Originele Inca Amazon trail naar Machu Picchu 4 dagen en 3 nachten

 • Bestemming: Cusco, Machu Picchu, Ollantatambo, Peru
 • Looptijd: 4 dagen
 • Price per person: $560

Prijs gebaseerd op 4 personen
Prijs voor 2 personen US $ 660 per persoon
Prijs voor 3 personen US $ 610 per persoon

Contact per Whatsapp


Aangezien de klassieke Inca trail heel populair is, is het nodig nieuwe originele Inca trails te vinden die gebruikt werden door de Inca’s om hun heiligdom van Machu Picchu te verbinden met de rest van hun rijk. Om de uitverkoren mensen te onderhouden die in het heiligdom leefden, bouwden de Inca’s een netwerk van trails die het mogelijk maakten Machu Picchu te bereiken. De Inca jungle trail is één van de belangrijkste trails die diende voor het transport van voedsel en cocabladeren, die als heel belangrijk werden beschouwd in hun dagelijks leven. Deze trail verbindt Machu Picchu met het regenwoud van Vilcabamba, die de laatste hoofdstad van de Inca’s was, en werd tevens gebruikt als één van de meest belangrijke trails voor ruilhandel tussen de Inca’s en de bewoners van het regenwoud. We weten dat deze twee groepen nooit vijanden waren en goederen uitwisselden. Deze trekking is niet louter een alternatieve Inca trail trekking. U zult de trekking ervaren zoals deze door onze voorouders werd beleefd. De wandeling over hun voetsporen zal u een ongelooflijk en bevredigend avontuur bezorgen.

De originele Inca jungle trail is een nieuwe route die we aanbieden, die een groot aantal avonturen en sporten combineert, namelijk fietsen en trekken. Deze jungle trail bevat een fietstocht van 80 km bergafwaarts met nieuwe full suspension mountain bikes. We rijden doorheen de bergen vanaf Abra Malaga (4316 meter boven zeeniveau) naar de groene vallei onder het regenwoud, de basis van Santa Maria (1250 boven zeeniveau). We zullen trekken langs de recent ontdekte Incapaden. We zullen ook een uitzichtspunt bereiken, Llactapata genaamd, waar u de kans zult krijgen om de archeologische site te zien en de eerste blik zult kunnen werpen op Machu Picchu.

Op de vierde dag van onze excursie zullen we onze hoofdbestemming bereiken, het heiligdom van Machu Picchu.

 

Reisprogramma

Dag 1

Cusco – Ollantaytambo – Abra Malaga – Humanmarca

Vandaag zult u door uw gids worden opgehaald aan uw hotel omstreeks 7 uur ’s ochtends. We zullen vanuit de stad over de Heilige Vallei rijden naar Ollantaytambo. Bij aankomst in Ollantaytambo (omstreeks 8:30), zullen we halt houden voor een ontbijt, vooraleer we onze reis verder zetten naar Abra Malaga, het startpunt van onze trekking. Bij aankomst bij Abra Malaga (4316 m) zult u wat tijd hebben om te genieten van het adembenemende uitzicht op Apu Veronica, terwijl u gepresenteerd wordt aan uw trekking gids. Eens de introducties gedaan zijn, zult u een uitgebreide en informatieve briefing krijgen alsook een veiligheidscontrole vooraleer u uw uitrusting aantrekt (handschoenen, helm, gepast uniform) en uw mountain bike op gaat. U begint vervolgens aan de bergafwaartse rit vanaf Andes Puna naar het nevelwoud, waarbij u de prachtige landschappen ziet veranderen en geniet van heerlijke uitzichten op de bergzijde van de vallei en de rivier beneden. Uw gids zal de fietstocht onderbreken wanneer u de Inca site van Humanmarca bereikt hebt en een informatieve en gedetailleerde tour geven rond de site, waar een oude tempel en een administratief centrum gelegen zijn. Na de tour zullen we naar het dichtbij gelegen dorp Humanmarca rijden waar u een vers bereid middagmaal kan nuttigen en een tour krijgt doorheen de theeplantage. Nadat u heeft genoten van de lunch en de gastvrijheid van de lokale bevolking, zullen we onze tocht verder zetten richting kampeerplaats, gelokaliseerd in het nevelwoud. Hier zult u de kans hebben even uit te rusten vooraleer u een tour krijgt in een nabije cocaplantage, waar u geïnformeerd zult worden over de groeimethoden en kweekwijzen om dit iconisch blad te cultiveren. Bij de terugkeer naar de kampeerplaats zult u het avondmaal geserveerd worden vooraleer het donker wordt in de vallei en u zich terugtrekt in uw tent.

