Klassieke Inca Trail naar Machu Picchu 4 dagen en 3 nachten

 • Bestemming: Cusco, Inca Trail, Machu Picchu, Ollantatambo, Peru
 • Looptijd: 4 dagen
 • Price per person: $660
BOEK NU!
Contact per Whatsapp


De Inca Trail naar Machu Picchu is wel bekend en wordt zonder twijfel erkend als één van de mooiste trektochten in Zuid-Amerika. Op onvergetelijke wijze wordt er een kijk gegeven op de manier van leven van de Inca´s. Onze weg kronkelt door de beschermde natuur van de Andes naar het wilde Peruaanse regenwoud. Onderweg passeren we verschillende archeologische plekken en zullen we een indrukwekkend uitzicht hebben op de met sneeuw bedekte bergen van de Andes. De Inca´s gebruikten deze route voor hun heilige bedevaart naar de citadel van Machu Picchu.

· Hoogte: 2050 tot 4200 meter boven de zeespiegel
· Afstand: 43 km
· Duur: 4 dagen / 3 nachten
· Moeilijkheidsgraad: matig
· Route: gesloten in februari
· Aanbeveling: 2 – 3 dagen acclimatisering in Cusco voorafgaand aan het doen van de Trail

We bieden dagelijkse vertrekmogelijkheden aan, wanneer u drie maanden van tevoren boekt.
Als alle toegangsbewijzen voor de klassieke Inca Trail uitverkocht zijn, hebben wij andere uitdagende, maar minder bekende tochten zoals de Lares Trek en de Salkantay Trek.

Reisprogramma

Dag 1

Cusco – Km 82 – Wayllabamba – Yuncachimpa

U wordt opgehaald vanaf uw hotel in Cusco (3350m) om 5.30 uur in de ochtend. Let erop dat u uw originele paspoort en wanneer van toepassing uw ISIC studentenkaart bij u draagt. Voordat we punt “km 82” (Piscacucho) bereiken, het officiële begin van de Inca Trail, zullen we ontbijten in Ollantaytambo. Bij het startpunt passeren we een controlepost waar we de toegangsbewijzen voor de Inca Trail registreren. Na het oversteken van de rivier Urubamba (2200m) kan de legendarische tocht dan eindelijk beginnen! De eerste dag van de tocht is gemakkelijk en een goede warming-up voor de daaropvolgende dagen. In Miskay zullen we lunchen aan de oever van een kleine rivier, terwijl we meer te weten zullen komen over het archeologische complex Llactapata. Daarna zetten we onze tocht voort naar Wayllabamba (3100m) en dalen vervolgens af naar Yuncachimpa (3300m) waar we zullen kamperen. Van hieruit hebben we een adembenemend uitzicht op de mysterieuze met sneeuw bedekte berg “ Nevado Verónica” .

 • Moeilijkheidsgraad: normaal (gemakkelijk)
 • Duur: 5 –6 uur
 • Afstand: ongeveer 11 km
Dag 2

Yuncachimpa – Llulluchapampa –Armihuañusca bergpas –Pacaymayu – Runkurakay bergpas – Chaquicocha

De tweede dag is een “Free-Hike-Day”, dat wil zeggen dat iedereen wandelt in zijn/haar eigen tempo. Natuurlijk zult u elkaar wel ontmoeten op de trappen tijdens de klim en onderweg tijdens kleine pauzes. Vroeg in de ochtend kronkelt de wandelroute door de vallei van Llulluchapampa op een hoogte van 3850 meter boven de zeespiegel. De eerste drie kilometer zijn stijl, waarbij u kunt genieten van het vochtige woud en het geluid van het water. Vanaf Llulluchapampa volgen we het pad gedurende ongeveer twee of drie uur tot we het hoogste punt bereiken, de Warmihuañusca bergpas (dode vrouwen bergpas) op een hoogte van 4200 meter. Deze klim staat bekend als het meest zware gedeelte van de Inca Trail. Na een korte pauze op de bergtop zetten we onze tocht voort tijdens een lange en stijle afdaling naar de rivier Pacaymayo zonsopgang rivier. Van hieruit vervolgen we naar naar de Runkurakay bergpas (3050m) tot we onze camping Chaquicocha bereiken (3650m). Hier kunt u bijkomen van de zware dag terwijl u geniet van het geweldige uitzicht over de bergen.

