ochtend vertrekken we vanuit Cusco in de richting van Pisaq, waarbij we afdalen naar de heilige rivier Urubamba. Onderweg stoppen we enkele keren op diverse uitzichtpunten, voordat we aankomen in Pisaq. In Pisaq heeft u tijd om rond te wandelen over de traditionele ambachtelijke markt, met genoeg tijd om souveniers te kopen. Daarna rijden we de berg op waar zich de ruïnes van Pisaq bevinden. Onze gids leidt u rond langs de tempels, terrassen en tunnels van het complex.
Tegelijkertijd heeft u constant een betoverend uitzicht over de heilige rivier en ziet u de Intihuatana (zonnenklok).
Vervolgens rijden we verder langs de heilige rivier. Onderweg passeren we een klein kleurrijk dorpje, waar u de locale Quechua bevolking kunt zien in hun kleurrijke kleding. We stoppen in Urubamba om te lunchen, waar we u een buffet van de Peruaanse keuken aanbevelen.
Na een korte pauze vervolgen we onze tocht naar Ollantaytambo, één van de laatste levende Inca dorpen. U zult verrast zijn over dit Inca dorp met zijn indrukwekkende tempel van de zon, met zijn complexe details in steenwerk, zijn terrassen om de berg te ondersteunen en zijn gehele tempel in de vorm van een lama. Gedurende enige tijd kunt u dit geweldige complex, met zijn mooie waterfonteinen zelf verkennen.
Vervolgens gaan we terug in de richting van Urubamba, waar we de rivier verlaten en inwisselen voor de mooie velden van Chinchero. In Chinchero ontdekken we een ander geweldig complex, met zowel invloeden van de Inca als uit de Spaanse cultuur. Tot slot bezoeken we een familie, die bij het weven en verven van de wol nog steeds gebruik maakt van natuurlijke mineralen en organische inkt.
We keren terug naar de plaza Regocijo in Cusco rond 19u in de avond.
 • Accommodatie: Amaru Group Hostals.
De Salkantay trekking naar Machu Picchu gedurende 5 dagen en 4 nachten is een nieuwe en bijzondere trekking! Ga ervoor en beklim Salkantay (‘de wilde’). Bereik Machu Picchu op een andere en spectaculaire manier; we trekken door valleien, graslanden, sneeuwtapijten, nevelwouden en stomende jungles!
De bekende Salkantay trekking, recent benoemd als één van de beste trekkings ter wereld door National Geographic Adventure Travel Magazine, is een trekking die de stad van Cusco verbindt met Machu Picchu.
Het Salkantay trail loopt voor ongeveer 32 kilometer door de hoge Andestoppen, het nevelwoud en de jungle.
Dag 3

Cusco – Mollepata – Soraypampa

We zullen vanuit Cusco vertrekken tussen 4:30 en 5:00 uur in de ochtend. De bus zal ons meenemen naar het dorpje Mollepata (2900 meter boven de zeespiegel), waar we rond 8.15 aankomen voor ons ontbijt. Tijdens onze reis hebben we een mooi uitzicht op de betoverende Salkantay berg, andere gebergten die door sneeuw bedekt worden en de vallei van de Apurimac rivier. In Mollepata ontmoeten we ons ondersteunende team, die onze baggage op paarden en muildieren zal laden. Rond 9:00 uur beginnen we onze wandeling in de richting van Sayllapata, dat op 3200 meter boven de zeespiegel ligt. Rond 1:00 uur in de middag zullen we van een Peruaanse lunch genieten. Hierna zetten we onze wandeling voort in de richting van de Soraypampa dorpen, gelegen op 3850 meter boven de zeespiegel.

Rond 5:30 uur in de middag bereiken we onze camping waar ons diner en onze tenten al voor ons klaar staan.

Dag 4

Soraypampa – Salkantay bergpas – Huayracpunku – Chaullay

Vandaag neemt het avontuur ons mee door een wisseling van landschappen; van droge gebieden naar besneeuwde bergtoppen en tropische gebieden. Na ons ontbijt starten we met het meest zware deel van onze trek. We beginnen onze wandeling rond 7:00 in de ochtend naar Pampas Salkantay. Daarna volgen we de linkerkant van de besneeuwde toppen van Umantay, dat gelegen is naast de Apu Salkantay. In de middag bereiken we ons hoogste punt, gelegen op een hoogte van 4600 meter boven de zeespiegel. Hier kunnen we genieten van een adembenemend uitzicht over de bergen en de imponerende besneeuwde toppen van Salkantay, die met 6264 meter boven de zeespiegel het tweede hoogste punt zijn van de Cusco regio. Rond 1:00 uur in de middag krijgen we onze lunch in het Huayracmachay gebied. Vervolgens zullen we na een trek van ongeveer drie uur onze camping in Challway bereiken, die gelegen is op een hoogte van 2920 meter boven de zeespiegel. Rond 7:00 uur in de avond komen we bij van onze trek onder het genot van ons diner.

