Ausangate Trekking Sivinacocha: 7 dagen en 6 nachten

 • Bestemming: Ausangate, Cusco, Peru
 • Looptijd: 7 dagen
 • Price per person: $900
BOEK NU!
Contact per Whatsapp


De Ausangate berg, het Sivinacocha meer, het afgelegen berglandschap en de hoge bergpassen. Gelegen op een afstand van ongeveer vier uur ten oosten van Cusco, waarbij we vertrekken vanaf het dorpje Tinqui. Phinaya is onze laatste bestemming tijdens de tocht van zeven dagen en zes nachten. De tocht is moeilijk en uitdagend met enkele hoge bergpassen en wordt beoordeeld als avontuurlijk met weinig bezoekers. U moet echter voorbereid zijn op de kou.

Reisprogramma

Dag 1

Cusco – Tinqui – Pacchanta

U wordt opgehaald vanaf uw hotel, waarna we langs de Cusco – Puerto Maldonado weg in de richting van Tinqui rijden (gelegen op een hoogte van 3800 meter). Onderweg stoppen we in Urcos (een grote buskruising) om enkele foto´s te nemen van de kleurrijke markt.

Vervolgens gaan we verder naar Cattca, met een gemeenschap die leeft van landbouw en veeteelt, waar we kunnen genieten van het mooie regionale landschap. Uiteindelijk passeren we Ocongate, de hoofdstad van het gelijknamige district, van waaruit we nog een half uur nodig hebben tot onze bestemming. Na een rit van ongeveer 4 uur bereiken we Tinqui, waar we zullen lunchen. Daarna beginnen we onze wandeling gedurende drie uur naar Pacchanta (4100 meter boven de zeespiegel), waar we stoppen om te kamperen. Pacchanta is een landelijke gemeenschap, die beschikt over bekende thermale baden, waar we kunnen genieten van een heerlijke duik onder het genot van het zicht op de Ausangate berg.

Dag 2

Pacchanta – Qomerqocha Meer

We zetten onze tocht voort met een lichte beklimming in de Pacchanta vallei, waar we de  kans hebben om lama´s en alpaca´s te zien. Later bereiken we het mooie Qomercocha meer waar we onze tenten opzetten en zullen dineren. Onze camping is een spectaculaire plek met een geweldig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van Ausangate, Santa Catalina, Maria Huamantiqlla, Pucapunta en Colquecruz. We zullen kamperen rond Qomerqocha of een stukje verderop.

Dag 3

Qomerqocha Meer – Yanamayo

Na ons ontbijt gaan we verder met de eerste bergpas van onze trek, de Abra de Q´ampa met een hoogte van 5000 meter, die we na ongeveer vier uur zullen bereiken. Vervolgens dalen we af naar de Ticllaqocha meren, een prachtige groep van kleine turquoise meren, die een prachtig decor zullen vormen tijdens onze lunch. In de middag zetten we onze tocht voort gedurende twee of drie uren tot we Yanamayo bereiken, waar we onze tent opzetten in een indrukwekkende vallei , die omringd wordt door de grote en indrukwekkende Tres Picos, Colquecruz en de Pucapunta bergtoppen.

Dag 4

Yanamayo – Condorpaso

Na het ontbijt verlaten we onze camping en beginnen een graduele klim naar Yanaqocha of ook wel ¨zwart meer¨ genoemd, dat zijn naam dankt aan de donkere kleur van zijn water. In dit gebied lopen we over bodem van vulkanische oorsprong, met een kleur die varieert van donker rood tot zwart. Ook zien we morenen, die de eerdere aanwezigheid van gletsjers in dit gebied aantonen. We zullen de Yanaqocha bergpas met een hoogte van 5050 meter oversteken, om een verrassend mooie vallei te ontdekken met een groot aantal van gekleurde bergen, spectaculaire meren en de aanwezigheid van lama´s en alpaca´s.

We zullen deze vallei kruisen op weg naar onze volgende bergpas met een hoogte van 5100 meter. Vanaf dit punt hebben we ongeveer een uur nodig voordat we Condorpaso, onze volgende kampeerlocatie bereiken. Deze ligt dichtbij de bergpas die dezelfde naam draagt en die onze uitdaging vormt op de volgende dag.

Dag 5

Condorpaso – bron van het Sibinacocha Meer

Na het ontbijt zetten we onze tocht voort met een geleidelijke klim, waarbij we de vallei verlaten. Deze tocht brengt ons na ongeveer twee uur naar de bergpas Abra del Condor op een hoogte van 5200 meter. Deze bergpas vormt het hoogste punt van onze trek en van hieruit zullen we niet alleen het spectaculaire uitzicht over de Vilcanota berg reeks en het Sibinacocha meer genieten, maar zullen we hopelijk ook vicuñas spotten. We zetten onze tocht gelijk voort gedurende ongeveer drie uren, waarbij we een andere bergpas passeren en afdalen naar de vallei van de bron van het Sibinacocha Meer. We zullen kamperen naast het meer en dichtbij de bron van het meer. Dichtbij deze bron bevindt zich een indrukwekkende gletsjer, die het meer voedt met water van een turquoise kleur, dat in contrast staat met de pure donkere kleur blauw van het meer. Het meer bevat een rijke biodiversiteit en wanneer we geluk hebben zullen we de Andes Coots, ¨Huallatas¨ of Andes gans of eend spotten vanaf onze camping.