 • Moeilijkheidsgraad: uitdagend
 • Duur: 7 – 8 uur
 • Afstand: ongeveer 15 km
Dag 3

Chaquicocha – Phuyupatamarca – Wiñayhuayna

De derde dag is de mooiste dag van de tocht. U zult veranderingen zien in het eco-systeem terwijl u door het tropische regenwoud van Wiñaywayna loopt. We passeren twee kleine meren gelegen op de top van de tweede bergpas (3950m). Het is een gemakkelijke klim door een schitterende wolkenzee en door een kleine Inca tunnel voordat we aankomen bij de derde bergpas (3700m). Vanaf de derde bergpas hebben we een mooi uitzicht over de vallei van de rivier Urubamba. De dichtstbij gelegen nederzetting is Phuyupatamarca “Dorp boven de wolken” op een hoogte van 3600 meter. Dit is een welbehouden plek met een lange keten van Inca baden, waar u getuige zult zijn van een indrukwekkende oude bouwkunst. We passeren een andere Inca Tunnel voordat we de ruïnes van Wiñaywayna (voor altijd jong) bezoeken op een hoogte van 2650 meter. De Inca trappen veranderen in een kronkelend pad tot we een wit gebouw met een rood dak bereiken, onze laatste camping. Hier kunt u drinken kopen en warm douchen (5 soles).

 • Moeilijkheidsgraad: normaal en onvergetelijk (gemakkelijk)
 • Duur: 5 – 6 uur
 • Afstand: ongeveer 10 km
Dag 4

Wiñayhuayna – Machu Picchu – Cusco

Na ons ontbijt om 4.30 uur in de ochtend zullen we ons op weg maken – uitgerust met onze zaklampen – naar de Inti Punku (zonnepoort). Hier zullen we een eerste blik vangen van Machu Picchu en getuigen zijn van de zonsopgang over Machu Picchu en Huayna Picchu. De laatste triomfantelijke afdaling duurt ongeveer een uur, waarna we de citadel van Machu Picchu bereiken (2400m) rond 8 uur in de ochtend. U kunt van zijn spirituele charme genieten tijdens de ongeveer twee uur durende rondleiding, die ook zal helpen om de historische betekenis en het vroegere gebruik van de verschillende gebouwen te begrijpen. Na de rondleiding heeft u genoeg vrije tijd om de  archeologische locatie zelf verder te ontdekken. Mogelijke opties zijn een bezoek aan de Inca brug, het ontdekken van de verschillende gebouwen en het beklimmen van Huayna Picchu voor een ongelofelijk uitzicht. Na afloop van uw bezoek aan Machu Picchu kunt u een bus  nemen naar Aguas Calientes. Voordat u de trein terug neemt in de namiddag, kunt u uw spieren laten bijkomen van de tocht in de warmwaterbronnen (10 soles).

 • Moeilijkheidsgraad: normaal en uniek (gemakkelijk)
 • Duur: 2 – 3 uur
 • Afstand: ongeveer 7 km
Algemene voorwaarden voor de Inca Trail
Houd er rekening mee dat de aanbetaling voor de Inca Trail niet kan worden gerestitueerd. De aanbetaling wordt gebruikt voor het toegangsbewijs tot de Inca Trail, Machu Picchu en voor de toegangsbewijzen voor de dragers (zij zullen de campinguitrusting en het eten voor tijdens de trek dragen). Deze toegangsbewijzen kunnen niet worden doorverkocht.

Green Peru Adventures kan geen restitutie geven aan klanten die besluiten de tocht te
annuleren voorafgaand aan of tijdens de tocht. We kunnen u slechts de tickets teruggeven van de archeologische bezienswaardigheden, de bus en de trein.