Dag 5

Chaullay – Collpapampa – La Playa – Santa Teresa

Rond 7:00 in de ochtend zullen we onze trek beginnen. We zullen er ongeveer zes uur over doen om Playa Sahuayaco te bereiken. Gedurende onze tocht passeren we het dorpje Collpapampa, ook wel “Forest Cloudy Brow” genaamd. Hier kunnen we watervallen, thermische warmwaterbronnen, fruit dragende bomen, gevarieerde flora en vogels zien. Met een beetje geluk kunnen we ook de “Cock of the Rocks” zien, een beroemde Peruaanse nationale vogel. Vanaf Playa Sahuayaco zetten we onze tocht voort naar onze camping, waar we zullen dineren. De camping is gelegen bij de warmwaterbronnen van Santa Teresa. Wanneer u hier gebruik van wilt  maken is het aanbevolen om badkleding mee te nemen.

Dag 6

Santa Teresa – Hidroelectric – Aguas Calientes

Na een heerlijk ontbijt zullen we onze wandeling beginnen rond 8:30 uur in de ochtend.
We beginnen onze trek naar het dorpje Colpani. Gedurende deze bergopwaartse wandeling passeren we plantages van koffie, bananen, passievrucht en we hebben een schitterend uitzicht over de vallei van Santa Teresa. We zetten onze tocht voort langs de Vilcanota rivier tot we Oroya (canopy brug) bereiken. Van hieruit hebben we de mogelijkheid om te wandelen naar Hidroelectrica of om een auto te nemen die ons hierheen brengt (ongeveer 25 minuten). Vanaf deze plek kunnen we de achterkant van het Machu Picchu heiligdom zien. Hier zullen we ook onze laatste lunch hebben met het ondersteunende personeel. Na de lunch zetten we onze wandeling voort tot we Aguas Calientes bereiken rond 4:30 uur in de middag. Daar brengen we onze laatste nacht door in een hostal.

Dag 7

Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes – Ollantaytambo – Cusco

Zeer vroeg in de ochtend zullen we ontbijt nemen. Vervolgens starten we onze laatste dag, waarop we naar de ingang klimmen van de beroemde Inca Citadel van Machu Picchu, ook wel de “Lost City of the Incas”. U zult één van de eerste bezoekers zijn die dag, om de menigten te vermijden. Uw meertalige gids zal u meenemen door de uitgestrekte ruïnes gedurende drie uur. Daarbij zal hij u uitgebreid vertellen over het historische belang en de plaats binnen het Inca Imperium. Hierna heeft u wat vrije tijd om zelf rond te wandelen. Machu Picchu is de meest bekende Inca ruïne en staat wereldwijd als zodanig bekend. Tegelijkertijd wordt het niet genoemd in de geschriften van de Spaanse veroveraars. Er wordt gedacht dat Machu Picchu geconstrueerd werd rond het midden van de 15e eeuw en dat het ´herontdekt´ werd door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham in 1911. De rondleiding in deze fascinerende plek is een onvergetelijke ervaring. Bezoek de hoofdstraat, de koninklijke vertrekken, de tempel van de drie ramen, de circulaire torens, de heilige zonnenschijf en begraafplaats. Na de excursie kunt u de berg “Huayna Picchu” beklimmen, de berg achter Machu Picchu, van waaruit u een betoverend uitzicht heeft over het gehele complex! Per dag worden er echter slechts 400 mensen toegelaten, waardoor van te voren boeken noodzakelijk is. Bij het boeken van uw tour kunt u het beklimmen van Huayna Picchu er gelijk bij boeken met de additionele kosten van   US$ 10. Optionele wandelingen (zonder gids) zijn Inti Punku, de “Sun Gate”, wat het traditionele einde is van de Inca Trail (45 minuten) en de Inca Bridge (1 uur). U kunt natuurlijk ook gewoon ontspannen en genieten van de inspirerende atmosfeer. Na uw vrije tijd kunt u naar beneden wandelen naar Aguas Calientes voor een late lunch en voor een duik in de warmwaterbronnen (niet inbegrepen). In de namiddag neemt u de trein terug.

Er is een regelmatige busservice om bezoekers mee terug te nemen naar Aguas Calientes. Van hieruit kunt u de trein nemen naar Hidroelectrica of Ollantaytambo (afhankelijk van de beschikbaarheid van Peru Rail) en vervolgens een toeristenbus naar Cusco.