 • Maaltijden: ontbijt middagmaal, avondmaal.
Dag 2

Santa Rosa – Santa Teresa trekking

Vandaag zult u wakker worden met diverse geluiden uit het woud. Indien u vroeg opstaat, kunt u genieten van de beste nationale koffie op de kampeerplaats vooraleer u zich klaarmaakt voor de trekking. Bij het verlaten van de kampeerplaats trekt u dieper het nevelwoud in met uw gids die u wijst op een aantal interessante kenmerken van de flora en fauna langs de trail. De trail vanaf de kampeerplaats voert u doorheen het tropisch woud en langsheen een plantage. Uw gids zal u aanmoedigen om het smaakvol tropisch fruit te proberen dat wordt voortgebracht door de vele fruitbomen in deze regio. Het duurt niet lang vooraleer u de trail bereikt die de oude junglestammen gebruikten om producten te ruilen met de Inca’s in Machu Picchu. De trail gaat de berg op tot aan het House of the Monkey waar u getrakteerd wordt op een spectaculair uitzicht op de Heilige Valle van de Inca’s. Vanaf hier vormt de trail een pad met vele bochten langs de vallei, dat stijgt en daalt langs de oude stenen en enkele korte platte gedeelten kruist tot u de thuis bereikt hebt van een lokale familie. Hier zullen we een pauze nemen om te genieten van een middagmaal bereid door de familie, die u zullen onderwijzen over de manier van leven van de lokale bevolking. Na het middagmaal kunt u even rusten vooraleer u afdaalt via een koloniale trail. U steekt de Urubamba rivier over via een brug en zet dan de weg via de trail verder aan de overkant van de vallei. Na een tijdje zult u aankomen bij de kabeltram, die u opnieuw de rivier zal overzetten en hierbij een mooi uitzicht biedt over de vallei en de rivier. Eens u de rivier over bent, zult u de tocht voor korte tijd verder zetten naar het dorp Colcamayo, waar u aankomt tijdens de vroege namiddag. Hier zult u zichzelf even kunnen opfrissen en in de natuurlijke thermale badplaats en wat tijd nemen om uit te rusten vooraleer we het avondmaal nuttigen. Hierna zal het kamp worden opgezet en kan u ontspannen en zich terugtrekken in uw tent. Indien u nog wat tijd wilt spenderen in de warmwaterbronnen vooraleer u gaat slapen, kan dit ook.

 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal.
Dag 3

Colcamayo – Lucmabamba – Aguas Calientes

Vandaag zult u opnieuw vroeg aan de dag beginnen. De verse koffie en de mogelijkheid om opnieuw een duik te nemen in de thermale badplaats, zult u hierbij een handje helpen. Eens u uw ontbijt genuttigd heeft in de kampeerplaats, zult u zich voorbereiden op het volgende deel van uw reis, met name een privétransfer naar Lucmabamba. U zult er een uur over doen om Lucmabamba te bereiken, waar u de Inca jungle trail zult kruisen. Op deze plek zult u uitstappen en beginnen aan de trekking van vandaag. Deze trail is het vervolg van de trail die u gisteren volgde en wordt – recent ontdekt – beschouwd als het originele pad dat de junglestammen gebruikten om de citadel van Machu Picchu te bereiken.

