Ontdek het Manu Nationaal Park 8 dagen

 • Bestemming: Madre de Dios, Manu, Peru, Puerto Maldonado
 • Looptijd: 8 dagen
 • Price per person: $1660

Minimaal 4 personen
Optioneel: ara klei-likplaats (US$ 80)

BOEK NU!
Contact per Whatsapp


Deze tour biedt u een geweldige ervaring in het regenwoud, met 3 nachten in het Reservaat van Manu. Speciale aanbieding! 2 volledige dagen in het Park.

U reist door het nevelwoud over de bekende Manu weg en ontdekt het woud in het laagland met haar halvemaanvormige meren en klei- en zout-likplaatsen.

We reizen door het mooie regenwoud waar veel vogels hun thuis hebben en genieten van schitterende uitzichten op weg naar het laagland langs de rivier. We ontdekken de Manurivier in het Reservaat van het Nationale Park van Manu. Hier bezoeken we de halvemaanvormige meren Salvador en Otorongo en hebben 1 dag extra om door het primaire woud te trekken. We brengen ook een bezoek aan de ara klei-likplaats en de zoogdieren zout-likplaats. We keren terug via Colorado en de Transoceanica weg.

Reisprogramma

Dag 1

CUSCO – CLOUD FOREST – BAMBOO LODGE

Gedurende ongeveer acht uur zullen we vanuit Cusco met een privébus bergopwaarts reizen naar het hooggebergte op een hoogte van 4000 meter (13000 f). We zullen even stoppen in Ninamarca om de pre-Inca begraafplaats te bezoeken en in het dorpje Paucartambo. Daarna dalen we de oostelijke hellingen van de Andes af en passeren hierbij het nevelwoud met zijn dichte vegetatie, waaronder varens, orchideeën en bromelia’s. U kunt genieten van mooie uitzichten over de Andes en u kunt wilde dieren zien, zoals onze nationale vogel, de “Cock of the Rocks” (Rupicola Peruviana), die zijn paringsdans toont. Verder ziet u prachtig gekleurde Tangares (Thraupidae), Quetzals en kolibries. Daarnaast zult u waarschijnlijk de eerste apen zien, waaronder de Wolaap. In de namiddag komen we aan bij de Bamboo Lodge (950 m, kamers met tweepersoonsbed en privébadkamer), waar we de nacht zullen doorbrengen. Na het avondmaal zal de gids u briefen over de activiteiten van de volgende dag.

 • Accommodatie: tweepersoonskamer en privébadkamer.
 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal.
Dag 2

BAMBOO LODGE – ATALAYA – PANTIACOLLA LODGE OF HUMMINGBIRD LODGE

Na een vroeg ontbijt zetten we onze tocht verder per minibus: we passeren het dorp Pilcopata en kruisen de gelijknamige rivier om de kleine haven van Atalaya (600 m) te bereiken. Onderweg stoppen we bij een centrum voor dierenbescherming en een lokale orchideeëntuin. We maken ook een wandeling langs de weg om apen en vogels te observeren. Vanaf Atalaya varen we gedurende 4 tot 5 uur in een 15 meter lange kano langs de Alto Madre de Dios rivier. Vandaag genieten we van het veranderende landschap en hebben de kans om wilde dieren te zien alsook de rotsige oevers van de rivier, zoals Fasciated Tiger Herons, Purplish Jays, Skimmers, Vultures, kaaimannen en enkele van de 13 verschillende soorten apen die in Manu leven. In de namiddag bereiken we de Pantiacolla Lodge of de Hummingbird Lodge (kamers met tweepersoonsbed en privébadkamer), waar we de nacht doorbrengen. Tijdens de avond maken we een wandeling om insecten, kikkers, slangen en dergelijke meer te spotten.

 • Accommodatie: tweepersoonskamer en privébadkamer.
 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal.
Dag 3

