Veelgestelde vragen – Manu

1. Heb ik een goede conditie nodig voor de Manu Trip? 

Tijdens de Manu tour brengt u tijd door op de boot – afhankelijk van het programma (bijvoorbeeld met de Nationaal Park Tour brengt u meer tijd door op de boot) en normaal gesproken wandelen we niet meer dan 3 of 4 uur aan één stuk. Het enige wat u tijdens de wandelingen hoeft mee te nemen is een dagrugzak. De nachtwandelingen zijn optioneel. Door de vochtigheid en de hitte voelen sommige mensen zich misschien wat zwakjes, maar er is altijd een ‘siësta´in de middag en de mogelijkheid om in de lodge te blijven in plaats van mee te wandelen. Een tour in het regenwoud is geen comfortabele trip, maar als u zorgt voor een goede uitrusting (zie de paklijst) zult u een onvergetelijke ervaring hebben.

2. Hoe moet ik kiezen tussen de Manu Biosfeer Tour en de Manu Nationaal Park Tour?

De Manu Biosfeer Tour bezoekt twee hoefijzervormige meren (om reuzenotters te observeren), de zoogdieren likplaats in Maquisapayoj en de macaw klei-likplaats in de Blanquillo private Reserves, beiden gelegen 30 km ten  zuiden van Boca Manu. De macaw klei-likplaats is gelegen buiten het Nationaal Park, dus hebt u meer (reis)tijd nodig als u naar het Nationaal Park EN naar de macaw klei-likplaats wilt gaan. Met het Manu Biosfeer reisprogramma heeft u meer tijd voor het bewandelen van de paden en het programma heeft één dag (dag 5) waarbij u kunt kiezen welke dieren u nogmaals wilt zien, wat speciaal gebruikt wordt in geval van slechte weersomstandigheden. Met de Nationaal Park Tour spendeert u meer tijd op de boot – we varen de Manu rivier op en komen twee dagen later weer terug – en bezoeken twee hoefijzervormige meren in het Park om de reuzenotters te bestuderen. Bij beide tours heeft u dezelfde opties om dieren te zien, bij de Nationaal Park tour heeft u meer opties om dieren te zien op de rivierbanken (terwijl u reist per boot) en bij de Manu Biosfeer Tour zijn er meer en meer
flexibele opties om grotere diersoorten te zien.

3. Is er Malaria en Leishmaniasis in Manu, welke vaccinaties heb ik nodig?

Het malaria risico in Manu is extreem laag (minder dan 0,1%). We raden u aan om DEET mee te nemen en uzelf te beschermen met lange mouwen in plaats van het nemen van zware malaria prophylaxis (kijkt u alstublieft naar de bijwerkingen van de medicijnen!) die niet eens 100% bescherming bieden. Als u wilt kunt u een medicijn meenemen in het geval dat u malaria krijgt (dit kan opgespoord worden door middel van een bloedanalyse), maar u kunt het medicijn hier ook verkrijgen. In Manu is er ‘Plasmodium vivax’ welke goed te genezen is. Het risico om Leishmaniasis (berglepra) op te lopen is erg laag, de beste bescherming is het dragen van lange mouwen. Voor de Manu jungle heeft u wel een vaccinatie nodig tegen gele koorts en één tegen Tetanus. Over rabiës (hondsdolheid): we brengen alle nachten door onder muskietennetten, waardoor het risico om gebeten te worden door een vleermuis
zeer laag is.

4. Wat heb ik nodig voor het boeken? 

Leest u alstublieft het tour programma door vooraleer u de tour boekt, als u vragen heeft zullen we deze graag beantwoorden. We hebben uw volle naam, adres, leeftijd, beroep, paspoortnummer en nationaliteit nodig om een reservering te kunnen maken. Om uw boeking te bevestigen vragen we een aanbetaling van minimaal 100 US $ per persoon.

De aanbetaling kan overgemaakt worden naar onze bankrekening in Cusco/ Peru of via de Western Union. We bevestigen de ontvangst van de aanbetaling en uw booking. De rest van de betaling kunt u doen in ons kantoor in Cusco, minstens één dag voor het begin van uw tour. U kunt contant betalen (soles of US $ of euro’s) of met Dollar Traveler cheques (houdt toeslag in). We ontvangen betalingen in soles met een ruilwaarde van 1 US $=
3,22 soles en in euro’s, waarbij 1 euro = 4,2 Soles.

We raden aan om uw creditcard condities te checken (er is een limiet voor de ATM´s) bij uw bank voordat u naar Peru komt.

5. Als ik terug vlieg van Boca Manu to Cusco wanneer is dan de vlucht?

De vluchten van en naar Boca Manu zijn in kleine vliegtuigen (Beechcraft 90 en Twin Otter) en het vliegschema hangt af van de vraag en is dus niet erg precies. Gewoonlijk zijn de vluchten tussen 8u en 13u. We kunnen u de precieze vliegtijden geven een paar dagen voor uw vlucht. Bedenkt u alstublieft dat de vluchten van en naar Manu vaker veranderd worden (dan vluchten van Cusco-Lima) vanwege de mogelijke slechte weersomstandigheden, met name tijdens de maanden december tot maart (regenseizoen).

Tijdens deze maanden zijn er normaal gesproken geen reguliere vluchten naar Manu.
We boeken de vluchten voor u, maar hebben geen controle over de vluchten. We raden u daarom sterk aan een extra dag in te plannen voordat u terugvliegt naar Lima of, nog belangrijker, voor uw internationale vlucht naar huis.

6. Wat is de maximale groepsgrootte?

Bij de Manu tours is het maximum 10 mensen per gids. Dit houdt in dat als er meer dan 10 deelnemers voor een tour zijn, we een extra gids meenemen om de groep in tweeën te splitsen tijdens het bewandelen van de paden. Dit verzekert dat iedereen kan horen wat de gids zegt, en er meer kans is op het zien van dieren dan met een grotere groep.

7. Hoe zit het met slaapzakken en verrekijkers?

U zult een lichte slaapzak moeten meenemen naar Manu voor op het observatieplatform bij de zoogdieren zout-likplaats. In de maanden mei tot juli kunnen er koudfronten heersen in het laagland regenwoud, waarbij de temperatuur kan dalen tot 8 of 10°C, wat nog veel kouder aanvoelt door de luchtvochtigheid in het regenwoud. Verrekijkers zijn essentieel voor een Manu tour, om dieren te spotten en om een goed uitzicht op hen te hebben.
Slaapzakken en verrekijkers zijn beiden te huur in Cusco. Laat u ons maar
weten indien u één van beiden wenst te huren.

Als u nog verdere vragen heeft bent u welkom om ons te contacteren info@greenperuadventures.com