Wanneer uw reservering niet bevestigd wordt door Green Peru Adventures zal uw betaling volledig worden gerestitueerd.

Elke klant moet zijn eigen backpack, inclusief slaapzak en slaapmatje dragen, tenzij
er een extra drager gehuurd wordt of wanneer het gaat om een aanbod inclusief dragers.

In geval van ziekte of een medische aandoening van de klant moet dit van te voren worden aangegeven. Daarnaast moet de klant zijn/ haar eigen medicatie meenemen.

Tijdens de tocht moet elke klant zijn originele paspoort bij zich dragen. Ook moet de originele ISIC studentenkaart meegenomen worden, wanneer het studententarief betaald werd.

Voor alle deelnemers aan de klassieke Inca Trail is een persoonlijke reisverzekering verplicht. Persoonlijke ongevallen, medische kosten, persoonlijke eigendommen en andere kosten die mogelijk ontstaan als gevolg van verlies, schade of verwonding moeten gedekt worden door deze verzekering. Green Peru Adventures kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongelukken of verlies van persoonlijke eigendommen.

Wanneer er sprake is van ernstige, ongebruikelijke of onvoorziene omstandigheden die buiten de controle van Green Peru Adventures liggen en die leiden tot de onmogelijkheid om het programma verder voort te zetten, zoals extreme weersomstandigheden, aardverschuivingen, stakingen die operaties niet toestaan of deze in gevaar zullen brengen, onverwachtse ontoegankelijkheid van de wegen etcetera, zal Green Peru Adventure trachten om alternatieve oplossingen aan te bieden om het programma binnen de beschikbare data plaats te laten vinden. Als dit onmogelijk is zal er een alternatief programma aangeboden worden. Wanneer het alternatieve programma dat gekozen wordt door de klant van lagere waarde is dan het originele geboekte programma, heeft de klant recht op een restitutie van het prijsverschil. Als de prijs van het gekozen alternatieve programma hoger ligt dan het originele geboekte programma wordt dit prijsverschil in rekening gebracht aan de klant.

Wanneer er geen alternatieve mogelijkheden zijn zal Green Peru Adventures het gehele bedrag restitueren, uitgezonderd de reeds gedane uitgaven.