Dag 6

Bron van het Sibinacocha meer – Ccascana

Vandaag vertrekken we vroeg om onze tocht langs de oever van het Sibinacocha meer voort te zetten. Na ongeveer drie uur bereiken we de Yayamari bevolking, gelegen naast de berg die dezelfde naam draagt. Dit is een indrukwekkende piek op een hoogte van 5500 meter, die bestaat uit rotsen en uitzicht biedt over het meer. Vervolgens zullen we een pampa (vlakte) kruisen, waar we waarschijnlijk honderden lama´s, alpaca´s en hopelijk vicuñas zullen zien. Daarna vervolgen we in de richting van de Abra Ccascana op een hoogte van 5000 meter, die ons naar het Abra Ccascana meer zal leiden, waar we ons laatste kamp zullen opzetten. Op deze plek zijn we niet alleen omringd door indrukwekkende sneeuw bedekte bergtoppen van de Montura en Chumpi. Ook wonen we tussen kleine locale bevokingen en hebben we de kans om ¨Huallatas¨ of de Andes gans te spotten en misschien zelfs flamingo´s.

Dag 7

Ccascana – Phinaya – Cusco

Na ons ontbijt verlaten we Ccascana om gedurende ongeveer 3,5 uur te wandelen in de  richting van Phinaya. Dit is een kleine bevolking in de Andes met een prachtige kleine kerk en de afwezigheid van vervoersmiddelen, uitgezonderd fietsen en paarden. In deze plaats zullen we onze lunch tot ons nemen. In de middag beginnen we onze terugreis naar Cusco gedurende ongeveer zes uur, waar we na zonsondergang zullen aankomen.

Opmerkingen over het programma
De tijden die genoemd worden in het programma zijn bij benadering. De tijd die nodig is voor het wandelen varieert per groep en de gids kan de locaties om te lunchen en campings aanpassen, afhankelijk van de voortgang van de groep. Elke gids heeft zijn eigen voorkeursroutes, die mogelijk niet exact overeenkomen met de hierboven beschreven route.

De Ausangate regio is zeer hoog gelegen en bovendien dichtbij door sneeuw gevormde ijsblokken. Temperaturen zijn zeer laag en in de nachten kan het vriezen. U moet zich goed voorbereiden op deze lage temperaturen. Het is belangrijk om een slaapzak te hebben voor temperaturen onder de tien graden celcius of minder, deze kunt u eventueel ook huren. Zo nodig kunnen paarden georganiseerd worden voor een redelijke prijs, zowel om uzelf als om uw baggage te vervoeren.

