Vrijwilligerswerk in Cusco

Green Peru Adventures is een sociaal betrokken organisatie en werkt al jaren samen met de lokale organisatie Proyecto Peru Centre. Zij biedt een programma aan voor vrijwilligers die willen werken voor een sociaal project in Cusco.

Peru is een prachtig land met een interessante cultuur. Helaas heerst er ook veel armoede en zijn het onderwijs en de gezondheidszorg van een zeer laag niveau. Vrijwilligers zijn daarom erg welkom om mee te helpen op een sociaal project in Cusco. Proyecto Peru Centre is een lokale organisatie die bemiddelt in vrijwilligerswerk in projecten die de lokale bevolking ondersteunen en een kans bieden op een betere toekomst. Wil jij ook een bijdrage leveren aan een van deze prachtige projecten en jouw steentje bijdragen aan een betere en eerlijkere wereld? Kies er dan voor om als vrijwilliger aan de slag te gaan in Cusco!

Als vrijwilliger moet je minimaal 4 weken beschikbaar zijn, zodat je ook echt een bijdrage kunt leveren aan het sociale project. De voertaal op de projecten is Spaans. Het vereiste niveau van de Spaanse taal hangt af van het project dat je kiest. Proyecto Peru Centre informeert je daar graag over.

Door het doen van vrijwilligerswerk leer je veel over de peruaanse cultuur. Je leert lokale mensen kennen, je zult je Spaanse taalvaardigheden sterk verbeteren, je hebt de kans om jezelf verder te ontwikkelen en je draagt bij aan prachtige projecten voor de lokale bevolking. Zo krijg je de kans om echt verschil te maken in andermans leven.

Afhankelijk van je kennis en achtergrond kun je worden ingezet in bijvoorbeeld het openbare onderwijs in Cusco, na-schoolse opvang, sociaal werk, een weeshuis, een wijkcentrum, kinderen met een handicap, ouderenzorg, medische kliniek, fysiotherapie of in de organisatie van een project in management, communicatie, IT of fundraising. Proyecto Peru Centre biedt een grote verscheidenheid in vrijwilligerswerk aan in sociale projecten, non profit organisaties, het openbare onderwijs en gezondheidszorg.

Kijk op http://nl.proyectoperucentre.org/vrijwilligerswerk/ hoe jij kunt bijdragen!