Inbegrepen in de tour
 • Informatie voorafgaand aan vertrek
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • Privétransport vanaf uw hotel naar punt ¨km 82¨
 • Toegangsbewijs tot de Inca Trail en Machu Picchu
 • Een Engels of Spaans sprekende professionele gids (één gids op elke acht mensen)
 • Kampeeruitrusting (professionele tweepersoonstenten: Doite, model Cima 4, extra licht/4 kg, Doite, model Kailas 3, extra licht/4.5 kg en Doite, model Himalaya, extra licht/4.5 kg; slaapmatje, een tent voor het avondeten uitgerust met tafel en stoelen, een sanitaire tent)
 • Kok, kookuitrusting en maaltijden (3x ontbijt, 3x lunch en 3x diner). De gerechten zullen bestaan uit pannenkoeken, omelet, soepen, vers fruit, spaghetti, kip, vis, vlees en rijst. De maaltijden zijn rijk aan koolhydraten en zeer geschikt voor de tocht. Warme dranken waaronder coca thee zijn goed vanwege de hoogte. Vegetarische maaltijden of een speciaal dieet zijn op aanvraag beschikbaar
 • Dragers om de uitrusting te dragen, zoals tenten, levensmiddelen, kookuitrusting en tenten voor het avondeten
 • Toegangsbewijzen voor de dragers en koks
 • Dagelijks koffie of thee met een tussendoortje (wantan, popcorn, cracker)
 • Gekookt water na elk ontbijt om uw waterfles mee te vullen
 • EHBO-kit inclusief een zuurstoffles
 • Rondleiding in Machu Picchu door een Engels sprekende gids (ongeveer 2.5 uur)
 • Bus vanaf Machu Picchu naar Aguas Calientes (waar het treinstation zich bevindt)
 • Het treinticket van Aguas Calientes naar Ollantaytambo of Poroy en de bus terug naar
  uw hotel in Cusco.
Niet inbegrepen in de tour
 • Ontbijt op de eerste dag en lunch en diner op de vierde dag in Aguas Calientes
 • Slaapzak (deze kunt u huren gedurende vier dagen voor US$30)
 • Een drager van uw persoonlijke baggage
 • Wandelstokken of poles (metalen wandelstokken kunt u huren voor 10 soles per stuk, houten wandelstokken kunt u kopen voor 5 – 10 soles)
 • Energierijke tussendoortjes zoals chocola en gedroogde vruchten
 • Warme douche op de derde camping (5 soles)
 • Warmwaterbronnen in Aguas Calientes (10 soles)
 • Extra drinken
 • Fooi voor de gids, koks en dragers: dit is niet verplicht.
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Backpack met regenhoes (wanneer u een drager huurt, krijgt u van Green Peru Adventures een duffle bag)
 • Slaapzak (die warm houdt bij een temperatuur tot -8 graden Celsius)
 • Kleding voor warme en koude temperaturen
 • Regenbroek en lichte broeken
 • Goede wandelschoenen
 • Wandelstokken of poles (let op, wandelstokken met metalen punten zijn niet toegestaan op de trail)
 • Slippers of sandalen (om te douchen en bij gebruik van de warmwaterbronnen)
 • Warme kleding, handschoenen, sjaal, muts en wollen sokken voor koude nachten
 • T-shirts en trekkingbroeken met een rits om er eventueel een korte broek van te maken. Let op: Het kan zeer koud en vochtig zijn, waardoor kleding niet zal drogen gedurende de nacht. Neem een extra set kleding mee
 • Regenjas of poncho
 • Badkleding (wanneer u gebruik wilt maken van de warmwaterbronnen)
 • Zonnebescherming (zonnebrandcrème, pet of hoed, zonnebril)
 • Insectenwerend middel
 • Desinfectiemiddel
 • Een waterfles van twee liter (wegwerpwaterflessen zijn niet toegestaan in Machu Picchu)
 • Waterzuiveringstabletten (optioneel)
 • Toiletspullen
 • Toiletpapier
 • Persoonlijke medische kit
 • Kleine handdoek
 • Camera met extra batterijen
 • Zaklamp
 • Energiegevende tussendoortjes, zoals chocola, energierepen of gedroogde vruchten
 • Origineel paspoort
 • Studentenkaart (wanneer u geboekt heeft als student)
 • Extra geld voor drinken, fooi, souveniers etc. We raden u aan om tenminste 200 soles extra mee te nemen.
Opmerkingen
 • 1. Een bezoek aan Huayna Picchu: Wanneer u een bezoek wilt brengen aan de berg Huayna Picchu moet u dit ruim van te voren boeken. De additionele kosten hiervoor zijn US$ 65 (deze nieuwe regeling geldt sinds 18 juli 2011).
 • 2. Een extra drager: Volgens de wet (26702) en onder toezicht van het ministerie van werkgelegenheid is vastgesteld dat de persoonlijke bagage per klant niet meer mag zijn dan 15 kg, omdat de drager tot maximaal 20 kg mag dragen. Wanneer nodig kan de klant een extra drager huren voor US$140 , dit is inclusief transport, toegangsbewijs tot de Inca Trail, eten en kampeeruitrusting voor de drager.
 • 3. Fooi voor de dragers, koks en gidsen is altijd welkom. De dragers zijn ook altijd blij met een kleine donatie, zoals bijvoorbeeld kleding of schoolspullen voor hun kinderen.
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort (voegt u alstublieft een scan/ kopie van uw paspoort toe)
 • Paspoort nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Scan / kopie van uw studenten kaart
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Een aanbetaling van 60% van de tourkosten. Dit kan door middel van Western Union, PayPal, ABN AMRO bank in Nederland. Het overige deel van de prijs kan betaald worden in ons kantoor in Cusco.

Prijs per persoon US$ 660 (groepsprijs)
* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Beschikbare vertrekdata

Algemene verkoopsvoorwaarden

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.