VAN DE PANTIACOLLA OF HUMMINGBIRD LODGE NAAR DE HERBERG CASA MATSIGUENKA / MANURIVIER

Heel vroeg nemen we de boot naar een dichtsbijzijnde parrot clay lick: hier kunnen we de Chestnut-fronted Macaw (Ara severa), de zeldzame Blued-Headed Macaw (Ara coulouni) en papegaaien zien. Daarna zetten we onze boottocht verder in de richting van het laagland woud en reizen naar het Reservaat van Manu. We bereiken de mond van de Manurivier en na een onderbreking bij het Limonal Guard Station, waar ons pasje wordt gecontroleerd, reizen we opwaarts langs de rivier tot aan het Manu Park. Tijdens deze boottocht kunt u de mooie uitzichten ervaren en wilde dieren observeren langs de oevers van de Manurivier. Witte kaaimannen (Caiman crocodylus) zonnend op de stranden, schildpadden, capybara en talloze gekleurde vogels zullen deel uitmaken van het tafereel. Als we geluk hebben, zien we misschien ook grotere dieren zoals een tapir of een jaguar. ‘s Namiddags komen we aan bij de Herberg Casa Matsiguenka, waar we 3 nachten zullen verblijven (kamers met tweepersoonsbedden en gedeelde badkamer). De lodge werd gebouwd in typische machiguengastijl. Indien u wenst, kunt u een avondwandeling maken om insecten, kikkers en slangen te zien.

 • Accommodatie: tweepersoonskamer en gedeelde badkamer.
 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal.
Dag 4

DE ONTDEKKING VAN COCHA SALVADOR EN OTORONGO / MANU PARK

Vandaag vertrekken we vroeg op dagexcursie om sporen te onderzoeken die doorheen het woud van het Reservaat van het Manu Park lopen. Het hoogtepunt is een bezoek aan het halvemaanvormige meer Cocha Salvador per catamaran. We gaan op zoek naar Giant River Otters (Pteronura brasiliensis), kaaimannen, apen, fazanten en andere vogels. Tijdens de namiddag maken we een wandeling langs het pad dat aan de andere kant van de rivier ligt. We klimmen 18 m de observatietoren in van waaruit we een overzicht hebben over Cocha Otorongo, een ideale plek om vogels te observeren. Na een wandeling doorheen dit woud rijk aan biodiversiteit, keren we terug naar de herberg Matsiguenka, waar we de nacht doorbengen en de kans hebben om de Machiguanga Indianen te ontmoeten. Na het avondmaal maken we nog een late wandeling.

 • Accommodatie: tweepersoonskamer en gedeelde badkamer.
 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal.
Dag 5

DE ONTDEKKING VAN HET PAKITZA BIOLOGISCH STATION EN MANURIVIER / MANU PARK

Bij zonsopgang nemen we de boot om stroomopwaarts te varen naar het Pakitza Biologisch Station. De momenten waarop de zon opkomt en het begint te schemeren zijn ideaal om wilde dieren te observeren aan de rivieroevers, dus dit is een goede kans om een jaguar te spotten. We nemen een ontbijt in Pakitza. Daarna gaan we de sporen onderzoeken om meer wilde dieren te ontdekken. In de namiddag keren we terug naar Casa Matsiguenka. We kunnen opnieuw een bezoek brengen aan Cocha Salvador om otters te spotten en de paden te exploreren. We brengen de nacht door in Casa Matsiguenka. Indien u wenst, kunt u een avondwandeling maken.

 • Accommodatie: tweepersoonskamer en gedeelde badkamer.
 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal.
Dag 6

VAN CASA MATSIGUENKA NAAR MAQUISAPAYOJ LODGE EN ZOUT-LIKPLAATS

Bij het eerste licht van de dag beginnen we te reizen naar Manu rivier. Dit zal in het totaal 6 uur duren. We kunnen capybara’s, kaaimannen, vogels en met wat geluk een grote katachtige zien. We stoppen even bij Boca Manu dorp of Fitzcarrald, en daarna gaan we verder naar de bredere Madre de Dios rivier. Lager langs de rivier bereiken we het Reservaat Maquisapayoj (plaats van de Black Spider Monkey; kamers met een tweepersoonsbed met privébadkamer), de thuis van een groot aantal aapsoorten, waaronder de zeldzame Tamarin Monkey en Monk Saki Monkey. Na een korte rustpauze maken we een wandeling naar de zoogdieren zout-likplaats, waar we op zoek gaan naar apen, herten en andere dieren die de likplaats bezoeken. Nadat we zijn teruggekeerd naar de lodge, maken we een avondwandeling om insecten, kikkers en slangen te zoeken. Optioneel kunt u de nacht doorbrengen op het platform vlak bij de zout-likplaats.