Uw gids zal u uitleg geven over de geschiedenis en het belang van de pas ontdekte trail terwijl u de stenen trappen opgaat tot aan de top van de heuvel. Vanaf daar zult u de archeologische site van Llacatapata kunnen bewonderen en een eerste glimp kunnen opvangen van Machu Picchu, geflankeerd door de piek van de berg Salkantay. Uw gids zal u rondleiden langs deze ruïnes en uitleg geven over hun doel en hun interessante architecturale kenmerken. Na de tour zult u de trail bergafwaarts volgen naar de Aobamba rivier, waarbij u langs de weg een waaier aan plantages ziet. Eens u de rivier bereikt heeft, zet de trail voort voor ongeveer twee uur tot u het hydroelektrisch treinstation bereikt waar u zult lunchen. Na het middagmaal en een korte rustpauze zult u een wandeling van drie uur maken waarbij u de route van de treinsporen volgt, die u leiden naar Aguas Calientes. Aangekomen bij Aguas Calientes, zal uw gids u naar een comfortabel hostel leiden, beheerd door een familie, met privébadkamers. Aldaar wordt u een avondmaal geserveerd en uitrusten, in afwachten van het bezoek aan Machu Picchu de volgende dag. Het dorp Aguas Calientes is een unieke en interessante plek die niet enkel bekend staat als de toegang tot Machu Picchu maar ook als een plaats met warmwaterbronnen, waarnaar het vernoemd werd (Aguas – Water/Calientes – Warm). U kunt wat tijd spenderen in dit dorpje en haar vele aangename plekjes ontdekken.

 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal.
Dag 4

Aguas Calientes – Machu Picchu – Ollantaytambo – Cusco

Vandaag zult u wakker worden met het geluid van de rivier die doorheen het dorp stroomt. U zult vroeg opstaan (5u30) om er zeker van te zijn dat u één van de eerste bezoekers bent die dag. Bij het verlaten van het dorp Aguas Calientes, zult u het pad nemen dat naar de citadel leidt. Deze weg wentelt zich langs de berg en brengt u naar de poort die toegang verleent tot de oude ruïnes. Bij aankomst bij de poort, zal uw gids u helpen om zo snel mogelijk langs de controlepost te passeren, om daarna te beginnen aan een tour van 2 tot 3 uur. Tijdens deze geleide tour zullen we het centrale plein, de koninklijke vertrekken, de tempel van de drie ramen, de circulaire torens, de heilige zonneschijf en de begraafplaats bezoeken. Na de excursie zult u de berg achter Machu Picchu beklimmen, ‘Huayna Picchu’ genaamd, waar u het schitterende uitzicht op het gehele complex zal kunnen bewonderen. Omdat Huayna Picchu snel is uitverkocht, bieden we Machu Picchu Mountain aan als tweede klimoptie. Het voordeel van deze berg is dat hij minder druk bezocht is, maar daarom niet minder mooi! De kosten voor Machu Picchu Mountain zijn US$ 10.00 per persoon.

Optionele niet-geleide wandelingen zijn mogelijk naar Inti Punku oftewel ‘de zonnepoort’, het traditionele einde van de Inca Trail, (duur: 45 minuten), en naar de Incabrug, (duur: 1 uur). U kunt er ook voor kiezen om de ruïnes te ontdekken en de heerlijke atmosfeer en de spectaculaire uitzichten in u op te nemen. Nadat u wat tijd alleen heeft gespendeerd op de site zult u terug moeten reizen naar Aguas Calientes per bus (er is een frequente busdienst) of via het spoor dat u naar de site heeft geleid. De trein naar Ollantaytambo vertrekt om 16u43. Als u vroeg vertrekt uit de citadel zult u wat tijd hebben om een avondmaal te nemen in het dorp vooraleer u de trein naar Ollantaytambo neemt. Aangekomen in Ollantaytambo, zal u de gids aantreffen die u naar de minibus brengt, in de welke wij u terugbrengen naar Cusco. Aangezien we u vroeg in de avond afzetten bij uw hotel, heeft u de rest van de avond tijd om te genieten van de oude stad Cusco.