Inbegrepen in de tour
 • Instructies voor vertrek
 • Mobiele telefoon met lokaal nummer
 • 24/7 ondersteuning door eigenaar reisbureau
 • U wordt op de ochtend van vertrek opgehaald vanaf uw hotel
 • Openbaar vervoer van Cusco naar Tinqui (het begin van de trail) en privé vervoer op de terugweg vanaf Phinaya
 • Entree bewijs naar de Ausangate berg
 • Een Engels of Spaans sprekende professionele gids (twee gidsen voor groepen groter dan acht)
 • Persoonlijke tenten: met twee personen in een vier persoonstent, voor een groter gemak en de veiligheid van de backpacks. Alle  tenten werden gekocht in 2012/ 2013
 • Eenvoudige schuimmatras. Wanneer u meer comfort wenst kunt u een luchtbed huren (bijvoorbeeld Thermarest) voor US$ 5 per dag
 • Chefkok en kookuitrusting
 • Een tent met toilet
 • Maaltijden zoals deze worden weergegeven in het programma (met vegetarische maaltijden als optie). Onze professionele koks bereiden maaltijden die elementen van de westerse keuken bevatten, maar daarnaast ook traditionele Peruaanse specialiteiten. Communiceert u dit alstublieft naar de gids of kok wanneer u een voorkeur heeft voor een bepaald type gerecht. Wanneer salades bereid worden, worden deze gewassen in gekookt water.
 • Paarden inclusief ruiter (om tenten, levensmiddelen, kookuitrusting en persoonlijke baggage te dragen). Bij de informatie die we u geven voorafgaand aan de tocht geven we u een duffel bag voor uw persoonlijke baggage (met een maximum van 5 kg per persoon). Wanneer u meer mee wilt nemen kunt u een extra pakdier huren voor US$ 10 per dag
 • Een paard voor noodgevallen, dat gebruikt kan worden wanneer u zich ziek voelt of langzamer bent dan de rest van de groep
 • Een tent voor het avondeten met kampeertafels en stoelen
 • Een tent om in te koken
 • Tenten voor het personeel om in te overnachten
 • EHBO-kit inclusief een zuurstoffles.
Niet inbegrepen in de tour
 • Ontbijt op de eerste ochtend
 • Diner op de laatste dag
 • Slaapzak (deze kunt u huren voor US$ 5 per dag). Voor deze tocht heeft u een slaapzak nodig die u warm houdt bij temperaturen van min tien graden celcius
 • Extra pakdier voor extra baggage, US$ 10 per dag
 • Fooi: ons personeel wordt goed betaald, dus voelt u zich vrij om wel of geen fooi te geven naar uw voorkeur.
Wat we u aanbevelen om mee te nemen
 • Een lichte rugzak met kleding voor de gehele periode van de trekkingtocht, let erop dat u kleding meeneemt voor verschillende temperaturen
 • Regenkleding, zo mogelijk een regenbroek en een regenjas of anders een regenponcho. Plastic poncho´s kunnen gekocht worden in Cusco voor ongeveer US$ 1
 • Stevige wandelschoenen, waterdichte trekkinglaarzen worden aanbevolen
 • Extra sokken zijn een must
 • Sandalen of plastic slippers zijn handig om uw voeten de mogelijkheid te geven te ademen gedurende de avonden
 • Warme kleding (jas, fleecevesten, handschoenen en sjaal). Thermokleding wordt aanbevolen, in het bijzonder voor tijdens het slapen
 • Zaklamp met extra batterijen
 • Camera en batterijen (let erop dat batterijen sneller leegraken bij koude temperaturen)
 • Hoed of pet om u te beschermen tegen de zon, regen en kou
 • Zonnebrandcrème
 • Aftersun of een hydraterende crème voor gezicht en lichaam
 • Insectenwerend middel, met tenminste 20% DEET
 • Toilet papier
 • Tussendoortjes: biscuits, energierepen, chocola, fruit, muesli etc.
 • Waterfles (Nalgene type) en water voor de eerste ochtend
 • Waterzuiveringstabletten wanneer u het water wilt gebruiken van beekjes
 • Persoonlijke medische kit met medicatie die u mogelijk benodigt, paracetamol, blarenpleisters etc.
 • Kleine handdoek of sarong
 • Badkleding (wanneer u gebruik wilt maken van de warmwaterbronnen)
 • Voldoende contant geld
 • Wandelstokken of poles (deze kunt u ook huren)
 • Eventueel een verrekijker.
We kunnen u het volgende verhuren
 • Slaapzak geschikt tot min tien graden (US$ 5 per dag)
 • Luxe slaapzak geschikt tot min vijftien graden (US$ 7 per dag) AANBEVOLEN VOOR DEZE TREK!!!
 • Wandelstok lichtgewicht, twee stokken worden aanbevolen bij zware hikes (US$ 1 per dag)
 • Luchtbed, bijvoorbeeld Thermarest (US$ 5 per dag)
 • Pakdier voor het dragen van extra persoonlijke baggage (US$ 10 per dag). De meeste mensen dragen zelf 5-10 kg aan kleding en regenkleding. Als u echter slechts een lichte rugzak wilt dragen met een camera en water raden we u aan om een extra pakdier te huren.
Wat we nodig hebben wanneer u reserveert
 • Volledige naam zoals weergegeven in uw paspoort (voegt u alstublieft een scan/ kopie van uw paspoort toe)
 • Paspoort nummer
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Vertrek datum voor de tocht
 • Stuur een aanbetaling van 60% van de totale prijs van uw tour. (De rest van uw saldo is verschuldigd bij uw aankomst in Cusco) Betaling kan worden gedaan via * Western Union, PayPal, ABN AMRO Bank in Nederland of veilig en direct via onze website door uw gewenste tour te kiezen en te klikken op de knop BOEK UN.

Prijs per persoon US$ 900 (groepsprijs bij 2 tot 4 personen)

* Exclusief kosten voor internationale transacties, welke afhankelijk zijn van de betaalmethode. Voor meer informatie helpen we u graag verder.

Mocht u in euro’s willen betalen naar onze Nederlandse bankrekening, neem dan contact op via info@greenperuadventures.com voor meer informatie.

Beschikbare vertrekdata

Algemene verkoopsvoorwaarden

Met elke tour die u boekt met Green Peru Adventures, wordt u een gratis wandel tour aangeboden door de mysterieuze en historische stad van Cusco. Hierbij wordt u begeleid door één van onze professionele gidsen, die meerdere talen beheerst.

We kijken er naar uit om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.