Dag 8
Houd er rekening mee
 • De tijden die genoemd worden in dit programma zijn bij benadering.
 • De tijd die nodig is voor het wandelen is afhankelijk van het tempo van de groep. Afhankelijk van de voortzetting van de groep kan de gids de plekken om te lunchen en kampeerplekken aanpassen. Ook heeft de gids soms een voorkeur voor een bepaalde route, waardoor de route iets af kan wijken van de exacte route zoals die hierboven beschreven wordt.
 • Een extra nacht in Aguas Calientes kan gemakkelijk geregeld worden wanneer u dit ons van te voren laat weten. We kunnen de datum van het treinticket gemakkelijk aanpassen naar een dag later. De prijs van uw hotel is afhankelijk van uw vraag.
 • De Salkantay trek (ook wel Salcantay trek) is de meest spectaculaire en gevarieerde hike rond Cusco. Als gevolg van de nieuwe beperkingen van de Inca Trail, staat de Salkantay trek op de tweede plaats van de meest populaire tours in de regio.
Inbegrepen in de tour
 • Transfer en transport van en naar de luchthaven van Cusco.
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • 3 nachten in Amaru Group Hostels Cusco in een standaard privékamer met ontbijt (single personen betalen US$ 40 extra)
 • Toeristenbus (gedeeld met 12 tot 20 personen voor de City Tour en de Heilige Vallei Tour).
 • City Tour Cusco.
 • Heilige Vallei Tour.
 • Transport van Cusco naar Mollepata om daar de trail te beginnen.
 • Terugkeer per trein vanaf Machu Picchu.
 • Toegangsticket tot Machu Picchu.
 • Professionele Engelssprekende gids tijdens alle tours.
 • Eerstehulpkit.
 • 2 nachten kamperen langs de trail en 1 nacht in een hostel in Aguas Calientes.
 • 7 x ontbijt.
 • Briefing voor vertrek.
 • Transfer van uw hotel ‘s ochtends en transport naar Mollepata (het startpunt van de trekking).
 • 2 persoonlijke tenten: 2 personen in een 4-personentent om u van meer comfort te zien en de veiligheid van de bagage te garanderen.
 • Kok en kookuitrusting.
 • Pakdieren (voor het dragen van tenten, voedsel en kookuitrusting) van dag 1 tot en met dag 4.
 • Pakdieren om persoonlijke spullen (tot 5 kg per persoon) te dragen (inclusief slaapgerief) van dag 1 tot en met dag 4.
 • Maaltijden (4x ontbijt, 4 x middagmaal, 4 x avondmaal + snack iedere ochtend + thee iedere dag behalve de laatste dag). Vegetarisch of speciaal dieet zijn verkrijgbaar zonder extra kosten; geef ons dit aan wanneer u reserveert).
 • 1 stoffen snack zakje per persoon, om het gebruik van plastic zakken te vermijden die onze omgeving vervuilt.
 • Gezuiverd gekookt water voor het middagmaal vanaf de eerste dag.
 • Andere: warm water elke ochtend en avond waarmee u zich kunt wassen / gekookt water om uw waterfles te vullen elke ochtend en avond (eventueel ook bij middagmaal indien voldoende op voorhand aangevraagd).
 • Eerstehulpkit met zuurstoffles voor noodgevallen.
 • Toegangsticket voor 1 dag tot Machu Picchu.
 • Treinticket van Aguas Calientes naar Ollantaytambo.
 • Transport van aan het treinstation van Ollantaytambo naar Cusco.
Niet inbegrepen in de tour
 • Slaapzak
 • Ontbijt op de eerste dag.
 • De bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu op dag vijf.
 • Middagmaal en avondmaal op de laatste dag in Aguas Calientes.
 • Toegang tot de warmwaterbronnen in Santa Teresa en Aguas Calientes.
 • Fooi: ons personeel wordt goed betaald, dus voelt u zich vrij om wel of geen fooi te geven naar uw vorkeur.
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Dagrugzak
 • Slaapzak (deze kunt u eventueel bij ons huren)
 • Warme kleren voor variabele temperaturen, vooral tijdens de nachten kan het koud zijn
 • Zaklamp met extra batterijen
 • Camera en batterijen
 • Zonnebescherming (zonnebrandcrème, pet of hoed, zonnebril)
 • Insectenwerend middel
 • Een regenjas of poncho
 • Toiletspullen
 • Badkleding en handdoek
 • Waterfles, waterzuiveringstabletten
 • Persoonlijke medische kit
 • Origineel paspoort
 • ISIC studentenkaart (wanneer van toepassing)
 • Extra geld voor souveniers, drankjes en fooi.
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort (voegt u alstublieft een scan/ kopie van uw paspoort toe)
 • Paspoort nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Scan / kopie van uw ISIC studenten kaart (wanneer u over deze kaart beschikt betaalt u US$ 18 minder)
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Een aanbetaling van 60% van de tourkosten. Dit kan door middel van Western Union, PayPal, ABN AMRO bank in Nederland. Het overige deel van de prijs kan betaald worden in ons kantoor in Cusco.
Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.
Prijs US$ 650 pp 
prijs gebaseerd op 4 personen

Single personen betalen US$ 40 extra voor accommodatie

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.
 
Beschikbare vertrekdataAlgemene verkoopsvoorwaarden
We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.