 • Accommodatie: tweepersoonskamer en privébadkamer of tapir platform
 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal
Dag 7

GROTE ARA KLEI-LIKPLAATS EN MAQUISAPAYOJ TAPIR ZOUT-LIKPLAATS

Bij het krieken van de dag nemen we de boot naar de grote ara klei-likplaats in Blanquillo. Vanaf een platform hebben we een schitterend zicht op de scholen gekleurde ara’s (Ara chloroptera – macao), papegaaien en parkieten die verzamelen om de klei te likken, hetgeen essentieel is voor hun spijsvertering. Om de vogels tot in de details te kunnen observeren, bekijken we hen door een telescoop. We nemen daar ook ons ontbijt. Na het spektakel wandelen we langs een deel van de paden en reizen dan stroomopwaarts om terug te keren naar Maquisapayoj. Toegekomen bij de lodge, nemen we een korte pauze en wandelen dan naar het primaire regenwoud gedurende ongeveer anderhalf uur naar de zoogdieren zout-likplaats, waar we de nacht doorbrengen op een verhoogd platform (met matjes en muskietennet) om tapirs te observeren of andere zoogdieren. Uw gids zal u helpen tapirs te spotten aan de hand van een groot licht. Indien u dit verkiest, kunt u in een tweepersoonskamer verblijven in de lodge dicht bij de rivier.

 • Accommodatie: tweepersoonskamer en privébadkamer of tapir platform
 • Maaltijden: ontbijt, middagmaal, avondmaal
Dag 8

REIZEN NAAR COLORADO EN TERUG NAAR CUSCO

Na een vroeg ontbijt in de lodge reizen we naar beneden via de rivier richting Colorado (2,5 uur), een klein dorp met goudmijnen. Samen met de gids rijden we per auto naar Puerto Carlos (1 uur). We kruisen de rivier Inambari op weg naar het kleine dorp Santa Rosa, waar onze bus ons opwacht om ons terug te brengen naar Cusco. We rijden over de geasfalteerde Transoceanica weg, door het nevelwoud richting Andes, waarbij u getuige bent van een ongelooflijk uitzicht op de Ausangate berg. We komen ‘s avonds aan in Cusco en brengen u ten slotte naar uw hotel.
Inbegrepen in de tour
 • Professionele natuurgids met telescoop
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • Vervoer per privébus, privéboot en auto naar Puerto Carlos
 • Toegangsbewijs voor de tapir klei-likplaats en het Cock of the Rocks observatorium
 • Toegangsbewijzen voor Manu National Park en de meren Salvador en Otorongo
 • Kok
 • Alle maaltijden (vegetarische maaltijden op aanvraag) en gezuiverd drinkwater
 • Accommodatie in Lodges (3 nachten Manu Park) en bij het observatie platform
 • EHBO-kit en extractor (bij vergiftiging)
 • Radiocommunicatie.
 • Rubber laarzen
Niet inbegrepen in de tour
 • Optioneel: toegangsbewijs tot de Ara klei-likplaats (US$ 80)
 • Verrekijker
 • Alcoholische dranken, persoonlijke uitgaven enz.
Wat u mee moet nemen voor de Manu reis
 • Insectenwerend middel (effectiever met DEET)
 • Shirts met lange mouwen (katoen of ademend materiaal, maar niet te dun)
 • T-shirts
 • Katoenen sokken (lang genoeg om uw broek in uw sokken te stoppen)
 • Wandelschoenen op enkelhoogte
 • Regenkleding (regenponcho)
 • Trui (voor in de Andes en het nevelwoud)
 • Badkleding (optioneel)
 • Lange broek
 • Sandalen of lichte schoenen ter afwisseling en voor tijdens het douchen (optioneel)
 • Verrekijker (deze kunt u ook huren)
 • Camera met extra batterijen of oplader
 • Plastic zakken voor uw kleding en camera
 • Toiletspullen (zeep, toiletpapier, kleine handdoek)
 • Zonnebescherming (zonnebrandcrème, hoed of zakdoek om uw hoofd te bedekken, zonnebril)
 • Zaklamp (met een reservelamp en extra batterijen)
 • Waterfles (tenminste 1.5 liter)
 • Dagrugzak
 • Regenlaarzen (deze krijgt u van ATP)
 • Kopie van uw paspoort
Wat we nodig hebben wanneer u een reservatie maakt
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort (voegt u alstublieft een scan/ kopie van uw paspoort toe)
 • Paspoort nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Stuur een aanbetaling van 60% van de totale prijs van uw tour. (De rest van uw saldo is verschuldigd bij uw aankomst in Cusco) Betaling kan worden gedaan via * Western Union, PayPal, ABN AMRO Bank in Nederland of veilig en direct via onze website door uw gewenste tour te kiezen en te klikken op de knop BOEK NU

Prijs per persoon:  8 dagen (bus heen en terug, terug via Colorado): US$ 1660
* Inclusief toegang tot het Manu Park

minimaal 4 personen

Optioneel: ara klei-likplaats (US$ 80)

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

* Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Beschikbare vertrekdata

Algemene verkoopsvoorwaarden

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.