 • Maaltijden: ontbijt.
Wat is inbegrepen in de tour?
 • Briefing voor vertrek op onze ontmoetingsplaats.
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • Ophaalservice vanaf uw hotel.
 • Professionele, tweetalige (Engels/Spaans) gids.
 • Transport naar: Abra Malaga – Hamanmarca – Santa Rosa – Cocalmayo – Lucmabamba
 • Opmerking: een minibus volgt de groep zodat, wanneer iemand moe wordt, die persoon naar de eerstvolgende kampeerplaats kan worden gebracht (de eerste reis van Cusco naar Abra Malaga wordt gedeeld met andere groepen toeristen om te vermijden dat er een overvloed aan benzine wordt verbruikt; we zijn namelijk een natuurvriendelijk reisbureau).
 • Mountain full suspension MOSSO or KONNA mountain bike.
 • Handschoenen, elleboogbescherming, kniebescherming, helm.
 • Eerstehulpkit.
 • Twee nachten op een kampeerplaats met tenten en kampeermatrassen.
 • 1 nacht in een hostel in Aguas Calientes.
 • Toegang tot de warmwaterbronnen in Cocalmayo.
 • Lokaal privétransport van de warmwaterbronnen in Cocalmayo naar Lucmabamba.
 • Toegangsticket tot Machu Picchu
 • Bustickets van Machu Picchu naar het dorp van Aguas Calientes.
 • Voedsel: 3 maal ontbijt, middagmaal en avondmaal.
 • Vegetarisch/speciaal dieet op aanvraag.
 • Trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo, privétransport van Ollantaytambo naar Cusco (naar uw hotel).
 • Gratis bagageopslag.
Wat is niet inbegrepen in de tour?
 • Ontbijt op de eerste dag (eventueel mogelijk in uw hotel indien u hierom vraagt of in Ollantaytambo).
 • Toegang tot Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain (US$ 15 per persoon).
 • Laatste middagmaal in het dorp van Aguas Calientes.
 • Slaapzakken.
 • Reis- en annulatieverzekering (gelieve kopies mee te brengen).
Wat u moet meenemen naar de Inca Amazon trail
 • Origineel paspoort (om uw treintickets en toegangsticket tot Machu Picchu te controleren).
 • Originele internationale studentenkaart (u zal gevraagd worden uw studentenkaart te tonen bij de controlepost van Machu Picchu).
 • Dagrugzak.
 • Reisverzekeringskaart.
 • Comfortabele schoenen, waterbeschermende trekschoenen worden aangeraden (met enkelbescherming).
 • Regenbroek, regenjas of poncho (in de jungle is het weer onvoorspelbaar).
 • Een hoed of pet tegen de zon en vervangkledij.
 • Comfortabele trekbroek met rits.
 • Zwempak.
 • Zonnebescherming (zonnecrème, hoed of pet).
 • Insectenwerend middel (minstens 15% DEET, zeker niet vergeten!).
 • Waterfles.
 • Waterzuiverende tabletten (Micropur wordt aangeraden).
 • Toiletgerief.
 • Persoonlijke medicatie.
 • Camera met extra batterijen.
 • Zaklamp met extra batterijen/hoofdlamp.
 • Extra geld in soles (om water te kopen of andere noodzakelijke dingen; prijzen in Aguas Calientes kunnen hoger zijn dan op andere plaatsen in Peru).
Optioneel – wat u kan meebrengen naar de Inca Amazon trail
 • Korte broek.
 • Pleisters en windels.
 • Wandelstok (met rubberen uiteinden); deze kan u ook huren bij ons.
 • Opmerking: wandelstokken worden niet toegelaten in Machu Picchu.
Wat we nodig hebben wanneer u een reservatie maakt
 • Volledige naam zoals op uw paspoort (gelieve een kopie mee te nemen).
 • Paspoortnummer.
 • Nationaliteit.
 • Geboortedatum.
 • Kopie van uw  studentenkaart (indien u er één heeft, kan u € 16 besparen).
 • Vertrekdatum van de tour.
 • Stuur een aanbetaling van 60% van de totale prijs van uw tour. (De rest van uw saldo is verschuldigd bij uw aankomst in Cusco) Betaling kan worden gedaan via * Western Union, PayPal, ABN AMRO Bank in Nederland of veilig en direct via onze website door uw gewenste tour te kiezen en te klikken op de knop BOEK UN.

Prijs per persoon US$ 560
Prijs gebaseerd op 4 personen

Prijs voor 2 personen US $ 660 per persoon

Prijs voor 3 personen US $ 610 per persoon

In de prijzen is al het bovenstaande inbegrepen.

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Beschikbare vertrekdata

Algemene verkoopsvoorwaarden

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.